League of Legends: Gnar Guide

0
Ο πιο χαριτωμένος champion του LoL.
Μετά την κυκλοφορία του μεγαλόσωμου support Braum, η Riot Games αποφάσισε να κάνει μια στροφή προς τους μικροσκοπικούς champions. Έτσι μας παρουσίασε τον Gnar, ένα μικρό Yordle το οποίο ήταν παγωμένο για χιλιάδες χρόνια και τώρα κατάφερε να δραπετεύσει από την φυλακή. Βέβαια αυτό που κάνει τον Gnar διαφορετικό από τους υπόλοιπους μικρόσωμους champions είναι η δυνατότητα να μεταμορφώνεται σε τέρας!

Η Riot έχει κυκλοφορήσει κατά καιρούς διάφορους champions που αλλάζουν μορφή και abilities όπως για παράδειγμα η Nidalee, η Elise, o Jayce (όπλο). Σχεδόν πάντα όμως μία από τις δύο μορφές που μπορεί να πάρει ο champion είναι πιο δυνατή με αποτέλεσμα να δημιουργείται κάτι σαν exploit το οποίο δείχνει πως υπάρχουν προβλήματα στο balancing. Η Nidalee για παράδειγμα στην ανθρώπινη μορφή της πριν το patch, ήταν πολύ πιο δυνατή σε σχέση με όταν άλλαζε σε λεοπάρδαλη. Αυτό το πλεονέκτημα υπέρ των άλλων ήταν που δεν ήθελε η Riot να έχει ο Gnar. Έτσι σκέφτηκε έναν αρκετά έξυπνο τρόπο ο οποίος θα βολέψει τον ίδιο τον παίκτη αλλά και τους αντιπάλους.

Ο Gnar δεν μπορεί να ελέγξει το πότε θα μεταμορφωθεί σε τέρας. Αυτό είναι και το key feature του που τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους shape-shifters. Ο Gnar έχει μια μπάρα από rage που γεμίζει σιγά σιγά όσο επιτίθεται σε minions και champions. Μόλις η μπάρα φτάσει στο 100, τότε το Yordle μας μεταμορφώνεται σε Mega Gnar. Ο Mega Gnar είναι tanky, έχει περισσότερο health pool και προκαλεί burst damage. Ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα το τέρας γίνεται πάλι μικρός Gnar και για τα επόμενα 13 δευτερόλεπτα δεν μπορείτε να γεμίσετε πάλι την μπάρα του rage. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό φυσικά είναι για να μην χρησιμοποιηθεί η συνεχής μετάλλαξη του Gnar σε exploit.

Ο Gnar είναι champion που ταιριάζει στο top lane. Τον δοκιμάσαμε και σε άλλους ρόλους αλλά δεν είχαμε την ίδια επιτυχία. Στο Mid δεν έχει το range που απαιτείται για να ανταπεξέλθει απέναντι στον Fizz για παράδειγμα. Ως Marksman (AD Carry) πάλι δεν μπορεί να κάνει πολλά καθώς έχει μικρό damage. Ως Jungler θα μπορούσε να είναι viable αλλά πολύ δύσκολα καθώς θα πρέπει να προσέχετε διαρκώς να μην γεμίσει η rage bar η οποία σας μετατρέπει σε ένα αργό τέρας το οποίο καθυστερεί να “καθαρίσει” την jugle. Διαβάστε το guide και αποφασίστε μόνοι σας για το αν ο Gnar θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος main champion σας ή όχι.

Τα Abilities του:

Passive: Rage Gene

Ο Gnar παράγει rage όταν είναι στη μάχη. Όταν η rage bar του Γκναρ φτάσει το 100, το επόμενο abilityτου τον μεταμορφώνει στον Mega Gnar, δίνοντάς του Bonus Armor, Magic Resistance, Health και Attack Damage, ενώ μειώνονται τα Movement Speed, Attack Speed και το Range του. Όταν είναι στη μέγαλη του μορφή, το rage μειώνεται σταδιακά και όταν εξαντληθεί, μεταμορφώνεται και πάλι σε κανονικός Gnar. Μετά την επιστροφή του στην αρχική του μορφή, ο Gnar χρειάζεται 13 δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να μαζεύει rage πάλι.

(Q)Mini Gnar:

Boomerang Throw (Range: 1100, Cooldown: 20 / 17.5 / 15 / 12.5 / 10)
Ο Gnar ρίχνει το μπούμερανγκ του προς μια κατεύθυνση, προκαλώντας damage στον πρώτο εχθρό που χτυπά και κάνοντας slow. Αφού χτυπήσει έναν εχθρό, το μπούμερανγκ επιβραδύνεται και μετά επιστρέφει στον Gnar, προκαλώντας λιγότερο damage σε όλους τους εχθρούς στην πορεία του. Αν ο Gnar το πιάσει, μειώνει σημαντικά το cooldown της επίθεσης.

