Trackmania Turbo – Review

0


Για πολλούς, το Trackmania αποτελεί μια θρυλική σειρά arcade racing, που δεν επικεντρώνεται μόνο σε αγώνες, αλλά και στη δημιουργία νέων πιστών, που περιορίζονται μόνο από τη φαντασία του παίκτη. Αυτή τη φορά, η Nadeo μας έφερε το Trackmania Turbo, το οποίο πέρα από τα κλασσικά χαρακτηριστικά της σειράς, δίνει μεγάλη αίσθηση στο offline multiplayer, με μερικά πολύ ξεχωριστά modes.

Μέσα σε διάφορες πίστες, στόχος σας είναι να φτάσετε στον τερματισμό όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Θα χρειαστεί να περάσετε μέσα από πολλά εμπόδια, κάνοντας θεαματικά άλματα και στρίβοντας επιδέξια από απότομα μέρη. Σε γενικές γραμμές, το σύστημα χειρισμού είναι εύκολο, αλλά η τελειοποίηση του είναι άλλη ιστορία. Το καλύτερο στοιχείο του ΤΜΤ, είναι πως ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ξεκινήσετε από την αρχή την πίστα ή να πάτε στο κοντινότερο checkpoint με το πάτημα ενός κουμπιού. Μάλιστα, είναι κάτι που γίνεται απευθείας, χωρίς ίχνος loading time.


Trackmania (7)


Οι αγώνες διεξάγονται σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές, όπου σε κάθε μία από αυτές χρησιμοποιείται και διαφορετικό αυτοκίνητο. Η χρήση τους διαφέρει πάρα πολύ, όχι ιδιαίτερα σε θέμα ταχύτητας, αλλά πιο πολύ όσων αφορά τις στροφές και τη λειτουργία του φρένου. Θα λέγαμε πως υπάρχει ένα επίπεδο δυσκολίας στα οχήματα, με αυτό που χρησιμοποιείτε στο φαράγγι να είναι το πιο εύχρηστο και το drifting του να είναι ομαλό, ενώ με του σταδίου να στρίβει πολύ δύσκολα και να απαιτεί να κόψετε ταχύτητα για να καταφέρετε να περάσετε από κάπου χωρίς συγκρούσεις.

Ξεκινώντας με το Campaign, βλέπουμε μια τεράστια λίστα με 200 πίστες έτοιμες να τεστάρουν την υπομονή σας. Ξεκινώντας μια από αυτές, διαλέγετε για ποιο μετάλλιο θέλετε να αγωνιστείτε. Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι γιατί ανάλογα την επιλογή σας, εμφανίζεται ένα ghost του συγκεκριμένου χρόνου, ώστε να μη χρειάζεται να κοιτάτε καθόλου το ρολόι. Οι πίστες είναι σχετικά μικρές, ενώ στην πορεία θα δείτε να ανεβαίνουν σε μέγεθος. Ανά πέντε πίστες μάλιστα, υπάρχουν αγώνες με γύρους, κάτι που είναι ακόμα πιο προκλητικό, αφού θα πρέπει να βγάλετε συνεχόμενα τη διαδρομή, χωρίς λάθη σε περίπτωση που θέλετε το χρυσό μετάλλιο. Για να ξεκλειδώσετε ωστόσο νέες πίστες, χρειάζεστε αυτά μετάλλια, ενώ οι τελευταίες μάλιστα, απαιτούν και χρυσά. Η δυσκολία ήδη από τα πρώτα επίπεδα είναι υψηλή, ενώ στις περισσότερες, το παραμικρό λάθος θα σας κοστίσει τη νίκη.


