Forza Horizon 3 | Review

0
Η σειρά Forza χωρίζεται σε δυο μέρη, με το πρώτο να είναι το Forza Motorsport, το οποίο επικεντρώνεται περισσότερο στο simulation. Από την άλλη, με το Forza Horizon, το franchise στοχεύει περισσότερο στο open-world free roaming. Το Forza Horizon 3 αναπτύχθηκε για ακόμη μια φορά από την Playground Games και συγκριτικά με το Forza Horizon 2, έχει διπλάσιο χάρτη και τεράστιο αριθμό αυτοκινήτων. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα παιχνίδι Forza να κάνει την εμφάνισή του σε PC.


Παίρνετε το ρόλο του οικοδεσπότη του Horizon Festival. Μιας τεράστιας διοργάνωσης, που πραγματοποιείται στην Αυστραλία και στόχος σας είναι να τη μεγαλώσετε όσο περισσότερο γίνεται. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μαζέψετε κόσμο, μέσω της οδήγησής σας. Αγώνες επίδειξης, παρουσιάσεις και πολλά άλλα, είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να κάνετε, για να αποκτήσετε μεγαλύτερη ακροαματικότητα και να κινήσετε το ενδιαφέρον περισσότερων οπαδών.


forza-1


Είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον να φανταστεί ένα open world παιχνίδι αγώνων να μην επικεντρώνεται στα street races. Το Forza Horizon 3 καταφέρνει αυτό το επίτευγμα, δίνοντας μια τεράστια ποικιλία οχημάτων, όπως off-road, παλιά κλασσικά, αλλά και σπορ. Ταυτόχρονα, το free roaming παίρνει διαφορετικό αέρα, αφού όλοι οι οδηγοί που θα συναντήσετε, έχουν εισαχθεί από το Xbox Live, με πολλούς να προέρχονται από τη λίστα φίλων σας.


Επαναλαμβάνοντας αυτό που είπαμε και προηγουμένως, στόχος είναι να μαζέψετε μεγαλύτερη απήχηση, ώστε να κάνετε το φεστιβάλ σας μεγαλύτερο, προσθέτοντας νέες εγκαταστάσεις και κάνοντας αναβαθμίσεις πάνω σε αυτές. Με κάθε νέα αναβάθμιση, όλο και περισσότερες δραστηριότητες γίνονται διαθέσιμες, με τους αγώνες σε κάθε περιοχή να επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους τύπους οχημάτων. Ταυτόχρονα όμως με αυτά, γίνονται διαθέσιμα και μερικά showcases. Σε αυτά, πρέπει να κάνετε μια επίδειξη όπως λέει και το όνομα τους, απέναντι σε τρένα, ελικόπτερα, μέχρι και τζετ.


forza-11


Το optimization της δυσκολίας και της συμπεριφοράς των αυτοκινήτων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού. Βλέπουμε μια τεράστια ποικιλία από assists, ώστε να επιλέξετε αυτά που χρειάζεστε. Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, ακόμα και ένας αρχάριος οδηγός μπορεί να τρέξει στους δρόμους της Αυστραλίας, χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ οι πιο έμπειροι παίκτες θα ενθουσιαστούν όταν δουν ότι μπορούν να κάνουν το παιχνίδι να λειτουργεί σαν ένα καθαρό racing simulator. Επίσης, δίνει καλό κίνητρο να ανεβάσετε τον πήχη, βάζοντας λιγότερα assists, αφού όσο μικρότερη είναι η βοήθεια που σας δίνει το παιχνίδι, τόσο περισσότερα credits θα πάρετε. Αν λείπει κάτι στο θέμα του χειρισμού, είναι ένα reset button σε περίπτωση που το όχημά σας κολλήσει.


