Το Steam στο Oculus Rift

0
Το Oculus Rift είναι μία ριζοσπαστική εφεύρεση που πρωτοεμφανίστηκε το 2012. Πρόκειται για ένα είδος εικονικής πραγματικότητας, όπου φοράτε την συσκευή στο κεφάλι σας για να παίξετε. Περισσότερες πληροφορίες για το Oculus Rift μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το άρθρο του GameWorld.
 
Το Steam σε virtual reality
Η Valve ανακοίνωσε πως έχει ετοιμάσει μία beta έκδοση του Steam Client είδικά για το Oculus Rift. Όσοι τυχεροί συμμετέχουν σε αυτό το beta testing αναφέρουν ότι το Steam προβάλλεται μπροστά στα μάτια τους σαν μία..."τεράστια αιωρούμενη οθόνη" και το σύστημα περιστροφής του κεφαλιού τους ανταποκρινεται αρκετά καλά.

Ο Joe Pudwig της Valve ανέφερε πως όποιος διαθέτει το Oculus Rift έχει την δυνατότητα να το δοκιμάσει στο Steam με την εντολή "–vr" στο command line και πατώντας την επιλογή "Big Picture". Αυτή η ανακοίνωση έρχεται μία μέρα πριν την εκδήλωση "Steam Dev Days" της Valve, που θα πραγματοποιηθεί 15 και 16 Ιανουαρίου. Εκεί θα παρουσιάσει η ίδια το δικό της hardware εικονικής πραγματικότητας.
 
steam dev days
 
Όσοι τυχεροί έχετε την πρώιμη έκδοση του Oculus Rift (υποθέτουμε θα είστε απειροελάχιστοι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα καθώς πωλείται στο Ebay γύρω στα 200 ευρώ και δεν είναι ακόμη τελική) την πρώτη φορά που θα τρέξετε το Steam, ίσως χρειαστεί να κάνετε τα παρακάτω:
- Τρέξτε το Steam Client χωρίς την επιλογή "-vr".
- Βρείτε το "SteamVR" στα "Tools" στην βιβλιοθήκη σας (αν δεν το έχετε εγκατεστημένο, εγκαταστήστε το).
- Πατήστε στα properties του SteamVR και κατεβάστε το "Beta Update" beta.
- Κλείστε το Steam Client και ανοίξτε το πάλι με το "-vr" στο command line.

[UPDATE: 17/1/14] Η Valve ανακοίνωσε την δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης “Steam Dev Days” πως τελικά δεν θα αναπτύξει το δικό της headset εικονικής πραγματικότητας, αλλά θα δουλέψει  μαζί με την εταιρία Oculus για να “οδηγήσει στο μέλλον το PC virtual reality”. Οι δύο εταιρίες έχουν μεγάλη ιστορία, καθώς πολλοί θεώρησαν το πρωτότυπο Oculus Rift ως δημιουργία της Valve, ενώ η ίδια υποστήριξε την Oculus μέσω του Kickstarter. Επίσης, η Valve τόνισε στην εκδήλωσή της πως το PC θα αποτελέσει το θεμέλιο της εικονικής πραγματικότητας, έτσι μπορούμε να περιμένουμε εντυπωσιακά πράγματα από την συνεργασία των δύο εταιρειών.
 
Το Oculus Rift αναμένεται να κυκλοφορήσει στα καταστήματα στην περίοδο από τα τέλη του 2014 έως τις αρχές 2015.
 
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top