AOC G2460PQU Gaming Monitor

0
Ποια είναι τα δύο βασικότερα οπτικά χαρακτηριστικά των βιντεοπαιχνιδιών; Προφανώς, τα γραφικά και η κίνηση. Έχοντας αυτό κατά νου, η AOC προτείνει στους gamers την οθόνη G2460P, με έμφαση στα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ομαλότητα της κίνησης και τη ζωντάνια των χρωμάτων. Ας μιλήσουμε, όμως, με αριθμούς για να δούμε κατά πόσο πετυχαίνει τους ισχυρισμούς της η AOC.

Με μια ματιά

Διαγώνιος (ίντσες): 24
Αναλογία: 170/160 (CRe10)
Ανάλυση: 1920x1080
Συχνότητα ανανέωσης: 144Hz
Φωτεινότητα (nits): 350
Λόγος αντίθεσης: 80000000:1 (DCR)
Γωνία θέασης: 170/160 (CRe10)
Χρόνος απόκρισης: 1ms
Είσοδοι/Έξοδοι: 15-pin D-Sub, 24-pin DVI, HDMI, DΡ, 4ΧUSB
Διαστάσεις: 393,6x565,4x244,6
Βάρος: 6,54

Ταχύτητα και Ζωντάνια

Όπως γνωρίζουν όλοι οι gamers, η ομαλότητα της κίνησης στα βιντεοπαιχνίδια - ειδικά σε αυτά που χαρακτηρίζονται από γρήγορη δράση - εξαρτάται από τη συχνότητα ανανέωσης της οθόνης (με την προϋπόθεση ότι έχουμε ένα ικανοποιητικό frame rate, φυσικά). Με το ρυθμό αυτό να "πετάει" στα 144Hz, η G2460P μπορεί να καυχιέται ότι είναι δυο φορές πιο γρήγορη από μια τυπική οθόνη. Το χαρακτηριστικό αυτό συνδυάζεται με την ταχύτατη απόκριση του ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου - χάρη στο οποίο εξαλείφεται το φαινόμενο της σκιάς (ghosting) - καθιστώντας την απόλυτα ικανή να ακολουθήσει τις αποδόσεις ενός high-end gaming PC.
Όσον αφορά στα γραφικά, η G2460P χρησιμοποιεί το πρότυπο WLED για μεγαλύτερη φωτεινότητα, αντίθεση και ζωντάνια σε σχέση με το τυπικό CCFL που βρίσκουμε στις παλιότερες LCD οθόνες. Με τη φωτεινότητα στα 350 nits και το λόγο δυναμικής αντίθεσης στα 80.000.000:1, όπως αντιλαμβάνεστε τα χρώματα προβάλλονται πολύ ζωηρά, με τα διάφορα αντικείμενα και χαρακτήρες που βλέπουμε στην οθόνη να ξεχωρίζουν τόσο μεταξύ τους όσο και σε σχέση με το φόντο.

Συνδεσιμότητα

Στο πίσω μέρος της G2460P θα βρείτε τις τυπικές θύρες VGA, DVI και HDMI. Η ευχάριστη έκπληξη εδώ είναι η ύπαρξη μιας επιπλέον θύρας τύπου Display Port η οποία υποστηρίζει καλύτερα υψηλότερες αναλύσεις, αν και στη μέγιστη ανάλυση της συγκεκριμένης οθόνης (1920x1080) δεν θα δείτε σημαντική διαφορά. Η οθόνη διαθέτει επίσης ενσωματωμένο USB hub με τέσσερις θύρες USB 2.0. Μια όχι ουσιαστική, αλλά σίγουρα ευπρόσδεκτη προσθήκη, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε ότι η μία εξ αυτών είναι fast charger για να φορτίζετε τις φορητές σας συσκευές τρεις φορές πιο γρήγορα σε σύγκριση με μία απλή θύρα USB.

Επιπλέον χαρακτηριστικά

Πέρα από το USB Hub, η G2460P διαθέτει και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που δεν αποτελούν κριτήρια αγοράς, αλλά σίγουρα είναι ευπρόσδεκτα. Ένα από αυτά είναι ο εργονομικός βραχίονας που μας επιτρέπει να ρυθμίζουμε εύκολα το ύψος της και να την περιστρέφουμε σε γωνία 90 μοιρών σε σχέση με τον κατακόρυφο άξονα, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο αν συνδέουμε και αποσυνδέουμε συχνά διάφορες συσκευές από αυτή. Επιπρόσθετα, το ειδικό φινίρισμα κατά των αντανακλάσεων προσθέτει επιπλέον πόντους στη γενική αισθητική της οθόνης. Τέλος, το πρότυπο WLED την καθιστά πολύ πιο οικονομική όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με μία απλή CCFL οθόνη υγρών κρυστάλλων.

Συμπεράσματα

Ως γνωστόν, μια συσκευή μπορεί να είναι πολύ καλή σε ένα πράγμα ή λιγότερo καλή σε πολλά. Ως φαίνεται και η AOC ενστερνίζεται αυτή την άποψη, για αυτό και κατασκεύασε μια τόσο εξειδικευμένη οθόνη. Η G2460P εστιάζει σε σημεία - κλειδιά για κάθε gamer και σίγουρα δεν απογοητεύει. Το μόνο θεωρητικό μειονέκτημα που θα μπορούσε να αναφερθεί είναι η μέγιστη ανάλυση, αλλά στις 24 ίντσες η 1920x1080 κρίνεται ικανοποιητική. Γενικά, μια πλήρης και πολύ προσεγμένη πρόταση από την AOC.
 
πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top