Ransomware θέλει να παίξει ένα παιχνίδι πριν καταστρέψει τα αρχεία σας

0
Το Jigsaw ransomware είναι μια νέα απειλή που επηρεάζει τους υπολογιστές και ζητά λύτρα με ένα τρομακτικό τρόπο. Αν αποτύχετε να παραδώσετε τα χρήματα εγκαίρως, το Jigsaw προχωρά με τη σχετική διαγραφή των αρχείων σας και σας προειδοποιεί να αποφύγετε τίποτα «αστείο». Ευτυχώς, οι ερευνητές ασφάλειας ήταν σε θέση να σπάσουν το ransοmware και να δημιουργήσουν ένα δωρεάν εργαλείο για να αποκρυπτογραφήσετε τα μολυσμένα αρχεία.


Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια τεράστια αύξηση στις περιπτώσεις των ransomware που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς. Ενώ ορισμένοι απείλησαν ότι θα επηρεάσουν ιατρικές συσκευές, άλλοι κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητοι από τα πιο γνωστά antivirus στην αγορά.

Προσθέτοντας το όνομά του στη λίστα των πιο ύπουλων malware, το Jigsaw ransοmware είναι εδώ για να στοιχειώσει τις νύχτες σας παίζοντας ένα τρομακτικό παιχνίδι μαζί σας. Φαίνεται ότι ο δημιουργός του εμπνεύστηκε από τις ταινίες Saw, προειδοποιώντας σας με το γνωστό και συνάμα ανατριχιαστικό πρόσωπο του Billy.
Γιατί είναι το Jigsaw ransomware τόσο τρομακτικό;

Αφού το Jigsaw μολύνει τον υπολογιστή σας, σας δίνει ένα περιθώριο 24 ωρών για να βρείτε έναν τρόπο για να αγοράσετε $150 σε Bitcoins και να τα στείλετε σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση.

Ενώ τα άλλα ransοmware ανεβάζουν το ποσό καθώς ο χρόνος περνάει, το Jigsaw ransomware τρελαίνεται και αρχίζει τη διαγραφή των αρχείων σας.

Ακριβώς όπως οι εγκληματίες στις ταινίες, το Jigsaw αγαπά τα απότομα ξεσπάσματα και τις προειδοποιήσεις: «Αν προσπαθήσετε κάτι αστείο», το Jigsaw θα διαγράψει όλα τα αρχεία σας.

Αν σας μαζέψετε όλο σας το κουράγιο και να εκτελέσετε τη δοκιμασμένη μέθοδο της επανεκκίνησης του συστήματος σας, άλλα 1.000 αρχεία θα διαγραφούν. Εάν περιμένετε για μια ακόμη ώρα, ακόμη περισσότερα αρχεία θα διαγραφούν.

Επιτρέψτε μου να σας προειδοποιήσω για μία ακόμη φορά, το Jigsaw είναι πραγματικά σοβαρό όσον αφορά τις απειλές του. Και, αν περιμένετε αρκετά – περίπου 72 ώρες – όλα τα αρχεία σας θα διαγραφούν.
Ηρεμήστε παιδιά! Εδώ υπάρχει ένα δωρεάν εργαλείο για να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία σας.

Χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Bleeping Computer, MalwareHunterTeam και το DemonSlay335, ένα νέο εργαλείο κυκλοφορεί και αποκρυπτογραφεί το ransomware δωρεάν. Για να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:


Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει το άνοιγμα του Task Manager και τον τερματισμό των firefox.exe και drpbx.exe διαδικασιών.
 

Τώρα τρέξτε MSConfig και να απενεργοποιήσετε την διαδικασία που αρχίζει κατά την εκκίνηση με το όνομα firefox.exe που δείχνει προς το εκτελέσιμο στο %UserProfile%\AppData\Roaming\Frfx\firefox.exe.

Μετά από αυτά τα βήματα, θα πρέπει να κατεβάσετε αυτό το αρχείο (JigSawDecrypter.zip) και να εξάγετε τα αρχεία του.

Τώρα, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο JigSawDecrypter.exe για να ξεκινήσει το πρόγραμμα και πατήστε το κουμπί Decrypt My Files.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας. Ωστόσο, μην ξεχνάτε να ακολουθείτε όλες τις διαδικασίες ασφαλείας για να αποφύγετε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις!







πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top