Twitch: Δες το, μάθε το και διασκέδασε το!

0

Μπορεί το Twitch να… μετράει μόλις πέντε χρόνια «ζωής», όμως έχει καταφέρει να γίνει η κορυφαία πλατφόρμα βίντεο κοινωνικών μέσων, αλλά και μια κοινότητα για εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο οι οποίοι παίζουν, παρακολουθούν και συζητούν για παιχνίδια. Σε αυτό έχει συμβάλει φυσικά η ενσωμάτωση των παιχνιδομηχανών τελευταίας γενιάς καθώς και η ολοένα ταχύτερη ανάπτυξη της PC κοινότητας, που μετατρέπει το Twitch σε ένα χώρο ψυχαγωγίας για τους gamers.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τους gamers είναι το κατά πόσο αξίζει να πληρώσουν για να αγοράσουν κάποιο παιχνίδι, χωρίς να γνωρίζουν αν θα μείνουν ικανοποιημένοι από το gameplay, τα γραφικά και άλλα στοιχεία, όπως για παράδειγμα το online gaming σε πραγματικό χρόνο με άλλους παίκτες.

Πρώτα βλέπεις, μετά παίζεις:

Ένας από τους ανθρώπους που μπορεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι ο JP McDaniel, γνωστός και ως itmeJP, ο οποίος μέσα από το κανάλι του στο Twitch δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 200.000 ακόλουθους, να παρακολουθήσουν βίντεο από παιχνίδια που μόλις έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν προκειμένου να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες πριν προχωρήσουν στην αγορά του.

Οι χρήστες που ακολουθούν τον JP Mc Daniel ενημερώνονται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον χώρο του gaming με τον itmeJP να τους μεταφέρει όλα όσα γίνονται στην E3 2016 και τα παιχνίδια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι μεγάλες εταιρείες. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται τις τελευταίες ημέρες σε παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην αγορά, όπως το Overwatch και το Total War με τους gamers να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε καθημερινή βάση πολύωρα βίντεο που παρουσιάζουν τα νέα χαρακτηριστικά και το gameplay.

Μαθαίνεις από τους καλύτερους:

Εκτός από την ενημέρωση τους για τα νέα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, οι χρήστες ακολουθούν κανάλια επαγγελματιών παικτών στο Twitch, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον τρόπο παιχνιδιού τους και να μάθουν από αυτούς.



Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και αυτή του Jason Somerville, ο οποίος εξειδικεύεται στο Texas hold ’em, έχοντας κερδίσει ένα World Series of Poker bracelet, ενώ τα κέρδη του από τα live τουρνουά στα οποία συμμετέχει αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια δολάρια. Ο 29χρονος Αμερικανός είναι ο ιδρυτής του Run It UP, μιας σειράς με βίντεο live streaming, μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούν να δουν και να μάθουν πώς καταφέρνει να «γυρίσει» τα 50 δολάρια σε 10.000 δολάρια. Μέσα από τα βίντεο του ο Somerville προσπαθεί να συνδυάσει τη διασκέδαση με τη στρατηγική, θέλοντας με αυτό τον τρόπο, να προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία σε όσους παρακολουθούν το κανάλι του για να μάθουν από αυτόν χρήσιμα πράγματα γύρω από το πόκερ.

Εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον πλανήτη περνούν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους παίζοντας παιχνίδια όπως το League of Legends και όπως είναι φυσικό, αναζητούν συνεχώς τρόπους προκειμένου να βελτιώσουν τον τρόπο παιχνιδιού τους έναντι των αντιπάλων τους. Ο Voyboy, ένας από τους επαγγελματίες παίκτες στο χώρο των eSports και με πολυετή εμπειρία στο συγκεκριμένο game, μέσα από το κανάλι του στο Twitch προσφέρει μαθήματα τακτικής, αφού μέσα από αυτά αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού του εξηγώντας για ποιο λόγο αποφασίζει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη κίνηση και φροντίζει οι χρήστες του να αποκομίζουν κάθε φορά κάτι καινούργιο.



Άλλο ένα παιχνίδι που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως είναι το Hearthstone. Πολλοί παίκτες από όλο τον κόσμο αναζητούν στο Twitch κανάλια επαγγελματιών παικτών, όπως αυτό που διαθέτει ο Ryan Masterson γνωστός και ως Realz_. Ασχολείται με το συγκεκριμένο παιχνίδι εδώ και αρκετά χρόνια και στα βίντεο που ανεβάζει αναλύει σε μεγάλο βαθμό τις στρατηγικές που ακολουθεί και εξηγεί τον τρόπο παιχνιδιού του. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ζωντανού παιχνιδιού που προβάλει μέσα από το κανάλι του, φροντίζει να έρθει σε αλληλεπίδραση με όσους τον παρακολουθούν και να συνομιλήσει μαζί τους μέσω του chat απαντώντας τους σε διάφορες ερωτήσεις που έχουν σχετικά με το συγκεκριμένο game.

Για τους «ρομαντικούς» του είδους:

Μπορεί η πλειοψηφία των χρηστών να ενδιαφέρεται για τα νέα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά, όμως πολλοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν να ασχολούνται ενεργά με κλασσικά games παλαιότερων ετών και αυτό αποτυπώνεται και στην περίπτωση του Twitch, με αρκετά κανάλια να προσφέρουν τέτοιο περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κανάλι του χρήστη Serja Daeva, ο οποίος ασχολείται με παλιά παιχνίδια όπως το Chrono Trigger, Final Fantasy IV – IX και το Metroid Prime. Όπως δηλώνει και ο ίδιος, μπορεί να είναι καινούργιος στο Twitch, ωστόσο έχει μια μεγάλη συλλογή από κλασσικά games παλαιότερων ετών, ενώ επίσης δέχεται και τις προτάσεις των χρηστών που τον ακολουθούν σχετικά με τα παιχνίδια που θα τον ήθελαν να δουν να παίζει.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Jeff Willms, άλλος ένας χρήστης του Twitch, ο οποίος μέσα από το κανάλι του ασχολείται με τα classic arcade games, όπως το Donkey Kong. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες στο χώρο, αφού μέσα σε διάστημα λίγων μηνών κατάφερε να επιτύχει επιδόσεις που άλλοι παίκτες θα χρειάζονταν ίσως και χρόνια για να το κάνουν. Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 35.000 χρήστες είναι εγγεγραμμένοι στο κανάλι του και παρακολουθούν τα βίντεο που ανεβάζει.



Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση του λάτρη των classic arcade games, Ross Benziger, ο οποίος μέσα από το Twitch ασχολείται συστηματικά με αυτού του είδος τα παιχνίδια έχοντας μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, την 6η καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο Donkey Kong, ενώ παραλλήλως, συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα τουρνουά μαζί με τους καλύτερους παίκτες, αφιερώνοντας παράλληλα χρόνο και σε παιχνίδια, όπως το Rally X και το Zoo Keeper.

Ακόμη το σκέφτεσαι;

Πολλοί είναι αυτοί που ακόμη θεωρούν ότι το να παρακολουθείς κάποιον άλλον να παίζει ένα videogame είναι χάσιμο χρόνου και δεν προσφέρει κάτι το ουσιαστικό. Ωστόσο, η ζήτηση για ζωντανά βίντεο ιδιαίτερα στο χώρο των games συνεχώς αυξάνεται και οι διαδικτυακές πλατφόρμες live streaming όπως το Twitch, συγκεντρώνουν εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε καθημερινή βάση και αποτελούν το κορυφαίο σημείο ζωντανής συνάντησης gamers από όλο τον κόσμο.







πηγη





Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top