Tom Clancy’s The Division – Review

0
Πάει καιρός που τα ΜΜΟ σταμάτησαν να συνοδεύονται αποκλειστικά από τη λέξη RPG. Η Ubisoft αποφάσισε να μπει και αυτή στο χορό με το Division, ένα παιχνίδι που συνδυάζει MMO με Third Person Shooter, ενώ δεν λείπουν και τα στοιχεία RPG. Η διαφημιστική καμπάνια για το παιχνίδι είναι από τις μεγαλύτερες που έχει κάνει η εταιρία, κάτι που από πολλούς θεωρούνταν ύποπτο. Έτσι, οι προσδοκίες για το Division είχαν φτάσει πολύ ψηλά.

Κατά τη διάρκεια του Black Friday, ξεσπάει μια πανδημία σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη, όπου ο ιός βρισκόταν πάνω σε κάποια γραμμάτια τραπέζης.  Η αρρώστια γνωστή, ως “Green Poison” και “Dollar Flu”, προκαλεί πανικό στο πέρασμά της και το Μανχάταν μπαίνει σε καραντίνα. Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. τοποθετεί πράκτορες μέσα στον πληθυσμό, που δουλεύουν για το Division, ώστε να βοηθήσουν το Joint Task Force (JTF) να επαναφέρει την τάξη.


Division (11)


Ο πρωταγωνιστής μας είναι ένας πράκτορας του Division και μαζί με την πράκτορα Faye Lau βοηθούν το JTF, ενώ αργότερα σχεδιάζουν να φύγουν από το Brooklyn και να πάνε στο Μανχάταν. Δυστυχώς, το ελικόπτερο που θα τους μετέφερε καταστράφηκε σε μια έκρηξη, με τη Lau να τραυματίζεται άσχημα. Φτάνοντας με ένα ελικόπτερο των JTF, οι πράκτορες του Division παίρνουν πίσω το A.Farley Post Office και το χρησιμοποιούν ως βάση.

Από εκεί, οι πράκτορες ξεκινούν επιχειρήσεις, ώστε να διασώσουν σημαντικά πρόσωπα, που θα τους βοηθήσουν να επαναφέρουν τη βάση σε πλήρη λειτουργία. Επίσης, θα έρθουν αντιμέτωποι με διάφορες εγκληματικές οργανώσεις, όπως τους Rioters, κοινούς εγκληματίες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την καραντίνα, τους Rikers, που είναι δραπέτες από το Riker’s Island και τους Cleaners, τρελούς εργαζόμενους του New York Sanitation, που κρατούν φλογοβόλα και πιστεύουν πως όλοι είναι μολυσμένοι από τον ιό.


Division (15)


Ξεκινώντας το παιχνίδι, θα προσέξετε ότι το μόνο που σας ζητάει, είναι να φτιάξετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χαρακτήρα σας. Αυτό είναι και το καλύτερο στοιχείο του παιχνιδιού. Τις δυνατότητες του χαρακτήρα σας τις ρυθμίζετε στην πορεία, ενώ ακόμα και αν δεν σας βολεύουν, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τις αλλάξετε. Υπάρχει ένα σύστημα cover-to-cover,όπου μπορείτε να μετακινηθείτε από το ένα σημείο στο άλλο, με το πάτημα ενός κουμπιού και να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε για να καλυφθείτε.

Τα όπλα που παίρνετε στην κατοχή σας, έχουν διαφορετικά στατιστικά και διαφέρουν ανάλογα το επίπεδό τους, αλλά και την σπανιότητά τους. Ο χειρισμός τους διαφέρει σημαντικά, τόσο σε θέμα recoil, rate of fire και φυσικά reload speed. Επίσης, μπορείτε να τα μεταποιήσετε προσθέτοντας διάφορα mods, όπως μεγαλύτερους γεμιστήρες, σκόπευτρα και καλύτερες λαβές. Φυσικά δεν λείπουν από το παιχνίδι και οι χειροβομβίδες, έχοντας μεγάλη ποικιλία, με κάποιες να προκαλούν διάφορα status effects. Η ρίψη τους είναι αρκετά εύκολη και δε χρειάζεται να υπολογίσετε που θα φτάσει, αφού το παιχνίδι σάς το λέει από μόνο του.


