Ευπάθεια του WordPress θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια websites. Στην περίπτωση που έχετε site σε Wordpress πρέπει να δώσετε προσοχή.

0
Στην περίπτωση που διατηρείτε κάποιο site σε WordPress πρέπει να δώσετε προσοχή: Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ευπάθεια στην πλατφόρμα η οποία εκθέτει το site σας σε πιθανές επιθέσεις, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Sucuri.

Μέχρι στιγμής, είναι γνωστό ότι επηρεάζεται το θέμα TwentyFifteen [εγκατεστημένο ως προεπιλογή] και το plugin JetPack, το οποίο έχει εγκατασταθεί πάνω από ένα εκατομμύριο φορές.

H ευπάθεια XSS [cross-site scripting] είναι ”DOM-based”, κάτι που σημαίνει ότι είναι υπεύθυνη για το πώς το κείμενο, οι εικόνες, τα headers και τα links παρατίθενται στον browser. Εάν ένας χάκερ σας ξεγελάσει και κάνετε κλικ σε ένα κακόβουλο link, μπορεί να πάρει τον πλήρη έλεγχο του site σας σε WordPress.

Ευτυχώς, η λύση είναι πολύ απλή: Απλά αφαιρέστε το αρχείο "example.html” από το πακέτο των genericons - στο οποίο περιλαμβάνονται το θέμα TwentyFifteen και το plugin JetPack - στην εγκατάσταση WordPress.

H Sucuri έχει, επίσης, ειδοποιήσει αρκετές παρόχους hosting σχετικά με την ευπάθεια, συμπεριλαμβανομένων Godaddy, Dreamhost και WPEngine, οι οποίοι έχουν επιδιορθώσει την ευπάθεια.

Πηγή

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top