Τύφλα να 'χει η ΕΡΤ: Απίστευτες καταγγελίες για τη διοίκηση του BBC: σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοδιαχείρηση και...άνετες δουλειές

0

 

Εικόνα κακοδιοίκησης και ενός υπερτροφικού οργανισμού, με βαρετούς διοικητές και δημοσιογράφους που αναλώνονται σε συναδελφικά μαχαιρώματα δίνουν  εσωτερικά email και συνεντεύξεις στελεχών του BBC που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για υποστηρικτικό υλικό για την εσωτερική έρευνα που αφορά την συγκάλυψη των εκατοντάδων περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης από Τζίμι Σάβιλ, περιστατικά που ήρθαν στο φως πρόσφατα και μόνο μετά το θάνατο του δημοφιλούς παρουσιαστή.

Τα στελέχη καθόλου δεν φείδονται σκληρών σχολίων για τον οργανισμό όπου εργάζονται και για την εσωτερική κουλτούρα του.

Αυτό άλλωστε παραδέχεται και ο πρόεδρος του BBC Trust, Κρις Πάτεν: «είναι μια πολύ δυσάρεστη εικόνα, πρέπει να τα αναγνωρίσουμε και να μάθουμε από όσα γράφονται».

Επί του προηγούμενου διοικητή, Μαρκ Τόμσον, το BBC «είχε περισσότερους γηραιούς ηγέτες από την Κίνα» και «20 αξιωματούχους που ποτέ δεν συναντιούνταν», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο υλικό.

Οι «άνετες δουλειές» στο BBC είναι ο λόγος που οι δημοσιογράφοι «μπαίνουν [στο BBC] αλλά ποτέ δεν φεύγουν», αναγράφεται αλλού.

Το δίκτυο τελευταία έχει προσλάβει «πολλούς ανθρώπους που φαίνεται δεν είναι αρκετά δημιουργικοί», αναφέρει ένας από τους πιο γνωστούς παρουσιαστές, ο Τζέρεμι Πάξμαν.

Η περίπτωση του Σάβιλ, παραδέχτηκε πάντως το BBC στην έκθεσή του το Δεκέμβριο, και η ακύρωση του ρεπορτάζ για αυτόν από το ίδιο το δίκτυο, ήταν το αποτέλεσμα «χάους και σύγχυσης» και όχι συγκάλυψης.



Πηγή in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top