Android: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων δύο ετών [Ευρώπη]

0
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Kantar, η οποία πραγματοποίησε έρευνα γα την αγορά mobile OS το πρώτο τρίμηνο του 2016, το Android φάνηκε να σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο των 2 τελευταίων ετών. Το mobile OS αναπτύχθηκε κατά 7.1%.

Πιο συγκεκριμένα στις EU5 (Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία) έχει ποσοστό 75.6%. Στην Κίνα ανέβηκε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 77%, ενώ στις ΗΠΑ έχει το 65.5% (αύξηση 7.3%). Αναλυτής της Kantar αναφέρει ότι η ανάπτυξη του Android δεν προέρχεται μόνο από έναν ή δυο παίκτες, αλλά από διάφορα brands και οικοσυστήματα, που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.

Από την άλλη, η Apple δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσον αφορά το μερίδιο της αγοράς. Στις 5 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές έπεσε από το 20.2% στο 18.9% για το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο. Για την ακρίβεια, το 3.3% των νέων χρηστών Android προέρχεται από το iOS. Στην Κίνα το ποσοστό του iOS έπεσε στο 21.1% από το 26.1%, που ήταν το ίδιο διάστημα πέρσι.

Ωστόσο, αυτή που έχει τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Microsoft, οι πωλήσεις Windows Phone έπεσαν κατά 5% συγκριτικά με την περασμένη χρονιά, φτάνοντας στο 4.9%. Σχεδόν το 7% των νέων χρηστών Android, έρχεται από Windows Phone. Η Microsoft έχασε μεγάλο ποσοστό χρηστών σε αγορές που παραδοσιακά είχε δυνατή παρουσία, όπως Ιταλία και Γαλλία, το 10% των χρηστών αυτών πήγε σε Android επιλέγοντας brands όπως Huawei, Wiko και Asus.

Στις ΗΠΑ, η ανάπτυξη του Android στηρίχθηκε σε ονόματα όπως Samsung, Motorola και LG.


android-growth-01-570



android-growth-570

ios android windows




Πηγή







Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top