Μιλώντας για τους αγώνες, έχουμε sprints και circuits με πολλούς γύρους. Οι πίστες είναι ειδικά διαμορφωμένες, χωρίς αυτοκίνητα άλλων οδηγών και με τα κατάλληλα όρια. Κάθε αγώνας έχει τις δικές του απαιτήσεις σε θέμα οχημάτων, όπου άλλες ζητάνε έναν τύπο αυτοκινήτου και άλλες συγκεκριμένη μάρκα. Πάνω σε όλους αυτούς του αγώνες έχουν σχηματιστεί ειδικά πρωταθλήματα, τα οποία δίνουν μια τεράστια ώθηση στους οπαδούς του φεστιβάλ σας. Με αυτόν τον τεράστιο αριθμό αγώνων, το παιχνίδι σίγουρα δεν πάσχει καθόλου από έλλειψη υλικού, ειδικά από τη στιγμή που μπορείτε να φτιάξετε αγώνες με δικές σας παραμέτρους, που ο καθένας θα μπορεί να δοκιμάσει online.


forza-2


Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι γεμάτος με διάφορες προκλήσεις και Bucket List Challenges. Καταρχάς, μέσα στις προκλήσεις αυτές υπάρχουν Drift Zones, Speed Traps και Speed Zones.  Στα Drift Zones πρέπει να μαζέψετε skill points μέσω drift σε ένα κομμάτι δρόμου, ενώ στα Speed Traps πρέπει να περάσετε από ένα σημείο με μεγάλη ταχύτητα. Όσο για τα Speed Zones, πρέπει να διατηρήσετε μεγάλες ταχύτητες σε ένα κομμάτι δρόμου. Σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολα από τα άλλα δύο, αφού θα πρέπει να οδηγείτε σωστά και γρήγορα, μέσα στην κίνηση που επικρατεί.

Σχετικά με τα Bucket Lists τώρα, αυτά αποτελούν μικρές δοκιμασίες με συγκεκριμένο όχημα που σας δίνει το παιχνίδι. Σε αυτά πρέπει να κάνετε διάφορα πράγματα, όπως να μαζέψετε πόντους ή να πάτε από το ένα σημείο στο άλλο σε συγκεκριμένο χρόνο. Όπως και με τα Exhibition Races, έτσι και εδώ μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας δοκιμασία. Πολλές φορές τα Bucket List συνδυάζουν και μερικές από τις προκλήσεις που είδαμε προηγουμένως, ενώ χωρίζονται και σε δυσκολίες.
Μπορεί το παιχνίδι να μην επικεντρώνεται στα Street Races, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα έχει ξεγράψει τελείως. Για αρχή, μπορείτε να προκαλέσετε όποιον οδηγό συναντάτε σε έναν αγώνα με συγκεκριμένο προορισμό. Χωρίς να υπάρχουν checkpoints, μπορείτε να κάνετε μια μικρή «παράβαση» και να κόψετε δρόμο, αφήνοντας τον αντίπαλο να ακολουθεί τους δρόμους. Κάποιους από αυτούς, μπορείτε να τους πάρετε στην ομάδα σας και κάθε μέρα να σας δίνουν ένα ποσοστό από τα κέρδη τους, κάτι που αναλογεί και στο επίπεδό τους.


forza-3


Δεν μένουν όμως μόνο εκεί τα street races. Μετά από κάποια face offs, μπαίνουν στο παιχνίδι και άλλοι αγώνες, αυτή τη φορά με περισσότερους αντιπάλους. Η διαφορά τους με τους κανονικούς αγώνες, είναι ότι δεν υπάρχουν όρια και θα πρέπει να προσέχετε τους περαστικούς. Ωστόσο, τα checkpoints λειτουργούν κανονικά, αποτρέποντας κάθε παράβαση. Καταλήγουμε έτσι στο σημαντικότερο μέρος των street races, δηλαδή τα Midnight Battles. Αυτά είναι περίπου όπως και τα face-offs, απλά με το βραβείο να είναι κάτι πιο «πικάντικο». Αν κερδίσετε, το αυτοκίνητο του αντιπάλου γίνεται δικό σας. Αυτό είναι που κάνει τα street races να αξίζουν, αφού δεν ανεβάζουν καθόλου την απήχηση του κοινού.