Division (9)


Ο εξοπλισμός σας είναι παρόμοιος με τα όπλα. Κάθε αντικείμενο πάλι έχει τα δικά του στατιστικά, αλλά αυτή τη φορά έχουμε και διάφορα έξτρα, όπως προστασία από φωτιά, περισσότερα XP από Kills, περισσότερη ζωή, αλλά και περισσότερη ζημιά στις ιδιότητες. Κάποια κομμάτια εξοπλισμού, όπως και τα όπλα, έχουν θέση για mods. Στην κατοχή σας έχετε επίσης και medkits για να αναπληρώσετε τη χαμένη σας ζωή, αφού το regeneration που έχετε είναι ελάχιστο. Τέλος, τα ρούχα σας δεν έχουν καμία σχέση με τον εξοπλισμό, και μπορείτε να τα αλλάξετε, χωρίς να φοβάστε μήπως φορέσετε κάτι άσχημο για καλύτερα στατιστικά.

Το Base of Operations είναι το σημείο όπου θα περάσετε την περισσότερη ώρα προετοιμασίας. Εκεί υπάρχουν τρία Wings, που πρέπει να επαναφέρετε στην κανονική τους λειτουργία. Κάθε ένα από αυτά τα Wings σταδιακά ξεκλειδώνει Skills, Talents και Perks τα οποία χωρίζονται σε Med, Tech και Security. Τα Skills είναι οι ιδιότητες που θα χρησιμοποιείτε κατά την διάρκεια της μάχης, τα Talents είναι οι passive ιδιότητες που θα βάζετε στον χαρακτήρα σας, ενώ τα Perks είναι Permanent Unlocks της βάσης και άλλες passive ιδιότητες. Επίσης, στη βάση μπορείτε να φτιάξετε αντικείμενα με υλικά που βρίσκετε στους δρόμους του Μανχάταν ή παίρνετε σπάζοντας δικό σας εξοπλισμό.


Division (2)


Οι κεντρικές αποστολές του παιχνιδιού θα προσέξετε ότι γίνονται όλο και πιο δύσκολες στην πορεία και θα χρειάζεται να φτιάξετε μια ομάδα για να καταφέρετε να τα βγάλετε πέρα. Από ‘κει και πέρα έχουμε τα Side Missions, που δίνουν πάρα πολλά XP και τα Encounters, που μέσα από αυτά παίρνετε πόντους για να επαναφέρετε τα τρία Wings της βάσης. Τα επίπεδα των αντιπάλων είναι ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεστε, ενώ ταυτόχρονα συνδέονται άμεσα με το δικό σας επίπεδο, ανεβαίνοντας μαζί με αυτό. Οι απλοί εχθροί έχουν κόκκινη ζωή, με τους πιο δυνατούς εχθρούς να έχουν μωβ και μια ασπίδα που χρειάζεται αρκετά χτυπήματα για να σπάσει. Τέλος, έχουμε τους Named Enemies, οι οποίοι έχουν κίτρινη ζωή και είναι ακόμα πιο δυνατοί. Μάλιστα, αυτοί είναι που έχουν πιθανότητες να σας ρίξουν τα καλύτερα αντικείμενα στο παιχνίδι.

Ακόμα και αν τελειώσετε όλες τις αποστολές του παιχνιδιού, αυτό δεν τελειώνει εκεί.  Το Dark Zone είναι το σημαντικότερο κομμάτι του παιχνιδιού με πάρα πολλούς online παίκτες και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, αφού σε αυτό το μέρος δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε κανέναν. Το μέρος αυτό είναι γεμάτο με δυνατούς εχθρούς με μωβ και κίτρινη ζωή και τα αντικείμενα που ρίχνουν είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Το Dark Zone έχει το δικό του σύστημα leveling και οι παίκτες μπαίνουν σε brackets για καλύτερο matchmaking.


