Σχολείο-«διαμάντι» όπου δεν δουλεύει τίποτα ανακάλυψαν στη Ν.Υόρκη

0
Το σχολείο 106 στο Φαρ Ρόκαγουέι του Κουίνς ήρθε στη δημοσιότητα χάρη σε ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Post. Το συγκρότημα αυτό είναι κατά πάσα πιθανότητα το χειρότερο στις ΗΠΑ, αφού τίποτα δεν δουλεύει. Όσο, για τη διευθύντριά του, πραγματικό «κόσμημα»...

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έκαναν οι γονείς στην εφημερίδα, τα μαθήματα γίνονται σε άθλιες τάξεις, οι καθηγητές που απουσιάζουν δεν αναπληρώνονται και τα παιδιά σε μια τάξη που δεν έχουν μάθημα επειδή λείπει ο καθηγητής απλά στοιβάζονται σε μια άλλη.

Βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό δεν υπάρχει, ενώ οι μαθητές περνούν όλη την ημέρα βλέποντας ταινίες. Οι ίδιοι οι καθηγητές τυπώνουν από το ίντερνετ φυλλάδια με ασκήσεις, πληρώνοντας από την τσέπη τους τις φωτοτυπίες.

Απορίας άξιον είναι και το πώς πληρώνονται οι διδάσκοντες, αφού εδώ και χρόνια το σχολείο δεν έχει αρμόδιο για την μισθοδοσία.

Για χώρο γυμναστικής, ούτε λόγος, ενώ το ιατρείο του σχολείου δεν μπορεί να προσφέρει ούτε τα στοιχειώδη σε περίπτωση ανάγκης.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρουσιάζει η περίπτωση της διευθύντριας Μαρσέλα Σιλς. Βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση τα τελευταία εννέα χρόνια και εισπράττει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 128.000 δολαρίων ετησίως συν υπερωρίες.

Η ίδια βέβαια δεν κάνει υπερωρίες, ενώ σχεδόν ποτέ δεν εμφανίζεται στο σχολείο στην ώρα της. Ούτε καν τις ημέρες που αυτό λειτουργεί.

«Είναι ένα χάλι, αλλά κανείς αρμόδιος δεν ήρθε ποτέ να το ερευνήσει» αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής. Μετά το δημοσίευμα όλοι ελπίζουν ότι η νέα Επιθεωρητής Εκπαίδευσης της πόλης θα κάνει κάτι. Οι προκάτοχοί της, πάντως, δεν είχαν περάσει ούτε απ' έξω.

Και η ειρωνία: το σχολείο, επειδή βρισκεται σε υποβαθμισμένη περιοχή, δικαιούται επιπλέον κονδύλια εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση των μαθητών του...

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top