Φονική έκρηξη σε σταθμό τραίνου στη Ρωσία

0

Η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή ανακοίνωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από γυναίκα καμικάζι, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass.

Η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στον σταθμό γύρω στις 12.45΄τοπική ώρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του περιφερειακού υπουργείου Εσωτερικών Σβετλάνα Σμολιανίνοβα. Σύμφωνα με το Itar-Tass, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.

Τον περασμένο Οκτώβριο γυναίκα καμικάζι από το Νταγκεστάν πραγματοποίησε επίθεση επίσης στο Βόλγκογκραντ, μέσα σε λεωφορείο γεμάτο από φοιτητές, παρασύροντας στο θάνατο έξι ακόμη ανθρώπους. Αυτή η επίθεση είχε ήδη εγείρει ανησυχίες για τα μέτρα ασφαλείας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο.

Βόλγκογκραντ είναι η νέα ονομασία που καθιερώθηκε για το Στάλινγκραντ, μετά το θάνατο του Στάλιν, που το είχε ονομάσει έτσι το 1925, αλλάζοντας το πρώτο όνομα της πόλης, Τσαρίτσιν.

Η επική μάχη που δόθηκε για τον έλεγχο της πόλης μεταξύ των σοβιετικών και των ναζί στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο έκανε διάσημη την ονομασία αυτή. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που στη Ρωσία εξετάζουν το ενδεχόμενο να τεθεί σε δημοψήφισμα η πρόταση για επαναφορά αυτής της ονομασίας αντί του Βόλγκογκραντ, δηλαδή της πόλης του Βόλγα ποταμού, ο οποίος τη διασχίζει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top