Σκορπισμένα στην Αυστραλία βρίσκονται ένα σωρό από collectibles, που περιμένουν από εσάς να τα ανακαλύψετε. Καταρχάς, έχουμε τις πινακίδες που πρέπει να σπάσετε, οι οποίες χωρίζονται σε δύο είδη. Είναι αυτές που σας δίνουν διάφορα ποσά EXP και αυτές που κάνουν το Fast Travel ανάμεσα στις εγκαταστάσεις σας πιο φτηνό. Μόλις βρείτε κάτι, αυτό θα μείνει στο χάρτη, ώστε να επιστρέψετε αργότερα και να το πάρετε. Το σημαντικότερο όμως σε αυτόν τον τομέα, είναι τα Barn Finds. Εκεί, ψάχνετε μαρκαρισμένες περιοχές, ώστε να βρείτε αποθήκες με εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Μετά, πρέπει να περιμένετε κάποια ώρα, ώστε να επαναφερθούν στην αρχική τους κατάσταση και να γίνουν δικά σας μόνιμα.


forza-9


Έχοντας το δικό σας επίπεδο, μετά από κάθε level up παίρνετε ένα Skill Point ή ένα wheel spin, όπου με το δεύτερο μπορείτε να κερδίσετε credits και σπάνια αυτοκίνητα. Όσο για τα Skill Points, υπάρχουν τρία Skill Trees όπου μπορείτε να τα ξοδέψετε. Μέσα σε αυτά υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να ξεκλειδώσετε, όπως να παίρνετε περισσότερους πόντους όταν κάνετε skills, τα skill songs που διπλασιάζουν το σκορ σας όταν παίζουν, αλλά και επιπλέον λειτουργίες για το photo mode και το drone mode.

Μιλώντας αναλυτικότερα για τα δύο τελευταία modes, το photo είναι όπως το βλέπουμε και σε άλλα παιχνίδια, έχοντας μεγάλη ποικιλία από επιλογές. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι η ύπαρξη focus. Όσο για το drone mode, είναι ένας εύκολος τρόπος να εξερευνήσετε τους δρόμους της Αυστραλίας, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεστε πίσω από ένα τιμόνι. Η λειτουργία αυτή είναι ιδανική για να βρείτε μυστικά.


forza-4


Οι αναβαθμίσεις παίζουν όπως πάντα σημαντικό ρόλο σε ένα racing τίτλο. Ωστόσο, δεν αρκεί να βάλετε ό,τι πιο ακριβό υπάρχει, αλλά θα πρέπει να φτιάξετε μια σύνθεση που δουλεύει αρμονικά. Αεροτομές και ζάντες παίζουν κι αυτά το ρόλο τους, αφού επηρεάζουν το βάρος του οχήματός σας. Εμφανισιακά, μπορείτε να φτιάξετε ό, τι θέλετε, δημιουργώντας ακόμα και τα δικά σας σχέδια. Τη σύνθεση των αναβαθμίσεων και τα σχέδια, μπορείτε να τα ανεβάσετε στο διαδίκτυο, ώστε να μοιραστείτε τη δουλειά σας και με άλλα άτομα.

Το online κομμάτι του παιχνιδιού χωρίζεται σε τρία μέρη. Το Online Adventure σας βάζει αντιμέτωπους με άλλους παίκτες, σε αγώνες που επιλέγονται μόνοι τους. Από την άλλη, το Online Free Roam, σας επιτρέπει να τρέξετε μαζί με άλλους στην Αυστραλία και να επιλέξετε σε τι είδους αγώνα θα πάρετε μέρος, δημιουργώντας έτσι τη δική σας περιπέτεια. Τέλος, με το online co-op, μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλα άτομα και να κάνετε μαζί τους αγώνες του campaign. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλο αυτό, είναι ότι θα χρειαστεί να ψάχνετε πολύ ώρα για online co-op.

