Δείτε πως hackάρουν τον Paypal account σας! [εικόνες]

0

 



 Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για επιθέσεις phishing και πως μπορούν μέσω αυτών οι κακόβουλοι hackers να υποκλέψουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σας. Σήμερα θα σας παρουσίασουμε ένα phishing attack επί τω έργω. Tσεκάροντας το Inbox παρατηρήσαμε ένα mail από την Service Paypal που ανέφερε: ”Your account has been limited until we hear from you.”. 

 


paypal-scam-2 Paypal
 

Και μετά ανοίξαμε το mail που όπως θα δούμε στην συνέχεια είναι ένα phishing page από hackers που στοχεύει στο να υποκλέψει τα Ιogin details μας.

Πως λοιπόν καταλαβαίνουμε ένα  spam/ phishing mail από hackers?

1. Κοιτάξτε την address του mail sender. Όταν λαμβάνετε ένα mail από την ΡaypaΙ δείτε τι γράφει μετά το  “@”. Θα πρέπει να είναι  “ΡaypaΙ.com”.

2. Αναζητήστε ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη στο mail. Στα επίσημα mail από την ΡaypaΙ δεν θα βρείτε κανένα λάθος.

Ραypαl-scam Paypal


3. Εάν παρόλο αυτά τα 1 και 2 σας καλύπτουν, τότε θα πρέπει να κάνετε έναν έλεγχο στο URL στο οποίο σας οδηγούν οι σύνδεσμοι. Θα πρέπει να είναι “paypal.com” ή  “paypal.co.uk” ή “paypal.in” αναλόγως σε ποιά χώρα βρίσκεστε. Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα κάτω, εμφανίζεται «qaypal .co.uk” το οποίο και σαφώς δεν είναι το επίσημο link της ΡaypaΙ , αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα phishing page που έχει σκοπό να υποκλέψει τα login credentials των χρηστών.

paypal-scam-4 Paypal

Αυτό βλέπετε όταν πατήσετε το “Login Now” link από το email σας


Ραypαl-scam-3-min Paypal


Να, πως μοιάζει μια phishing page.

4. Και έτσι θα φαίνεται το mail αφού εισάγετε τα login details σας.

Ραypαl-scam-5 Paypal



Σιγουρευτείτε ότι δεν πέφτετε θύμα κάποιου  phishing scam κακόβουλων hackers. Να είστε πάντοτε προσεκτικοί όταν ανοίγετε ένα  website link από κάποιο mail που σας έχουν στείλει (και πόσο μάλλον αν οι αποστολείς σας είναι παντελώς άγνωστοι). Το  format του  phishing δουλεύει εξαιρετικά και σε άλλα sites επίσης, όπως είναι το Facebook, το Twitter και άλλα δημοφιλή networks.




πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top