Quantum Break – Review

0
Η Remedy έχει σχηματίσει ένα πολύ δυνατό όνομα στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, κάνοντας την αρχή με το πρώτο Max Payne, όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το σύστημα bullet time σε παιχνίδι. Συνεχίζοντας με αυτό το σκοτεινό στυλ σε θέμα ιστορίας, είδαμε από αυτούς το ψυχολογικό θρίλερ Alan Wake. Τώρα, η Remedy επιστρέφει με το Quantum Break, ένα παιχνίδι όπου ο χρόνος είναι ο καλύτερος φίλος, αλλά και ο χειρότερος εχθρός.


Ο πρωταγωνιστής μας, Jack Joyce, επισκέπτεται το Riverport University, μετά από πρόσκληση του παιδικού του φίλου Paul Serene. O Paul ήθελε από τον Jack να μεταπείσει τον αδερφό του, Will Joyce, ώστε να προχωρήσουν με το project που ετοίμαζαν. Ο Will ετοίμαζε μια χρονομηχανή και ενώ ο Paul παρουσίαζε στον Jack τί μπορεί να κάνει, αυτός εμφανίζεται και μετά από μια διαμάχη, προκαλείται ένα ατύχημα. Ο Jack αποκτά κάποιες ξεχωριστές δυνάμεις, ενώ ο Paul κολλάει μέσα στη χρονομηχανή και ταξιδεύει στο χρόνο.


quantum break (1)


Ο λόγος που ο Will το έκανε αυτό είναι γιατί ισχυρίζεται πως η μηχανή θα έκανε ένα Fracture στο χρόνο, κάτι που όντως έγινε. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο χρόνος να σταματήσει και όλα να παγώσουν. Έτσι θα πρέπει να το αποτρέψουν με τη βοήθεια της Beth Wilder, η οποία σχετίζεται άμεσα με τον Will. Ο Will περιμένοντας πως αυτό θα συνέβαινε, είχε ετοιμάσει μια συσκευή, που θα επανέφερε την κανονική ροή του χρόνου.

Ωστόσο, ο Paul μετά τα ταξίδια του στο χρόνο, επιστρέφει την ίδια χρονική στιγμή, έχοντας φτιάξει μια δική του οργάνωση και έχει σκοπό να αποτρέψει τον Will και τον Jack. Στην προσπάθειά του, ο Will χάνεται σε κάποια συντρίμμια και έτσι ο Jack πρέπει μόνος του να βρει τη συσκευή και να ανακαλύψει πώς δουλεύει. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο με όλα αυτά τα ταξίδια στο χρόνο, αφού υπάρχουν μυστικά που δεν μπορείτε να δείτε, αν δεν βρίσκεστε στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή.


quantum break (3)


Λειτουργεί όπως τα περισσότερα third person shooters, έχοντας βέβαια τις δικές του ιδιαιτερότητες. Η χρήση των όπλων είναι κάπως περιορισμένη, δίνοντας την αίσθηση ότι ο Jack δεν έχει πείρα με αυτά. Κρατώντας πατημένη συνέχεια την σκανδάλη, ο στόχος χάνεται τελείως από το recoil. Επίσης, δεν μπορείτε να πυροβολήσετε αν δεν στοχεύετε, κάτι που σε διάφορες στιγμές που οι εχθροί θα είναι κοντά σας, μπορεί να αποβεί μοιραίο. Το cover γίνεται αυτόματα, όταν είστε κοντά σε μια κοντή επιφάνεια και δεν επηρεάζει καθόλου την κίνηση.

Όσο για τις δυνάμεις του Jack, είναι βασισμένες στο χρόνο και τη διαχείρισή του. Σε θέμα κίνησης έχουμε ένα dodge, το οποίο αν το κάνετε πάνω σε εχθρούς, θα τους ακινητοποιήσετε για λίγη ώρα.
Από την άλλη, μπορείτε να κινηθείτε παγώνοντας το χρόνο. Αυτό σας επιτρέπει να φύγετε από μια πολύ δύσκολη κατάσταση, ενώ συνδυάζει και ένα melee kill. Οι υπόλοιπες κινήσεις έχουν να κάνουν κυρίως με πεδία. Το ένα είναι μια ασπίδα, μέσα στην οποία δεν μπορούν να περάσουν εχθροί, ενώ το άλλο το στέλνετε πάνω στους εχθρούς, σταματώντας τους για κάποια ώρα. Τέλος, έχουμε το Time Vision, με το οποίο μπορείτε να δείτε τους εχθρούς και τα όπλα που μπορείτε να μαζέψετε, όπου και αν βρίσκονται αυτά.


quantum break (4)


Τα collectibles έχουν ξεχωριστή θέση στο παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα δεν απαιτούν τρομερή εξερεύνηση, αφού είναι εύκολο να τα βρείτε, χρησιμοποιώντας το Time Vision. Αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, με την πρώτη να είναι τα narrative objects. Αυτά μπορεί να είναι e-mails, ακόμα και αντικείμενα και μέσα από αυτά μαθαίνετε περισσότερα πράγματα για την ιστορία του παιχνιδιού. Από την άλλη, έχουμε τα quantum particles, με τα οποία μπορείτε να αναβαθμίσετε τις ιδιότητές σας. Αυτά είναι ακόμα πιο εύκολα να τα βρείτε, αφού το Time Vision έχει ένα είδος ραντάρ γι αυτά.


