Textalyzer: Το εργαλείο που δείχνει αν το ατύχημα προκλήθηκε λόγω κινητού

0
Όταν ένας οδηγός που εμπλέκεται σε ατύχημα, βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, η αστυνομία έχει τον τρόπο να δει αν είναι μεθυσμένος κάνοντας ένα απλό αλκοτέστ με το λεγόμενο breathalyzer. Τι γίνεται όμως όταν ο οδηγός προκάλεσε το ατύχημα λόγω του κινητού του;

Δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που προκαλούνται καθημερινά επειδή οι οδηγοί έχουν την προσοχή τους στο κινητό στέλνοντας μηνύματα, email, ελέγχοντας τους λογαριασμούς τους στα social media κλπ. Μελλοντικά, η αστυνομία μπορεί να αποκτήσει τη δυνατότητα να γνωρίζει πότε ο οδηγός ήταν απασχολημένος στο κινητό του και προκάλεσε το ατύχημα. Αυτό θα γίνει χάρη στο Textalyzer.

Η Νέα Υόρκη επιχειρεί να περάσει έναν νόμο, ο οποίος θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν ένα εργαλείο το οποίο θα αναλύει το κινητό του οδηγού. Με αυτόν τον τρόπο θα βλέπουν αν ο οδηγός λίγο πριν το ατύχημα είχε την προσοχή του στο κινητό γράφοντας κάποιο μήνυμα.

Το Textalyzer έρχεται από την Cellebrite, αν σας θυμίζει κάτι το όνομα, να πούμε ότι είναι η ισραηλινή εταιρεία που φέρεται να βοήθησε το FBI να ξεκλειδώσει το iPhone 5c που ανήκε σε τρομοκράτη. Το θετικό είναι ότι το νέο εργαλείο θα επιτρέπει μεν στους αστυνομικούς να δουν αν υπήρξε δραστηριότητα στο κινητό λίγο πριν το ατύχημα, αλλά δεν θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό του.


texting-driving-570






Πηγή




Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top