Trackmania (2)


Αυτό που κάνει τη σειρά Trackmania τόσο ξεχωριστή, είναι η λειτουργία να φτιάξετε τη δική σας πίστα. Μέσα από τρία modes, σας δίνεται η ευκαιρία να φτιάξετε ό, τι θέλετε, με τον μόνο περιορισμό να είναι η φαντασία σας. Τα modes αυτά, λειτουργούν σαν επίπεδα δυσκολίας, όπου στο μικρότερο, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να τοποθετήσετε τους δρόμους της πίστας, ενώ στο Advanced, μπορείτε να πειράξετε μέχρι και την επιφάνεια του χάρτη. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που για τη δημιουργία μιας εξωπραγματικής πίστας, θα πρέπει κανείς να επιλέξει το Advanced, αφού δεν περιορίζεται μόνο σε έναν ενιαίο δρόμο, αλλά και σε διάφορα εμπόδια, που θα κάνουν το δημιούργημά σας πιο σύνθετο και ξεχωριστό.

Έτσι φτάνουμε και στο σημαντικότερο κομμάτι του παιχνιδιού, που είναι το Multiplayer. Ξεκινώντας από το local multiplayer, βλέπουμε τέσσερα βασικά modes, το καθένα με τις δικές του ιδιομορφίες. Για αρχή, έχουμε το Hot Seat, όπου οι παίκτες αγωνίζονται εναλλάξ με ένα χειριστήριο. Κάθε φορά παίζει αυτός που έχει το χειρότερο χρόνο, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός νικητής, αφού το παιχνίδι συνεχίζεται αόριστα, μέχρι κάποιος να τα παρατήσει. Ακολουθεί το Arcade Mode, το οποίο στην ουσία περιλαμβάνει όλες τις πίστες μαζί με ένα leaderboard, όπου εσείς και οι φίλοι σας προσπαθείτε να κάνετε τους καλύτερους χρόνους. Τέλος, έχουμε το Split-Screen, το οποίο είναι ό, τι ακριβώς λέει το όνομά του. Η οθόνη χωρίζεται και ο κάθε παίκτης προσπαθεί να τερματίσει, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να αποφύγει τους υπόλοιπους. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να βγει πρώτος τρεις φορές.


Trackmania (4)


Ωστόσο, όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με κάποια secret modes, για τα οποία χρειάζεστε κωδικούς. Τα modes αυτά είναι πολύ διασκεδαστικά και μπορούν να σπάσουν τη μονοτονία των απλών αγώνων. Μέσα σε αυτά έχουμε αγώνες, όπου μπορείτε να κάνετε κόλπα με το αυτοκίνητο στον αέρα, παίρνοντας έτσι boost. Το επόμενο στη λίστα, ονομάζεται Mono Screen και εκεί όλοι οι παίκτες χρησιμοποιούν μια κοινή οθόνη προσπαθώντας να παραμείνουν στο κέντρο αυτής. Μετά έχουμε το Smash, όπου για να λειτουργήσει το γκάζι, θα πρέπει να το πατάτε πολλές φορές συνεχόμενα. Έτσι, φτάνουμε και στο τελευταίο secret mode, που είναι το bonus. Εκεί νικητής είναι αυτός, που θα έχει τους περισσότερους καλύτερους χρόνους στα διάφορα checkpoints ενός αγώνα.

Όσο για το online multiplayer, μπορείτε να πάρετε μέρος σε διάφορους servers, που έχουν δημιουργήσει άλλοι παίκτες. Φυσικά, μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε τον δικό σας, προσθέτοντας πίστες είτε από το Campaign, είτε δικές σας δημιουργίες, έχοντας μάλιστα και την επιλογή να συμπεριλάβετε μερικά από τα modes που είδαμε παραπάνω. Κάθε server μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 100 άτομα, τα οποία μπορείτε να δείτε μέσα στην πίστα, χωρίς βέβαια να φοβάστε τις συγκρούσεις. Οι πίστες στο Online έχουν συγκεκριμένο χρόνο και στόχος είναι να κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε, μέχρι αυτός να τελειώσει.