Στο Online Free Roam, υπάρχει μια κατηγορία που διαφέρει πολύ από όλους τους υπόλοιπους τύπους αγώνων. Τα λεγόμενα Playground Games χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, τις οποίες θα βλέπαμε πιο εύκολα σε ένα FPS παιχνίδι. Για αρχή, το Flag είναι μια παραλλαγή του capture the flag, όπου κάθε οδηγός πρέπει να πάρει μια σημαία και να την πάει στο τέρμα, χωρίς να τον χτυπήσει κάποιος άλλος. Στο King, ο «βασιλιάς» πρέπει να αποφύγει τους άλλους παίκτες για όση περισσότερη ώρα γίνεται, αφού όποιος τον χτυπήσει θα πάρει τη θέση του. Τέλος, το Infected λειτουργεί ακριβώς αντίθετα από το King. Δηλαδή, αυτός που είναι μολυσμένος, προσπαθεί να χτυπήσει τους άλλους οδηγούς και να τους πάρει με το μέρος του. Μια πολύ ωραία και ευχάριστη προσθήκη, που ξεφεύγει τελείως από τους αγώνες ταχύτητας.


forza-5


Το γραφικό περιβάλλον του Forza Horizon 3 είναι τουλάχιστον εκθαμβωτικό. Από τη πρώτη κιόλας στιγμή που θα μπείτε στο παιχνίδι, τα πανέμορφα τοπία της Αυστραλίας με το τρομερό βάθος θα σας κόψουν την ανάσα. Ακόμα και τα εφέ του νερού είναι κάτι που θα δούμε σε πολύ λίγα παιχνίδια. Με την Αυστραλία να χωρίζεται σε διάφορες περιοχές, όπως ζούγκλα, έρημο και πόλη και την κάθε μια να έχει τις δικές της λεπτομέρειες, η ομορφιά της εξωτικής αυτής χώρας τονίζεται και με το παραπάνω.

Με τους θορύβους του περιβάλλοντος να είναι τουλάχιστον εντυπωσιακοί, οι διαφορετικοί ήχοι στις μηχανές, το τρίξιμο των λάστιχων στην άσφαλτο και οι συγκρούσεις, αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα. Επιπλέον, διαθέτει ένα πλούσιο soundtrack με μουσική για όλα τα γούστα, χωρισμένα σε σταθμούς. Αν υπάρχει κάποιο θέμα σε αυτό το σημείο, θα λέγαμε ότι είναι η αφήγηση των συνεργατών σας, που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί αδιάφορη.


forza-7

Έχοντας έναν τεράστιο χάρτη με άπειρες δραστηριότητες να ασχοληθείτε, το Forza Horizon 3 είναι ίσως το μεγαλύτερο open world racing παιχνίδι που έχουμε δει. Διαθέτει τεράστια ποικιλία αυτοκινήτων, με τρομερό customization για όλων των ειδών τα play-styles. Το γραφικό περιβάλλον του παιχνιδιού είναι εκπληκτικό και η ποικιλία στη μουσική κάνει τον τεχνικό τομέα να λάμπει. Μπορεί να έχει ένα μικρό πρόβλημα στο matchmaking του co-op campaign, αλλά δεν είναι κάτι που θα μειώσει την ποιότητα αυτού του αριστουργήματος.

Θετικά
  • Τεράστιος χάρτης, με αμέτρητες δραστηριότητες
  • Καταπληκτικό γραφικό περιβάλλον
  • Αμέτρητες επιλογές στο customization
Αρνητικά
  • Αδιάφορη αφήγηση
  • Κακό matchmaking για co-op
  • Έλλειψη δωρεάν τρόπου να επαναφέρετε το όχημά σας

9.5   Εξαιρετικό!

Forza Horizon 3

Το καλύτερο free roaming racing παιχνίδι που έχουμε δει μέχρι σήμερα, με τεράστια ποικιλία και ένα γραφικό περιβάλλον που θα σας κάνει να τρίβεται τα μάτια σας.




πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top