Διαφανή αυτοκόλλητα μετατρέπουν σε οθόνη οποιοδήποτε τζάμι

0
Ένα διαφανές αυτοκόλλητο που κολλάται πάνω σε τζάμι, μετατρέπει οποιοδήποτε παράθυρο, βιτρίνα ή παρμπρίζ σε οθόνη, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Οι εν λόγω αυτοκόλλητες οθόνες μπορούν χρησιμοποιηθούν για την προβολή διαφημίσεων ή για εταιρικές παρουσιάσεις σε γραφεία επιχειρήσεων.

Η πρωτοποριακή οθόνη δημιουργήθηκε με την προσθήκη σε υδατοδιαλυτό υγρό πλαστικό νανοσωματιδίων αργύρου διαμέτρου 62 νανομέτρων, τα οποία αντανακλούν κατά προτίμηση το μπλε φως. Τα ενσωματωμένα νανοσωματίδια είναι αόρατα στους ανθρώπους και για αυτό το λόγο η οθόνη είναι διαφανής αφήνοντας το εξωτερικό φως να εισέλθει στο χώρο. Ωστόσο, οι εικόνες που προβάλλονται από ένα προβολέα λέιζερ με ακτίνα μπλε φωτός γίνονται ορατές.

«Στην κυριολεξία απλώς χύνουμε τα νανοσωματίδια στο πολυμερές, προτού αυτό στερεοποιηθεί», δήλωσε ένας από τους ερευνητές.

Επειδή κάθε ενσωματωμένο νανοσωματίδιο αντανακλά μόνο ένα χρώμα, οι νέες οθόνες προβάλλουν προς το παρόν μονοχρωματικές εικόνες. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, στο μέλλον να υπάρξουν πολλά χρώματα ταυτόχρονα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top