Ubuntu for tablets OS, Διαθέσιμο από αύριο για Nexus tablets και smartphones

0
Ubuntu for tablets OSΗ Canonical εκμεταλλευόμενη τη δυναμική των Smartphones και Tablets θα παρουσιάσει προς το τέλος του έτους συσκευές με το φορητό Ubuntu ενώ θα προσπαθήσει να μπει και στις Smart TV. Παράλληλα τα Ubuntu tablets θα μπορούν νε μετατραπούν σε thin clients για πρόσβαση σε desktop και εταιρικά συστήματα Ubuntu με προσθήκη πληκτρολογίου.
Η δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu for Tablets θα είναι διαθέσιμη για τα Nexus 7 και Nexus 10, μαζί με την έκδοση για Smartphones για τα Galaxy Nexus και Nexus 4, αύριο Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου.
Οι άκρες τις οθόνες είναι πλήρως λειτουργικές: αριστερά κυλάνε οι εφαρμογές που τρέχουν, επάνω υπάρχουν οι γενικές ρυθμίσεις, δεξιά οι εφαρμογές Smartphone και κάτω και ενίοτε στις άκρες ο έλεγχος των εφαρμογών με στάνταρτ διαμοιρασμό στα γνωστά κοινωνικά δίκτυα σε όλες τις εφαρμογές και επιλογές από τον κόσμο των desktops ανά περίπτωση. Όλα αυτά ελαχιστοποιούν την ανάγκη προσφυγής στην κεντρική οθόνη για να κάνουμε διάφορα πράγματα.
Εκεί που μας εντυπωσίασε το Ubuntu for Tablets είναι το Multitasking. H Canonical κατάφερε στο δεξί μέρος της οθόνης να τρέχουν εφαρμογές επικοινωνίας που συναντάμε στα Smartphones όπως email, μηνύματα από SMS και κοινωνικά δίκτυα και κλήσεις video παράλληλα με τις κανονικές εφαρμογές στα αριστερά.
Έτσι για παράδειγμα μπορούμε να μιλάμε στο Skype και να κρατάμε σημειώσεις ή να απαντάμε σε μηνύματα ενώ παίζουμε ένα παιχνίδι και φυσικά να μεταφέρουμε περιεχόμενο από εφαρμογή σε εφαρμογή που τρέχουν δίπλα-δίπλα αλλά και να επεμβαίνουμε στις ρυθμίσεις του λειτουργικού ενώ σερφάρουμε π.χ.



Όλα αυτά είναι «διαστημικά» για το iOS και ας ελπίσουμε οι επόμενες εκδόσεις να βελτιωθούν σημαντικά μέχρι να κάνει την επίσημη εμφάνισή του το Ubuntu for Tablets.


Ubuntu for tablets OS

Ubuntu for tablets OS
Πηγή: 1, 3
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top