Nights Of Azure – Review

0
Το Nights Of Azure είναι ένα Action/RPG παιχνίδι, που αναπτύχθηκε από την Gust και εκδόθηκε από την Koei Tecmo. Κυκλοφόρησε στην Ευρώπη τη 1 Απριλίου αποκλειστικά για PS4, ενώ στην Ιαπωνία είναι επίσης διαθέσιμο για PS3 και PS Vita.

Η ιστορία μας ξεκινάει τον 11o αιώνα, όταν ο Nightlord «βύθισε» τον κόσμο στην Eternal Night. Κατά την διάρκεια του Holy War, η First Saint θυσιάστηκε ώστε να αιχμαλωτίσει τον Nightlord και να σταματήσει η Eternal Night. Όταν ηττήθηκε, αίμα δαιμόνων σκορπίστηκε σε όλο τον κόσμο μετατρέποντας όσους το άγγιξαν, σε Fiends. Όσοι μολύνθηκαν απ’ το Blue Blood αλλά κατάφεραν να μην μεταμορφωθούν σε Fiends, χαρακτηρίζονται ως Half-Demons. Ανά 10 χρόνια ένας νέος Saint επιλέγεται, ο οποίος θυσιάζει την ζωή του για να αιχμαλωτίσει ξανά τον Nightlord. Η επιλογή νέου Saint είναι αναγκαία, καθώς ο Nightlord γεννιέται ξανά, ανά κάποια χρόνια. Πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού είναι η Arnice, η οποία είναι μέλος της μυστικής οργάνωσης Curia. Μοναδικός σκοπός της οργάνωσης είναι η διατήρηση της ειρήνης και της τάξης στον κόσμο. Κάπως έτσι, ξεκινάει η περιπέτεια μας και η μάχη εναντίον των Fiends και του Nightlord.


12957593_1174179139260806_7472547817024049944_o


Προχωρώντας στο gameplay, οι παίχτες χειρίζονται την Arnice που είναι η πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού και η μοναδική playable χαρακτήρας. Για να εξοντώσετε τους εχθρούς σας, μπορείτε να καλέσετε servans να σας βοηθήσουν ή να χρησιμοποιήσετε το σπαθί σας. To σπαθί είναι ιδανικό για close combat, καθώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε διάφορες επιθέσεις (strong, weak, special). Για να αμυνθείτε, η ευκολότερη λύση είναι να κάνετε quick roll ή guard την στιγμή που σας επιτίθενται. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι εχθροί που εξοντώνετε θα σας προσφέρουν και διάφορα power ups. Κάθε power up ενισχύει ένα συγκεκριμένο attribute και διαρκεί για μερικά δευτερόλεπτα.

Καθοριστικό ρόλο στο πεδίο της μάχης, έχουν επίσης οι servans. Οι servans είναι πλάσματα που καλείτε για να σας βοηθήσουν και υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη. Εκτός των κανονικών επιθέσεων, οι servans μπορούν να πραγματοποιήσουν Burst. Το Servan Burst καταναλώνει SP κάθε φορά που χρησιμοποιείται και επιτρέπει στους servans την χρήση μιας special επίθεσης. Οι servans επιτίθενται με  Burst, όταν αντιληφθούν  πως βρίσκεστε σε δύσκολη θέση. Φυσικά, μπορείτε να δώσετε οι ίδιοι την εντολή αυτή όποτε επιθυμείτε. Η Arnice χρειάζεται αντίστοιχα SP, ώστε να μπορέσει να καλέσει τους servans. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα εντοπίσετε relics, που δίνουν special effects στην Arnice και τους servans εάν τα κάνετε equip.


12670882_1174179062594147_546038779462643374_n


Κάθε chapter του Nights Of Azure αποτελείται από 4 scenarios, τα οποία πρέπει να ολοκληρώσετε πλήρως για να συνεχιστεί η ιστορία. Δυστυχώς, οι μάχες έχουν time limit 15 λεπτών και είστε αναγκασμένοι να εξουδετερώσετε τους εχθρούς σας πριν τελειώσει ο χρόνος. Εάν τελειώσει ο χρόνος, ενεργοποιείτε αυτόματα η εντολή Return και επιστρέφετε στο Hotel. Όταν επιστρέφετε στο Hotel ανακτάτε αυτόματα HP/SP και μπορείτε να πραγματοποιήσετε save/load. Εκτός των παραπάνω, υπάρχει ο Simon (merchant) που πουλάει equipment και διάφορα άλλα αντικείμενα που ανεβάζουν τα στατιστικά σας. Εάν επιθυμείτε να ‘ταξιδέψετε’ σε κάποια περιοχή γρήγορα και εύκολα, υπάρχει το elevator που σας μεταφέρει άμεσα στο μέρος που επιλέξατε.

Όπως προαναφέραμε, οι servans σας βοηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στο πεδίο της μάχης. Εκτός των servans που σας ‘υπηρετούν’ ήδη όμως, υπάρχει τρόπος να κάνετε recruit νέους δαίμονες. Η «στρατολόγηση» νέων servans, γίνεται με την χρήση των fetishes που εμπεριέχουν πνεύματα δαιμόνων. Όταν έχετε στην κατοχή σας ένα fetish, έχετε 2 πιθανές επιλογές. Η πρώτη είναι να πραγματοποιήσετε actualization ritual και να εντάξετε τον δαίμονα στους servans. Εναλλακτικώς, το fetish μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε enhance την δύναμη κάποιου συντρόφου σας. Αξίζει να αναφερθεί πως η δύναμη του κάθε servan, αναβαθμίζεται έως και 50 φορές (όριο).


