EA Sports UFC 2 – Review

0
Το UFC 2 αποτελεί το δεύτερο τίτλο της σειράς που βλέπουμε από την EA, από τότε που αγόρασε τα δικαιώματα από την THQ. Μέσα από ένα τεράστιο ρόστερ με διάφορες κατηγορίες βάρους αλλά και γυναίκες, μεταφέρει αυτό το βίαιο άθλημα σε παιχνίδι, με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Βλέπουμε νέα modes, ενώ πολλοί από τους μηχανισμούς έχουν βελτιωθεί.

Στο παιχνίδι ο κάθε χαρακτήρας χρησιμοποιεί διαφορετικά στυλ μάχης, τα οποία γίνονται εύκολα αντιληπτά, κυρίως από τη στάση που κρατάει. Μέσα από μια βίαιη σύγκρουση, προσπαθείτε να κερδίσετε βγάζοντας τον αντίπαλό σας νοκ άουτ , να τον κάνετε να παραιτηθεί ή να κερδίσετε με σημεία όταν τελειώσει ο χρόνος του αγώνα. Περιλαμβάνει τα περισσότερα γνωστά ονόματα του χώρου, με πολλούς από αυτούς να εμφανίζονται σε παραπάνω από μία κατηγορίες βάρους.


ufc 2 (7)


Ξεκινώντας από το βασικό κομμάτι του συστήματος μάχης, δηλαδή την όρθια μάχη με χτυπήματα, βλέπουμε πως η βάση προέρχεται από τα παιχνίδια Fight Night. Τα χτυπήματα χωρίζονται σε αυτά που στοχεύουν στο σώμα και σε αυτά που στοχεύουν στο κεφάλι, με τη δεύτερη κατηγορία να περιλαμβάνει και πιο ειδικές κινήσεις, που ο βασικός τους στόχος είναι να βγάλουν τον αντίπαλο εκτός μάχης. Για την άμυνα ισχύει ακριβώς το ίδιο, αν και ο αντίπαλος με τους κατάλληλους συνδυασμούς, μπορεί να διεισδύσει μέσα από αυτήν. Βέβαια, ο μηχανισμός Stamina αποτρέπει τα πολλά συνεχόμενα χτυπήματα, καθώς εξαντλείται με την παραμικρή κίνηση, με τον μαχητή να κουράζεται και τα χτυπήματά του να χάνουν την ισχύ τους.

Οι λαβές είναι το δεύτερο πιο σημαντικό μέρους του παιχνιδιού. Στον προηγούμενο τίτλο περνούσατε πολύ ώρα για να καταφέρετε να ξεφύγετε από μία. Στο νέο παιχνίδι, η EA διόρθωσε αυτόν τον τομέα, αφού η αλλαγή στις λαβές γίνεται με γρήγορο τρόπο και κρατάει τους παίκτες σε εγρήγορση. Ταυτόχρονα, το σύστημα Submission που προσφέρει είναι εύκολα κατανοητό και ευνοεί εσκεμμένα αυτόν στον οποίο πραγματοποιείται η λαβή.


ufc 2 (1)


Το κλασσικό Career Mode, σας επιτρέπει να πάρετε έναν έτοιμο χαρακτήρα ή να φτιάξετε το δικό σας και να πάρετε την καριέρα του στα χέρια σας. Πριν από κάθε αγώνα έχετε την ευκαιρία να προπονηθείτε και να ανεβάσετε συγκεκριμένα στατιστικά, μέσα από ασκήσεις που λειτουργούν σαν mini-games. Όμως, μέσα από αυτά υπάρχουν και πιθανότητες να τραυματιστεί ο χαρακτήρας. Μετά από κάθε αγώνα παίρνετε οπαδούς και όσο περισσότερους έχετε θα μεγαλώνει και ο χρόνος που μπορείτε να βρίσκεστε στον χώρο, φτάνοντας έτσι στη στιγμή που θα αποσυρθείτε από το άθλημα. Θα λέγαμε πως σε σχέση με άλλους τίτλους, το Career Mode του UFC 2 είναι αρκετά φτωχότερο, αφού λείπουν κάποια βασικά στοιχεία όπως οι σπόνσορες.

Μια νέα προσθήκη είναι το Knockout Mode. Εδώ δεν υπάρχουν καθόλου λαβές και ορίζεται νικητής αυτός που καταφέρνει πρώτος ένα συγκεκριμένο αριθμό χτυπημάτων. Τα χτυπήματα πρέπει να είναι επιτυχημένα είτε στο σώμα είτε στο κεφάλι. Μπορείτε να ορίσετε τον αριθμό χτυπημάτων αλλά και στους πόσους γύρους κερδίζει κάποιος. Ένα αρκετά συμπαθητικό mode για παρέα στον καναπέ, αλλά αφαιρεί όλη την ουσία από την ιδεολογία του UFC.


ufc 2 (6)


