MXGP 2 | Review

0


Το MXGP 2 είναι ένας εξομοιωτής motocross με όλη την σημασία της λέξης

 
Σε αντίθεση με τα παιχνίδια αγώνων με αυτοκίνητα, τα παιχνίδια motocross είναι πολύ περιορισμένα στις κονσόλες τελευταίας γενιάς. Η Milestone κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014 το πρώτο MXGP, έναν εξομοιωτή motocross, που επικεντρωνόταν στα physics της μηχανής, έχοντας βέβαια τα προβλήματά του. Τέσσερα χρόνια μετά, η Milestone κυκλοφορεί το MXGP 2.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, η Milestone έχει δώσει μεγάλη έμφαση στα physics. Ενώ πολλοί θα νομίζουν ότι θα πρέπει να ελέγχουν μόνο τη μηχανή, το παιχνίδι έρχεται να τους διαψεύσει, αφού πρέπει να ελέγχετε τον ίδιο τον οδηγό και πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να διαχειριστείτε το βάρος του. Έτσι μπορείτε να ελέγχετε το μέγεθος των αλμάτων σας, αλλά και να διευκολυνθείτε στις στροφές. Το βάρος είναι κάτι που μπορείτε να ρυθμίσετε, κάνοντάς το ακόμα πιο ρεαλιστικό. Αυτό θα κάνει το παιχνίδι πιο δύσκολο, αφού με το παραμικρό λάθος θα βρεθείτε εκτός μηχανής, ενώ ταυτόχρονα το κάνει πιο κερδοφόρο για αυτούς που γνωρίζουν καλά τους μηχανισμούς του.


mxgp 2 (6)


Ταυτόχρονα το παιχνίδι σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μερικά tutorial videos, τα οποία παρουσιάζουν τους μηχανισμούς του. Αυτό για ένα παιχνίδι με αυτοκίνητα θα ήταν υπεραρκετό, αλλά για το συγκεκριμένο χρειάζεται κάτι πιο interactive, ώστε να μπορέσετε να δοκιμάσετε τις λειτουργίες απευθείας και να τις μάθετε καλύτερα. Με άλλα λόγια, έχουμε ένα εύκολο σύστημα ελέγχου της μηχανής, με τις ρόδες να έχουν ξεχωριστά κουμπιά για φρένο και τις ταχύτητες να αλλάζουν με έναν ημιαυτόματο τρόπο, δηλαδή να αλλάζουν μόνες τους, αλλά μπορείτε να επέμβετε σε αυτό ανά πάσα στιγμή. Ακόμα, έχει υιοθετηθεί και το σύστημα rewind, όπως και στα περισσότερα racing games που βγαίνουν τα τελευταία χρόνια.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα του παιχνιδιού βρίσκεται στις συγκρούσεις, κυρίως με άλλες μηχανές. Το θέμα είναι πως πολλές φορές η αντίδραση μετά από μια σύγκρουση δεν είναι σωστή. Δηλαδή, ενώ χτυπάτε με φόρα πάνω σε κάποιον άλλον, αυτός που θα βρεθεί στο χώμα είστε εσείς. Ωστόσο, πολλές φορές συμβαίνει και το ανάποδο, αφού οι άλλοι οδηγοί χτυπούν πάνω σας και σας ρίχνουν, κάτι που δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Αντιθέτως, οι πτώσεις μετά από σύγκρουση με κάποιο από τα προστατευτικά, έχουν απολύτως φυσιολογικά αποτελέσματα.


mxgp 2 (5)


Σε θέμα customization δίνει αρκετές επιλογές για την εμφάνιση του οδηγού σας, ώστε να φτιάξετε όπως θέλετε εσείς την στολή του, τοποθετώντας διάφορες μάρκες πάνω σε αυτή. Ωστόσο, δεν είναι αυτό που έχει σημασία, αλλά ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε την μηχανή σας, επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη γκάμα εταιριών. Μετά μπορείτε να την «πειράξετε» τόσο εμφανισιακά, όσο και σε θέμα απόδοσης. Σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι, μπορείτε να μαζέψετε χρήματα από όλα τα modes του παιχνιδιού, ώστε να χτίσετε την μηχανή σας και να την χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε mode, συμπεριλαμβανομένου και του Career.