12909435_1174179152594138_5956872223265039704_o


Όσο θα κάνετε πρόοδο στο παιχνίδι, θα ξεκλειδώσετε το transformation command. Το transformation command σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την ‘δύναμη’ του δαιμονικού σας αίματος. Όσο βρίσκεστε σε demon form, οι servans λαμβάνουν power boost και αυξάνεται επίσης η ζημιά που κάνουν ανά χτύπημα. Οι servans που έχετε στο party σας, επηρεάζουν το transformation και την μορφή την οποία θα έχετε. Περαιτέρω ανάλυση των transformation factors είναι περιττή, καθώς υπάρχουν πολλοί και διάφοροι συνδυασμοί. Η ιδανικότερη λύση είναι να πειραματιστείτε με τους servans, ώστε να κατανοήσετε τα attributes του καθενός.

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά τα boss fights. Σε αντίθεση με τις απλές μάχες, τα boss battles δεν έχουν χρονικό όριο. Συνήθως, θα συναντήσετε κάποιο boss σε Βlack Butterfly areas. Οι περιοχές αυτές είναι γεμάτες από εχθρούς και ο μόνος τρόπος για να ολοκληρώσετε την αποστολή σας, είναι να νικήσετε το boss που βρίσκεται εκεί. Στα Black Butterfly areas θα συναντήσετε rare enemies, που χρησιμοποιούν δυνατότερα abilities απ’ τους τυπικούς εχθρούς.  Τους rare enemies είναι εύκολο να τους ξεχωρίσετε, καθώς έχουν μια περίεργη αύρα γύρω τους. Έπειτα απ’ την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, λαμβάνετε Blue Blood ώστε να ανεβάσετε το level της Arnice. Εκτός του leveling up, το Blue Blood μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε half demon shops για να αγοράσετε διάφορα αντικείμενα.


12916091_1174179069260813_6841059989941422865_o


Σε γενικά πλαίσια, το Nights of Azure είναι αρκετά επαναλαμβανόμενο και κουράζει εύκολα τον παίχτη. Οι RPG μηχανισμοί που υπάρχουν στο παιχνίδι, είναι το μόνο θετικό στοιχείο που ‘σπάει’ κάπως την μονοτονία. Όσοι έχουν παίξει παρόμοιους RPG ή JRPG τίτλους θα απογοητευτούν απ’ τον συγκεκριμένο τίτλο, διότι δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Τα boss battles θα μπορούσαν να κρατήσουν το ενδιαφέρον, αλλά δεν διαφέρουν πολύ από boss σε boss. Το storyline είναι αξιόλογο και έχει μια συνεχόμενη ροή, αλλά απευθύνεται καθαρά σε όσους αρέσουν τα Japanese τύπου σενάρια(και anime).

Όσο αφορά τον οπτικό τομέα, τα γραφικά του παιχνιδιού είναι μέτρια και δεν αρμόζουν σε ένα PS4 παιχνίδι. Οι PS3 και PS Vita εκδόσεις που είναι διαθέσιμες στη Ιαπωνία δεν διαφέρουν πολύ απ’ την PS4 έκδοση, που προσφέρει μόνο καλύτερο frame rate. Στα μοντέλα των χαρακτήρων φαίνεται πως δεν έχει δοθεί προσοχή, ενώ τα textures φαίνονται θολά σε πολλά σημεία. Ένα επίσης αρνητικό στοιχείο, είναι η camera που υποβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό το gameplay. Σε συγκεκριμένα σημεία μάλιστα τα camera angles είναι τόσο άβολα, που κάνουν το Nights of Azure unplayable.


12957593_1174179139260806_7472547817024049944_o


Το παιχνίδι έχει ιαπωνικό voice-acting και αγγλικούς υποτίτλους στους διαλόγους. Προσωπικά δεν με ενόχλησε καθόλου, αλλά σε πολλούς παίχτες μπορεί να μην αρέσει. Τα sound effects είναι «φτωχά», ενώ δεν υπάρχει κάποιο soundtrack που να κεντρίζει το ενδιαφέρον.


Συνοψίζοντας, το Nights of Azure είναι ένας μέτριος JRPG τίτλος που δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον. Ακόμη και οπαδοί παρόμοιων τίτλων, θα απογοητευτούν απ’ το παιχνίδι και μπορεί να μην το ολοκληρώσουν καν. Τα αρνητικά στοιχεία είναι περισσότερα απ’ τα θετικά, ενώ η τιμή που διατίθεται το Nights of Azure είναι αδικαιολόγητη γι’ αυτό που προσφέρει στους παίχτες.


Θετικά
  • RPG στοιχεία που ‘σπάνε’ την μονοτονία του combat
Αρνητικά
  • Επαναλαμβανόμενο gameplay
  • Φτωχός οπτικοακουστικός τομέας
  • Μέτριο storyline

7  Αρκετά Καλό!

Nights Of Azure

Ένας μέτριος JRPG τίτλος που δεν προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο




πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top