Για ακόμη μια φορά βλέπουμε το Ultimate Team Mode να κάνει την εμφάνισή του σε παιχνίδι της EA. Μπορείτε να φτιάξετε μέχρι πέντε διαφορετικούς παίκτες και να παίξετε με αυτούς Online ή με το AI κερδίζοντας πόντους, ώστε να ξεκλειδώσετε κάρτες. Οι κάρτες είναι αυτό που χρειάζεται για να αναπτύξετε τους χαρακτήρες σας, δίνοντας τους Perks και νέες κινήσεις, boost στα στατιστικά αλλά και αλλαγές με βάση το στυλ μάχης. Επιπλέον, για να παλέψετε χρειάζεστε energy, το οποίο μπορείτε να αναπληρώσετε επίσης μέσα από κάρτες ή αλλιώς να περιμένετε. Όπως και σε όλα τα παιχνίδια της EA, το Ultimate Team ευνοεί τα micro-transactions.

Μακράν το καλύτερο σημείο του παιχνιδιού είναι τα γραφικά του. Οι παλαιστές κατά την διάρκεια της μάχης γεμίζουν μώλωπες τόσο στο σώμα όσο και στα πόδια. Τα χτυπήματα στο πρόσωπο έχουν τη δική τους τιμητική, αφού με μερικά επιτυχημένα χτυπήματα, δημιουργούνται τραύματα. Το αίμα από τις πληγές κυλάει πάνω στο σώμα του χαρακτήρα και μπορείτε να το δείτε να πετάγεται μαζί με τον ιδρώτα μετά από τραντάγματα, ενώ μένει στην επιφάνεια του οκταγώνου.


ufc 2 (3)


Οι παλαιστές, εκτός από τα χαρακτηριστικά της πραγματικής τους ζωής, έχουν υιοθετήσει και τους πανηγυρισμούς τους. Πέρα από αυτό, το δέσιμο των χτυπημάτων με το ανθρώπινο σώμα έχει αποδοθεί με απίστευτα ρεαλιστικό τρόπο. Οποιαδήποτε στιγμή επιτευχθεί κάποιο χτύπημα έχει σημασία, αφού με τις αντιδράσεις μπορούμε να δούμε ένα Knock Out με κλωτσιά στο κεφάλι να μοιάζει επίπονο και ένα απλό άγγιγμα στο πόδι να είναι αρκετό για να χάσει κάποιος την ισορροπία του. Το μόνο που καμιά φορά φαίνεται άσχημο, είναι ότι ένα Knock Out στο πάτωμα δεν έχει σωστή αντίδραση και ο μαχητής που χάνει τις αισθήσεις του, γέρνει προς τη μεριά από την οποία χτυπήθηκε χωρίς λόγο.

Μέσα στο μενού έχει πραγματικά ένα πάρα πολύ δυνατό soundtrack, που θυμίζει σαν σύνολο παλιούς αθλητικούς τίτλους, που ειδικευόντουσαν σε αυτόν τον τομέα. Ο σχολιασμός είναι ότι καλύτερο έχουμε δει στο είδους, αφού καταφέρουν να μεταδώσουν την ένταση που επικρατεί μέσα στο οκτάγωνο με τον κατάλληλο τρόπο, με κάθε λαβή αλλά και replay να σχολιάζεται ξεχωριστά. Ακόμα και το κοινό, αν οι παλαιστές χρησιμοποιούν λαβές για πολύ ώρα, αρχίζει να γιουχάρει γιατί βαριέται. Ένα αρνητικό είναι ότι παρόλο τον πόνο που νιώθουν οι αθλητές, δεν βγάζουν τον παραμικρό ψίθυρο.


ufc 2 (4)


Έχοντας ένα ρεαλιστικό περιβάλλον, το UFC 2 αποτελεί το καλύτερο παιχνίδι του είδους του. Οι λαβές δεν είναι τόσο βαρετές και τα χτυπήματα είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν. Μπορεί το Career Mode να είναι περιορισμένο και να μην έχει τόσες πολλές δυνατότητες, αλλά το Ultimate Team θα σας κρατήσει, είτε παίζετε Online είτε με το ΑΙ, ενώ προσπαθείτε να φτιάξετε τον απόλυτο μαχητή και να γίνετε ο βασιλιάς του οκταγώνου.


Θετικά
  • Το Ultimate Team μεταφέρθηκε με ωραίο τρόπο και στο UFC
  • Λιγότερο βαρετές λαβές και τα χτυπήματα είναι εύκολο να τα πραγματοποιήσετε
  • Απίστευτο γραφικό περιβάλλον με ρεαλιστικές αντιδράσεις
Αρνητικά
  • Περιορισμένο Career Mode
  • Οι παλαιστές δεν έχουν καθόλου φωνή


8.5   Πολύ Καλό!

EA Sports UFC 2

Κυριαρχήστε στο οκτάγωνο μέσα από το καλύτερο παιχνίδι του είδους





πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top