Division (13)


O λόγος όμως που το Dark Zone δεν είναι καθόλου φιλικό, είναι γιατί οποιοδήποτε αντικείμενο πάρετε από εκεί, θα πρέπει να το κάνετε extract σε συγκεκριμένα σημεία μέσω ελικοπτέρου. Το πρόβλημα είναι ότι αν πεθάνετε, τα αντικείμενα που έχετε βρει στο DZ θα πέσουν μαζί με κάποια χρήματα ενώ θα χάσετε και DZ XP. Αυτό μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε ώστε να κλέψετε αντικείμενα από άλλους παίκτες. Προσοχή όμως, γιατί άμα πυροβολήσετε άλλον παίκτη γίνεστε Rogue. Σαν Rogue δεν μπορείτε να βγείτε από το Dark Zone για κάποια ώρα, ενώ οι άλλοι παίκτες σάς βλέπουν στον χάρτη. Επιπλέον, αν πεθάνετε ενώ είστε Rogue, χάνετε ακόμα περισσότερα πράγματα.

Η απεικόνιση του μονίμως χιονισμένου, post-apocalyptic Μανχάταν έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται η κρίση που περνάει το ανθρώπινο γένος. Χιλιάδες εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα είναι σκορπισμένα στους δρόμους, με το χιόνι να τα καλύπτει. Η εναλλαγή μέρας και νύχτας είναι ένα φυσικό φαινόμενο στο παιχνίδι, με την νύχτα να επιδεικνύει τον πολύ καλό φωτισμό του τίτλου, μέσα από τις λάμπες και το φως που εκπέμπουν πάνω στους δρόμους, τονίζοντας το χιόνι, είτε αυτό καλύπτει κάτι, είτε πέφτει εκείνη την ώρα.


Division (8)


Στους εσωτερικούς χώρους βλέπουμε πολλά αντικείμενα παρατημένα, με κάθε δωμάτιο να έχει ρημαχτεί από αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Διάφοροι επιζώντες κυκλοφορούν στους δρόμους με κουρελιασμένα ρούχα, φθαρμένα από τον χρόνο. Τα χαρακτηριστικά τους όμως, είναι εκεί που υστερεί το παιχνίδι, εφόσον οι μόνοι με αρκετά λεπτομερή πρόσωπα είστε εσείς και άλλοι χαρακτήρες που έχουν να κάνουν με την κεντρική ιστορία.

Εκτός από την τρομερή μουσική στο κεντρικό μενού, δεν θα ακούσετε κάτι άλλο μέσα στο παιχνίδι, ενισχύοντας έτσι την απέραντη ερημιά του ερημωμένου Μανχάταν. Πέρα από αυτό, οι ήχοι του περιβάλλοντος είναι φυσικά περιορισμένοι με τα βήματα να ακούγονται διαφορετικά, ανάλογα την επιφάνεια και το κάθε όπλο να κάνει διαφορετικό θόρυβο, με τα mods που του έχετε βάλει να παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο πάνω σε αυτό.


Division (1)


Κλείνοντας, το The Division κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που προαναφέρθηκαν. Το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αλλάξετε το skillset, σας επιτρέπει να φτιάξετε όπως θέλετε τον χαρακτήρα σας στην πορεία του παιχνιδιού, αλλά και να προσαρμοστείτε σε διάφορες καταστάσεις. Ο γεμάτος αποστολές χάρτης θα σας κρατήσει απασχολημένους για αρκετή ώρα, αλλά εκεί που πραγματικά αξίζει να περάσετε την ώρα σας είναι το Dark Zone. Με παρέα ή χωρίς, το παιχνίδι είναι αρκετά απολαυστικό, απλά το μόνο του θέμα είναι η σχετικά αδιάφορη ιστορία και οι επαναλαμβανόμενες αποστολές.


Θετικά
  • Μπορείτε να αλλάξετε τις ιδιότητες του χαρακτήρα σας όποτε θέλετε εσείς
  • Το Dark Zone είναι ωραία καινοτομία

Αρνητικά
  • Αδιάφορη ιστορία
  • Επαναλαμβανόμενες αποστολές

8   Πολύ Καλό!

Tom Clancy's The Division

Κατάφερε να συνδυάσει MMO, third-person-shooter και RPG με μεγάλη επιτυχία.




πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top