Facebook: Video Malware Scam στοχεύει τους Chrome Users

0

Tην προήγουμενη εβδομάδα οι χρήστες του Facebook ενημερώθηκαν για το νέο ‘Account Violation’ Policy phishing scam το οποίο έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες, και το οποίο έχει δημιουργηθεί για να υποκλέπτει τα  login credentials των χρηστών που πέφτουν θύματα και τα αποστέλει στους επιτιθέμενους. Τώρα ένα άλλο scam  στοχεύει αυτή τη φορά τους χρήστες του γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης απειλώντας με malware τους υπολογιστές τους.

Σε αυτή τη νέα καμπάνια, οι scammers έχουν ενσωματώσει κακόβουλους συνδέσμους σε Facebook posts τα οποία αναρτώνται στο  timeline σας ή αποστέλλονται σε εσάς μέσω προσωπικού μηνύματος στο κοινωνικό δίκτυο. Οι τίτλοι που μπορεί να ποικίλλουν (“My First Video,” “My Video,” ή “Private Video,”) είναι αυτών των videos που εμπεριέχονται στα posts. Τα post tags περιλαμβάνουν διάφορους χρήστες από τη λίστα επαφών του θύματος, γεγονός που μπορεί να ξεγελάσει εύκολα τον χρήστη και να κάνει το πολυπόθητο για τους επιτιθέμενους κλικ στο βίντεο. Και φυσικά το βίντεο αυτό περιέχει το malware που θα φέρει την καταστροφή….


            latest-facebook-video-malware-scam-targets-chrome-users Facebook


Το malware όχι μόνο μπορεί να αναρτά posts στο profile σας αλλά μπορεί και να δημιουργεί tags των φίλων σας χωρίς την γνώση ή την άδειά σας.

Αλλά τι συμβαίνει όταν κάνετε click στο κακόβουλο link?

Λοιπόν, θα λάβετε ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει πως πρέπει να κατεβάσετε ένα plugin για την αναπαραγωγή του video. Εάν εγκαταστήσετε αυτό το plugin, στη συνέχεια, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βομβαρδιστείτε  με ψεύτικα video posts στο Facebook σας. Περιττό να πούμε ότι το σύνολο ή η πλειοψηφία των φίλων σας στο Facebook θα γίνουν tag στα ψεύτικα κακόβουλα  posts, και κατ’ αυτόν τον τρόπο το malware θα συνεχίσει να εξαπλώνεται.


latest-facebook-video-malware-scam-targets-chrome-users-2 Facebook


Ωστόσο, μην υποθέσετε ότι το malware θα δημοσιεύσει μόνο βίντεο στη σελίδα σας στο Facebook, επειδή είναι σε θέση να εκτελέσει και διάφορες άλλες λειτουργίες, όπως να προσθέσει περισσότερους φίλους στη σελίδα του προφίλ σας στο Facebook, να δημιουργήσει ψεύτικες σελίδες στο Facebook για λογαριασμό σας, να πειράζει και να αλλάζει τις ρυθμίσεις διαμοιρασμού των posts σας καθώς και τους unfollowing χρήστες.


latest-facebook-video-malware-scam-targets-chrome-users-4 Facebook

Επί του παρόντος, αυτό το malware στοχεύει μόνο τους Chrome χρήστες, ωστόσο, σύμφωνα με την ανάλυση της ESET, δεν μπορεί να εγγυηθεί το γεγονός ότι δεν μπορεί να επηρεάσει άλλους browsers  στο εγγύς μέλλον. Η ESET εντόπισε επίσης ότι η απειλή αυτή έχει καταφέρει να επηρεάσει τους χρήστες σε όλο τον κόσμο και έχει εντοπιστεί περίπου 100.000 φορές μόνο την προηγούμενη εβδομάδα.

 


πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top