Apple, Google, Microsoft και Facebook ζητούν να σταματήσουν οι μαζικές παρακολουθήσεις από την NSA!

0
Η ανοικτή επιστολή στον Μπάρακ Ομπάμα και το Κογκρέσο υπογράφεται και από τις Yahoo, LinkedIn, Twitter και AOL.

Οκτώ αμερικανικοί διαδικτυακοί κολοσσοί υπογράφουν την ανοικτή επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο και το Κογκρέσο, με την οποία ζητούν να δοθεί τέλος στις μαζικές ιντερνετικές παρακολουθήσεις από την υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA). Συντάκτες της επιστολής είναι οι Apple, Google, Microsoft, Facebook, Yahoo, LinkedIn, Twitter και AOL, που απευθύνουν από κοινού την έκκληση να «αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο».

Οι μαζικές παρακολουθήσεις συνιστούν δυνητική απειλή για τα οικονομικά συμφέροντα των αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο. «Κανείς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες που δεν εμπιστεύεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Brad Smith από τη Microsoft.

Σε μία ξεχωριστή λίστα, περιγράφονται «πέντε βασικές κατευθύνσεις» που θα εξυπηρετούσαν αυτό τον στόχο. Σύμφωνα με αυτές, η NSA θα πρέπει να περιορισθεί στις «στοχευμένες» παρακολουθήσεις υπόπτων, αντί να συλλέγει στοιχεία για εκατομμύρια μη Αμερικανούς πολίτες, με το ενδεχόμενο πως μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top