Trackmania (1)


Η μεγαλύτερη καινοτομία όμως του Trackmania Turbo βρίσκεται στο Double Driver, το οποίο θα μπορούσε άνετα να ονομάζεται και «καταστροφέας φιλίας». Εδώ δύο παίκτες χειρίζονται ένα αυτοκίνητο και θα πρέπει να συνεννοηθούν, ώστε να κάνουν τις ίδιες κινήσεις. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν οι παίκτες, τότε το όχημα θα κάνει μια ενδιάμεση κίνηση από αυτό που πάτησαν. Το Double Driver μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Campaign, κάνοντάς το εξωφρενικά πιο δύσκολο, αλλά και στα Arcade και Hot Seat modes.


Ο τρόπος που το παιχνίδι καταφέρνει να συνδυάσει το πολύ σύνθετο Trackbuilder με αυτά τα πολύ όμορφα γραφικά, είναι κάτι αξιοθαύμαστο. Αυτό όμως που αξίζει πραγματικά, είναι το βάθος που υπάρχει στις πίστες, χωρίς να περιορίζονται από αόρατους τοίχους, παρά μόνο από την άκρη της περιοχής, την οποία ορίζετε εσείς. Επίσης, οι συγκρούσεις είναι απόλυτα ρεαλιστικές και πολλές φορές θα σπάσουν διάφορα εξαρτήματα από το αυτοκίνητό σας. Όλα αυτά συνδυάζονται με έναν δυναμικό φωτισμό, τον οποίο κιόλας μπορείτε να ρυθμίσετε στις πίστες που φτιάχνετε για ένα καλύτερο frame rate.


Trackmania (3)


Από μουσική, το παιχνίδι έχει μια πολύ καλή playlist γεμάτη κυρίως με χορευτική μουσική, που θα άκουγε κάποιος σε ένα κλαμπ. Μπορείτε επίσης να την ρυθμίσετε, αφήνοντας μόνο αυτά που σας αρέσουν. Ωραία είναι επίσης και η εκφώνηση με την αντίστροφη μέτρηση να ακούγεται σε διάφορες γλώσσες, αν και πολλές φορές όταν συγκρούεστε, ακούτε κάποια κακά σχόλια, που αργά ή γρήγορα γίνονται εκνευριστικά. Όσο για τα υπόλοιπα ηχητικά εφέ, είναι ακριβώς όσο ρεαλιστικά θα έπρεπε να είναι.

Φτάνοντας σε ένα γενικό συμπέρασμα, βλέπουμε ένα παιχνίδι με απίστευτα πολύ υλικό να προσφέρει τόσο στο single play, όσο και στο multiplayer. Το πρόβλημά του στο single player είναι το απότομο ανέβασμα της δυσκολίας, κάτι που το καθιστά το Super Meat Boy των arcade racing. Όσο για το multiplayer κομμάτι, είναι εμφανές πως η μεγαλύτερη προσοχή έχει δοθεί στο local, με πολύ διασκεδαστικά modes, αλλά και το double driver που αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Η δημιουργία πίστας παραμένει μια σταθερή αξία της σειράς, δίνοντας ένα εύκολο ξεκίνημα σε αρχάριους, ενώ για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει μια πληθώρα επιλογών. Έχοντας μια πολύ χαμηλή τιμή, το Trackmania Turbo είναι μια πολύ καλή επιλογή για εκείνους που δεν θέλουν να μπλέξουν με εξομοιωτές οδήγησης, αλλά να διασκεδάσουν σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον.


Θετικά
  • Μεγάλη έμφαση στο local multiplayer
  • Ποικίλες επιλογές στο Trackbuilder
Αρνητικά
  • Απότομο ανέβασμα της δυσκολίας του campaign

8.2  Αρκετά Καλό!

Trackmania Turbo

Ένα arcade racing που ξεφεύγει από τη μονοτονία με πολλά διασκεδαστικά modes.





πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top