F1 2016 | Review

0


Η Codemasters επέστρεψε με μια μεγάλη αναβάθμιση στην γκάμα της σειράς Formula 1


f1 (1)


Μετά την επιτυχία του F1 2015, που ήταν ένα ευχάριστο παιχνίδι για το κοινό και τους λάτρεις της F1, έρχεται το F1 2016 με σκοπό να ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες. Με όλα τα δικαιώματα της Formula 1 και της FIA, έχει καταφέρει να προσθέσει ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της πραγματικής ζωής ενός οδηγού της F1 στο παιχνίδι. Το Pro Career mode είναι σε μορφή RPG/Racing και δεν υπάρχει επιλογή δυσκολίας. Επίσης, έχετε την δυνατότητα να βλέπετε μέσα από τα μάτια του οδηγού που βρίσκεται στο μονοθέσιο, με όλα να είναι ρυθμισμένα για την απόλυτη εμπειρία.

Αυτό το μοντέλο gameplay έγινε καθαρά για να προστεθούν επιπλέον ώρες παιχνιδιού, αλλά και για να προσελκύσουν περισσότερους και πιο απαιτητικούς παίκτες. Στο F1 2016, φτιάχνετε τον δικό σας οδηγό όπως και στο F1 2015, αλλά με την τεράστια διαφορά στην προσθήκη mini quests και task, τα οποία απαιτούν από εσάς να κάνετε τα δοκιμαστικά του κάθε αγώνα της σεζόν. Ανάλογα με τους βαθμούς που συλλέγετε, μπορείτε να τους ξοδέψετε στο τμήμα εξέλιξης του μονοθέσιου, έτσι ώστε να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας. Με λίγα λόγια για να φτάσει κάποιος στο βάθρο θα πρέπει να δουλέψει όπως ένας οδηγός της Formula 1, κάτι που δεν υπήρχε στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.


f1 (1)


Κατά τη διάρκεια της καριέρας θα συναντήσετε πολλά γνωστά πρόσωπα όσο θα ξοδεύετε χρόνο στο Lounge. Κάνοντας επιλογές στον προσωπικό σου υπολογιστή, θα συζητάτε με τον ατζέντη σας και με το μηχανικό για τα μελλοντικά σχέδια. Ταυτόχρονα θα ψάχνετε τρόπους να αναπτύξετε την επίδοση της ομάδας.

Η οδήγηση είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα και καλύτερη από ποτέ. Η δυναμική κάμερα του παιχνιδιού προσφέρει μια μοναδική αίσθηση κατά την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και κατά την προσέγγιση μιας στροφής, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια. Το κράτημα στην πίστα δεν ήταν ποτέ καλύτερο στα παιχνίδια της F1 και πλέον πιέζει τον οδηγό να είναι απόλυτος και καθαρός, χωρίς περιθώρια λάθους. Από τη μεριά των οδηγών AI, είναι φανταστικά ρεαλιστικοί στον τρόπο που θα επιτεθούν, που θα αμυνθούν και που θα πιέσουν ενώ έχουν εξαφανίσει το παλιό φαινόμενο που ήταν ανόητα επιθετικοί και κατέστρεφαν τους αγώνες.


f1 (2)


Πέραν του Career υπάρχει και το multiplayer όπου και εκεί βλέπουμε ένα νέο στοιχείο. H κατασκευή ενός πρωταθλήματος με 22 οδηγούς, είναι κάτι που διευκολύνει θεσμούς όπως το ESL ή το NXT GEN LEAGUE της Αγγλίας, να οργανώνουν πιο σωστά πρωταθλήματα χωρίς μεγάλο κόπο και ταλαιπωρία.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι δεν έχει τίποτα αρνητικό σε σχέση με τα προηγούμενα της σειράς. Προσφέρει μια φανταστική εμπειρία για τους φανατικούς οπαδούς της F1 πάνω στην καριέρα και για τους λάτρεις της ταχύτητας, το κράτημα, η νοοτροπία των ΑΙ και τα quests στην καριέρα είναι απλά φανταστικά και καλά σχεδιασμένα.


f1 (3)

 

Το παιχνίδι είναι πολύ κοντά στα πραγματικά πλαίσια της F1 και απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις αυτής και της αγωνιστικής οδήγησης. Είναι πολύ ενδιαφέρον και μακάρι στο μέλλον να δούμε Έλληνες παίκτες στα παγκόσμια και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των racing games. Ας ελπίσουμε σύντομα πως θα εμφανιστεί μια ελληνική ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει.

Θετικά
  • Πραγματική εμπειρία που λαμβάνει ο χρήστης μέσα στον κόσμο της Formula 1.
  • Τα καλύτερα standar και physics αγωνιστικής οδήγησης σε άσφαλτο.
  • Πραγματικοί Κανονισμοί της FIA και έμφαση στο παλιό πρόβλημα των Corner Cut που παίκτες έκλεβαν έδαφος για να έχουν καλύτερο χρόνο.

Αρνητικά
  • Εκνευριστικά γρήγοροι οδηγοί όταν ξεκινάς το pro career mode.
  • Μικρή δυνατότητα στην πλήρης ρύθμιση του αυτοκινήτου σε σχέση με το Project Cars.
-George Karakoulas
Οδηγός αγώνων και ζει στην Θεσσαλονίκη. Είναι gamer από την ηλικία των 14 και με έμφαση στα rts-mmo/rpg και κυρίως στα Racing Sim games.



πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top