Mega Gnar:

Boulder Toss (Range: 1100 Cooldown: 20 / 17.5 / 15 / 12.5 / 10)
Ο Gnar εκτοξεύει έναν τεράστιο βράχο προς μια κατεύθυνση, προκαλώντας damage και κάνοντας slow τον πρώτο στόχο στην πορεία του βράχου, καθώς και όλους τους κοντινούς εχθρούς. Μετά την πτώση του βράχου, ο Gnar μπορεί να τον ξανασηκώσει, για να μειώσει το cooldown.

(W) Mini Gnar:

Hyper (passive):

Κάθε τρίτη επίθεση εναντίον ενός στόχου προκαλεί Magic Damage ίσο με ένα ποσοστό του Max Health. Το passive ability επίσης δίνει στον Gnar αυξημένη ταχύτητα κίνησης για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Το Hyper, ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ο Mega Gnar γυρίσει στην αρχική του μικρή μορφή.

Mega Gnar:

Wallop (Cooldown: 12 / 11 / 10 / 9 / 8)
Ο Gnar στέκεται στα πίσω πόδια του και χτυπά το έδαφος προκαλώντας damage και κάνοντας stun για μικρό χρονικό διάστημα όλους τους εχθρούς που βρίσκονται μπροστά του.

(E)Mini Gnar:

Hop (Range: 475, Cooldown: 18 / 16.5 / 15 / 13.5 / 12)

Ο Gnar κάνει άλμα προς μια κατεύθυνση και κερδίζει Movement Speed. Αν ο Gnar προσγειωθεί σε έναν champion ή σε minion αναπηδά προς την ίδια κατεύθυνση, κάτι που τον στέλνει ακόμα πιο μακριά.

Mega Gnar:

Crunch (Cooldown: 18 / 16.5 / 15 / 13.5 / 12)

Ο Gnar εκτοξεύεται προς μια κατεύθυνση, προκαλώντας damage και slow όλους τους εχθρούς πάνω στους οποίους πέφτει.

        

(R) GNAR! (Range: 590 COOLDOWN: 120 / 100 / 80)

Ο Gnar πετάει όλους τους εχθρούς γύρω του προς μια κατεύθυνση. Όλοι οι εχθροί που πετάει επιβραδύνονται και δέχονται damage ενώ οι εχθροί που πετάει σε τοίχους και towers γίνονται stun.

Top Lane Beast
Ο Gnar είναι όπως είπαμε και πριν φτιαγμένος για να παίζει στο Top Lane. Στην μικρή μορφή του (Mini Gnar), είναι ranged και το όπλο του είναι ένα μπούμερανγκ που πετάει προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Σε περίπτωση όμως που μεταμορφωθεί σε Mega Gnar, γίνεται αυτομάτως melee ήρωας. Ως Mini Gnar, έχετε το πλεονέκτημα της ταχύτητας, αφού έχει αρκετό movement speed ακόμα και χωρίς boots.

Το πρώτο ability, Boomerang Throw, είναι ο βασικός τρόπος για να προκαλέσει damage αφού φτάνει αρκετά μακριά. Βέβαια θα πρέπει να προσέξετε να πιάσετε το μπούμερανγκ όταν γυρίζει πίσω για να μειώσετε το cooldown. Το W, αν και passive, θα γίνει ο αγαπημένος σας τρόπος για να κάνετε harass τον αντίπαλο. Το συγκεκριμένο ability λειτουργεί με stacks. Κάθε τρίτη φορά που πετυχαίνετε τον ίδιο στόχο, του προκαλείται magic damage και εσείς αποκτάτε movement speed και μπορείτε να ξεφύγετε σε περίπτωση που αρχίσει να σας κυνηγάει. Μιας και μιλάμε για escapes, φυσικά δεν ξεχνάμε το E του το οποίο επιτρέπει να ξεγύγετε. Σε περίπτωση που πηδήξετε πάνω σε champion ή minion, τότε έχετε άλλο ένα άλμα διαθέσιμο για να πάτε ακόμα πιο μακριά.

Στο Top Lane, ο Gnar μπορεί να σπάσει τα νεύρα του Jungler και του αντίπαλου Top εύκολα. Σε περίπτωση που του κάνουν gank, άνετα ξεφεύγει με το E, ενώ όσο τον κυνηγούν μπορεί να τους χτυπάει με το W. Θέλει αρκετά games για να εξοικειωθείτε με τον Gnar αλλά από την στιγμή που μάθετε όλα τα κόλπα του, θα μπορείτε να κάνετε τον αγώνα διασκεδασικό, εύκολο αλλά και ριψοκίνδυνο. Εμείς για παράδειγμα δοκιμάσαμε κατά τύχη να κάνουμε Tower Dive, να ρίξουμε το μπούμερανγκ, αμέσως μετά να κάνουμε το Hop και στην συνέχεια να βρεθούμε πίσω από τον εχθρό και να πιάσουμε το μπούμερανγκ. Με αυτόν τον τρόπο ο αντίπαλος πέθανε και παραλίγο ακόμα και εμείς, αλλά όπως λέμε και στο LoL, άξιζε.