Όσο για τους αγώνες πέρα από τα απλά Grand Prix που αποτελούνται μόνο από έναν αγώνα, έχουμε και τα championships. Τα championships χωρίζονται σε τέσσερα στάδια, με το πρώτο να είναι το ζέσταμα, όπου οι παίκτες μπορούν να μάθουν την πίστα και πώς να διαχειριστούν τα διάφορα επικίνδυνα  σημεία της. Μετά έχουμε έναν αγώνα ο οποίος καθιερώνει σε ποια θέση θα ξεκινήσει ο κάθε οδηγός. Έτσι φτάνουμε σε μια σειρά αγώνων, όπου κάθε οδηγός παίρνει πόντους, ανάλογα την θέση που τερμάτισε. Στο τελικό αποτέλεσμα, νικητής είναι αυτός που έχει τους περισσότερους πόντους.


mxgp 2 (4)


Το σημαντικότερο mode του παιχνιδιού είναι το career. Χρησιμοποιώντας τον customized χαρακτήρα σας, αλλά και την μηχανή που φτιάχνετε οι ίδιοι, παίρνετε μέρος σε διάφορα Grand Prix και Championships. Εκτός από αυτά όμως, έχετε να ασχοληθείτε και με ομάδες μηχανών, οι οποίες έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις, ώστε να ενταχθείτε και να παραμείνετε σε αυτές. Βέβαια, δεν λείπουν και οι σπόνσορες, που άμα καταφέρετε αυτά που σας ζητούν, σας δίνουν διάφορα χρηματικά ποσά. Στο πρώτο MGXP το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν να μαζέψετε χρήματα, ώστε να αναβαθμίσετε την μηχανή σας, κάτι που απαιτούσε αρκετές ώρες παιχνιδιού. Αυτό αποτελεί παρελθόν, αφού τα χρήματα μαζεύονται αρκετά εύκολα.

Μετά ακολουθεί το Monster Energy FIM MXON, ένα mode όπου ελέγχετε μια σειρά οδηγών που αντιπροσωπεύουν μια χώρα. Πριν από κάθε αγώνα επιλέγετε τον οδηγό που θέλετε να χειριστείτε και όπως σε κάθε championship, νικήτρια είναι η ομάδα με τους περισσότερους πόντους. Δεν τελειώνουμε όμως εκεί, αφού τελευταίο στη λίστα με τα modes είναι το Real Events. Αυτά ακολουθούν μια πιο arcade φιλοσοφία, δίνοντάς σας συγκεκριμένες πίστες και οδηγούς. Το καθένα ξεκινάει με ένα real life βίντεο του συγκεκριμένου αγώνα και στόχος είναι να κάνετε ό, τι έκανε και ο οδηγός, που πολλές φορές δεν είναι απαραίτητη η νίκη, αλλά η κατάκτηση μιας συγκεκριμένης θέσης.


mxgp 2 (3)


Φυσικά, δεν λείπει από το παιχνίδι και το multiplayer. Χωρισμένο επίσης σε Grand Prix και Championships, σας δίνει την ευκαιρία να αγωνιστείτε απέναντι σε άτομα από όλον τον κόσμο. Οι διάφορες επιλογές που δίνει το παιχνίδι στο single player υπάρχουν και εδώ, με ρυθμίσεις για την διάρκεια και τον αριθμό των αγώνων. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στα physics, αλλά όλοι οι παίκτες είναι αναγκασμένοι να τρέξουν με την επιλογή του host.

Για ακόμα μια φορά η χαμηλή χρηματοδότηση της Milestone έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τομέα των γραφικών. Τόσο οι περιοχές, όσο και οι οδηγοί φαίνονται ψεύτικοι με το μόνο καλό της υπόθεσης, να είναι το χώμα και ο τρόπος που καλύπτει το όχημα, αλλά και τον οδηγό μετά από μία πτώση. Συμπληρώνοντας τα πολύ κακά collisions του παιχνιδιού, τα animation έρχονται να συμβάλουν σε αυτά, με τελείως ανεξήγητες κινήσεις κατά την πτώση του οδηγού, πετώντας τον ρεαλισμό από το παράθυρο.


mxgp 2 (2)


Καταλήγοντας, μπορούμε να πούμε ότι ενώ ο τεχνικός τομέας του MXGP 2 υστερεί σε πολλά πράγματα, το παιχνίδι δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να χειριστούν μια μηχανή motocross με όσο πιο ρεαλιστικό τρόπο γίνεται, διότι τα physics του είναι πραγματικά ό, τι καλύτερο έχουμε δει σε παιχνίδι του είδους. Τέλος, με μια μεγάλη ποικιλία από modes, αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για ένα παιχνίδι με μηχανές που υπάρχει στις πλατφόρμες τελευταίας γενιάς.
 
Θετικά
  • Απίστευτα physics
  • Πλούσιο career mode
Αρνητικά
  • Έλλειψη interactive tutorial
  • Φτωχός τεχνικός τομέας και καθόλου ρεαλιστικές κινήσεις κατά τη διάρκεια των πτώσεων

7  Αρκετά Καλό!

MXGP 2

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια motocross, με physics που τονίζουν πολύ τον τομέα του simulation, αλλά υστερεί στο θέμα των γραφικών




πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top