Στο μέλλον η φόρτιση του κινητού θα γίνεται μέσω ραδιοκυμάτων

0
Ο Marty Cooper, ο εφευρέτης του κινητού τηλεφώνου μπορεί να έχει την εντύπωση ότι το smartphone είναι σίγουρα ένα κινητό θαύμα computing, αλλά ο ίδιος πιστεύει επίσης ότι η φόρτιση του τηλεφώνου σας συνεχώς πρόκειται να είναι ένα πρόβλημα, όταν λέει στο CNN τα εξής:
“Το να κουβαλάτε το φορτιστή του κινητού σας παντού είναι σίγουρα ενοχλητικό. Και νομίζω ότι πρόκειται να είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα. “
Ωστόσο, ο εφευρέτης του κινητού τηλεφώνου πιστεύει ότι το μέλλον δεν είναι μακριά μέχρι το σημείο που τα σώματά μας θα καλύπτονται από διαφορετικές συνδεδεμένες συσκευές όπως ρολόγια, γυαλιά και ρούχα, παρόλο που θα πρέπει ακόμα να τα φορτίζεις. Ωστόσο, το καλύτερο είναι ότι δεν θα πρέπει να τα αφαιρέσετε τους για να τα φορτίσετε, όπως ο ίδιος λέει πάλι CNN τα εξής:
“Δεν θα θέλατε να τα βγάζετε και να τα συνδέετε σε φορτιστές. Γι ‘αυτό θα πρέπει να φορτίζονται όλη την ώρα.”
Υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσπαθούν να κάνουν ακριβώς αυτό, να κρατήσουν τις ασύρματες συσκευές σας φορτισμένες όλη την ώρα και κάθε μία από αυτές έχει μια λύση. Η Wi-Charge σκέφτεται λέιζερ που θα δίνει σήματα από τα φωτιστικά οροφής στα κινητά τηλέφωνα, ενώ η U-Beam έχει ποντάρει στη φόρτιση με ηχητικά κύματα. Ποια είναι όμως η γνώμη του Marty Cooper; Πιστεύει ότι η αγορά πρόκειται να καθοδηγείται από την Energous, η οποία θέλει να φορτίζει το κινητό σας χρησιμοποιώντας ραδιοσυχνότητες. Ο Cooper ανήκει στο δυναμικό της εν λόγω εταιρείας.

Ωστόσο, η Energous έχει μια ιδέα που στην πραγματικότητα ακούγεται ωραία? μετατρέποντας ραδιοκύματα σε ισχύ μπαταρίας, τα ασύρματα gadgets που είναι εξοπλισμένα με ειδικούς δέκτες μπορούν να τραβήξουν κυριολεκτικά ενέργεια από τον αέρα, που τους επιτρέπει να φορτίζονται, ενώ βρίσκονται στην τσάντα σας, την τσέπη σας, ή οπουδήποτε αλλού. Η Energous θα ανακοινώσει σύντομα ότι έχει λάβει την έγκριση της FCC για το μικροσκοπικό πομπό της, ο οποίος μπορεί να τροφοδοτήσει ειδικά εξοπλισμένα gadgets. Ο πομπός WattUp μπορεί να τροφοδοτήσει βοηθήματα ακοής, ιατρικές συσκευές και άλλες μικροσκοπικές ασύρματες συσκευές.

Δυστυχώς, υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά την τεχνολογία που ενέκρινε η FCC. Περιλαμβάνει μόνο πολύ μικρές συσκευές που έχουν ενσωματωμένο τσιπ που είναι συμβατά με την τεχνολογία Energous και αυτά τα gadgets πρέπει να είναι σε άμεση επαφή με τον πομπό Μινιατούρα WattUp.
Ανεξάρτητα εξακολουθεί να είναι ένα καταπληκτικό ορόσημο και θα ανοίξει αναμφίβολα το δρόμο για μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα.




πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top