Skill Progression

Σας προτείνουμε να επιλέξετε για πρώτο ability, το Boomerang Throw. Αμέσως μετά δεύτερο, είδαμε ότι δουλεύει το Hyper για να αρχίσετε να κάνετε harass από νωρίς. Η επόμενη επιλογή σας θα πρέπει να είναι το Hop και μετά να δώσετε βάση κυρίως στο Q.

Δείτε αναλυτικά την παρακάτω φωτογραφία:

gnar-skill-progression

Team Fights

O Gnar είναι αρκετά δυνατός στα Team Fights αλλά όχι από την αρχή. Στην πρώτη του μορφή, είναι μικρόσωμος και το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι να ρίξει το μπούμερανγκ. Για αυτόν τον λόγο, μόλις βλέπετε ότι πάει να γίνει μάχη μεταξύ των δύο ομάδων, θα πρέπει να αρχίσετε να χτυπάτε minions και άλλους champions για να γεμίσει η rage bar και να είστε έτοιμος.

Από την στιγμή που γίνετε Mega Gnar, τότε μπορείτε άνετα να μπείτε μέσα στους αντιπάλους και να “καλύψετε” την ομάδα σας όσο οι άλλοι θα ασχολούνται μαζί σας. Για αρχή καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το Boulder Toss για να κάνετε κάμποσο damage αλλά και slow. Στη συνέχεια ορμάτε στην μάχη χρησιμοποιώντας το Crunch και το Wallop προκαλώντας ξανά slow. Τέλος, μόλις δείτε ότι πάει να αδειάσει η rage bar, ρίχνετε την Ultimate η οποία κάνει αρκετό damage και σε περίπτωση που πετάξει κάποιον εχθρό σε τοίχο, του κάνει stun.

Γενικά στα Team Fights ο Gnar είναι καλός αλλά θέλει προετοιμασία και σίγουρα δεν πρέπει να μπαίνει όταν η μπάρα του rage βρίσκεται ακόμα στο 10. Έτσι και αλλιώς δεν πρέπει να ξεχνάτε πως έχετε μόνο μια ευκαιρία στο Team Fight μιας και όταν γίνει ξανά Mini Gnar, θα πρέπει να περάσουν 13 δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να μαζεύει ξανά rage. Στην τέλεια περίπτωση όπου θα μπείτε ως τέρας στην μάχη, δίνετε ένα αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα στην ομάδα σας αφού οι αντοχές στα χτυπήματα τόσο των AP όσο και των AD σε συνδυασμό με την αυξημένη health, αυξάνουν κατά πολύ την αντοχή σας.

Items

Dorans Blade Doran’s Blade: Για αρχή είδαμε ότι βολεύει αρκετά.

healthpotionsHealth Potion: Θα σας δώσει λίγη παραπάνω ζωή στο lane
blade-of-the-ruined-kingBlade of the Ruined King: Θα σας προτείναμε να είναι το πρώτο item που θα αγοράσετε μόλις μαζέψετε τα κατάλληλα gold.

Ninja Tabi ή Mercurys-TreadsNinja Tabi ή Mercury's Treads: Aνάλογα με τον τύπο επίθεσης που δέχεστε (Magic ή Damage)

Trinity ForceTrinity Force: Όπωσδηποτε, είναι από τα πιο χρήσιμα items στον Gnar.

Randuins OmenRanduin's Omen: Health+ Armor

Spirit-VisageSpirit Visage: Σε περίπτωση που έχετε κάποιο AP Carry που προκαλεί αρκετό Magic Damage, το Spirit Visage θα σας δώσει το απαιτούμενο resistance.

Runes
Για Runes προτείνουμε ένα build με Attack Damage, Magic Resist και αρκετό Armor:

gnar-runes

Masteries
Όσο για τα Masteries, σας προτείνουμε ένα build 21/9/0 όπως το παρακάτω:

gnar-masteries


Θετικά:

- Απίστευτα tanky
- Αρκετοί μηχανισμοί για να ξεφύγετε
- Εύκολο Harass από τα αρχικά levels

Αρνητικά:

- Αδύναμος απέναντι σε poke AP supports
- Δεν έχει πολλά skills για να προκαλέσει damage

Κατά την άποψή μου ο Gnar είναι ένας από τους δυνατότερους top champions την δεδομένη χρονική στιγμή. Μπορεί να μεταμορφωθεί από damage dealer (όχι πολύ βέβαια), σε tank από την μία στιγμή στην άλλη. Επίσης είναι σημαντικό το ότι δεν μπορεί να επιλέξει ο παίκτης πότε να του αλλάξει μορφή αποκλείει κάθε πιθανότητα για exploit. Κλείνοντας να τονίσουμε ότι το guide αυτό αποτελεί καθαρά προσωπική άποψη του γράφοντα.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top