Το παιχνίδι ακολουθεί ένα συγκεκριμένο pattern. Ξεκινώντας με το Gameplay Section, όπου παίζετε κανονικά το παιχνίδι, ακολουθεί το choice section και τέλος έρχεται η live action σειρά. Καθ’ όλη τη διάρκεια του, το παιχνίδι ακολουθεί αυτή τη συγκεκριμένη ροή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτό, είναι ότι κόβει τη ροή του gameplay, ειδικά με τη σειρά, αν και είναι πολύ καλό σαν ιδέα.


quantum break (5)


Οι επιλογές γίνονται με τον έλεγχο του Paul Serene, δίνοντας μια τελείως διαφορετική οπτική. Πάντα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο μονοπάτια. Πριν κάνετε την τελική σας επιλογή, βλέπετε τις επιπτώσεις αυτής, κάτι που είναι μέσα στις ιδιότητες του Paul. Η επιλογή αυτή επηρεάζει και το gameplay section, αλλά και τη σειρά, δίνοντας έτσι περισσότερα κίνητρα για να ξαναπαίξετε το παιχνίδι.

Όσον αφορά τη σειρά, αυτή εστιάζει πιο πολύ στις ζωές των δευτερευόντων χαρακτήρων. Κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια 20 λεπτά και την παρακολουθείτε μέσω stream. Κάποιες φορές ενδέχεται να υπάρχουν θέματα buffering, ενώ και οι υπότιτλοι χάνουν τον συγχρονισμό τους. Θα ήταν πολύ προτιμότερο τα επεισόδια να περιλαμβάνονται μέσα στο αρχικό παιχνίδι. Δεν είναι απαραίτητο να τα παρακολουθήσετε, αλλά θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε την ιστορία καλύτερα.


quantum break (6)


Με μια πρώτη ματιά, τα γραφικά του παιχνιδιού έρχονται πολύ κοντά στη σειρά. Τα χαρακτηριστικά των πρόσωπων, αλλά και οι εκφράσεις είναι τόσο ομοιόμορφα, που υπάρχουν στιγμές που δεν θα μπορείτε να βρείτε τις διαφορές σε σχέση με τη σειρά. Κάτι τέτοιο όμως ισχύει και για το περιβάλλον του Quantum Break, αφού οι λεπτομέρειες είναι ένα από τα δυνατότερά του στοιχεία. Μια ακόμα λεπτομέρεια του παιχνιδιού, είναι ότι παντού υπάρχει μια θολούρα, η οποία προσπάθεια να δώσει στο παιχνίδι μια κινηματογραφική αίσθηση.

Όσο για τα εφέ στο περιβάλλον, είναι τρομερό πώς ο χρόνος έχει άμεση αλληλεπίδραση με οποιοδήποτε αντικείμενο. Σώματα ή αντικείμενα που έχουν μείνει στάσιμα, μπορούν να κουνηθούν άμα τα αγγίξετε και αυτό είναι απλά ένα δείγμα από τα υπέροχα collisions που διαθέτει ο τίτλος.


quantum break (7)

Όσο για τον ήχο, δημιουργείται μια πολύ καλή ατμόσφαιρα χάρις τη μουσική τόσο στο παιχνίδι, όσο και στη σειρά. Αυτό όμως που πραγματικά αξίζει, είναι ο τρόπος που ερμηνεύει ο κάθε ηθοποιός τον χαρακτήρα του. Επιπλέον, ένα ακόμα πολύ καλό στοιχείο, είναι το ο πολύ καλός συγχρονισμός των ηχητικών εφέ, σε σημεία που ο χρόνος πηγαινοέρχεται.

Το gameplay κομμάτι του Quantum Break στην αρχή μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά χάρις τις επιλογές που δίνει, μπορεί εύκολα να παιχτεί ξανά και να προσφέρει κάτι τελείως καινούργιο. Συνδυάζει μερικούς πολύ εύκολους και διασκεδαστικούς μηχανισμούς με ένα πραγματικά απίστευτο γραφικό περιβάλλον. Τέλος, η εναλλαγή από το gameplay στη σειρά είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να σπάει η μονοτονία, αλλά ταυτόχρονα κόβει πολύ απότομα τη ροή του gameplay.

Θετικά
  • Πολύ καλή ερμηνεία από τους ηθοποιούς
  • Δημιουργικές δυνάμεις, που αν χρησιμοποιηθούν σωστά κάνουν το παιχνίδι πολύ εύκολο
  • Πολύ καλά δεμένη πλοκή
Αρνητικά
  • Η μετάβαση από το gameplay στη σειρά κόβει απότομα τη ροή

8.5  Πολύ Καλό!

Quantum Break

Τα ταξίδια στο χρόνο δεν έδειχναν ποτέ τόσο ρεαλιστικά.




πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top