Bound by Flame

0
To νέο Action RPG της Spiders έρχεται στο PS4. Κυκλοφορεί στις 9 Μαΐου. [UPDATE 3]

Το Bound by Flame αποτελεί τη νέα πρόταση της Spiders Studio στον χώρο των Action RPG. Η νεοσύστατη γαλλική εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Cyanide στην ανάπτυξη του Of Orcs And Men, ενώ το καλοκαίρι μας παρουσίασε το Mars: War Logs. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία έχει αναπτύξει και την Silk engine, μία in-house engine που βασίζεται στην PhyreEngine της Sony.

Η νέα πρόταση της Spiders λαμβάνει χώρα στον παγωμένο κόσμο του Shadowcold, ο οποίος κυριαρχείται από μία κάστα μάγων. Ο κόσμος του Bound by Flame θα έχει αρκετές ομοιότητες με τον αντίστοιχο του Dragon Age: Origins. Κοινώς δεν θα δούμε έναν open world κόσμο στα πλαίσια του Skyrim, αλλά αντίθετα η ιστορία θα χωρίζεται σε διάφορα κεφάλαια και σε καθένα από αυτά θα υπάρχουν συγκεκριμένα quests για να αναλάβετε και αρκετές περιοχές για να εξερευνήσετε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κεντρικός πρωταγωνιστής έχει κυριευτεί από έναν δαίμονα της φωτιάς και καλείται να τιθασεύσει την επιρροή που ασκεί ο τελευταίος πάνω του ή να "παραδοθεί" σε αυτήν και να αποκτήσει μυθική δύναμη. O μηχανισμός αυτός θα λειτουργεί όπως το Paragon/Renegade system της σειράς Mass Effect, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό όσο χρησιμοποιείτε τις δυνάμεις του εσωτερικού σας δαίμονα, η εξωτερική σας εμφάνιση θα αρχίζει να αλλάζει. Εν τω μεταξύ, με βάση τις επιλογές σας στους διαλόγους, αλλά και την επιρροή του δαίμονα πάνω σας, σε κάποια κεφάλαια θα υπάρχουν και εναλλακτικά side quests.


Όσον αφορά το character customization η Spiders μας υπόσχεται πλήθος επιλογών. Συγκεκριμένα, θα έχετε την ελευθερία να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα που επιθυμείτε, να του δώσετε ένα όνομα και να επιλέξετε το φύλο του. Επιπροσθέτως, υπάρχουν τρία skill trees που ονομάζονται Combat, Pyromancy και Shadowmancy. Εσείς από την πλευρά σας μπορείτε να "αφοσιωθείτε" σε ένα μόνο skill tree ή να μάθετε skills και από τα τρία ώστε να έχετε περισσότερες επιλογές μέσα στην μάχη. Επίσης, θα υπάρχει και crafting δίνοντάς σας την δυνατότητα να δημιουργήσετε ή να βελτιώσετε τον εξοπλισμό σας, όπως είχαμε δει στο Mars: War Logs της Spiders.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα μάχης του Bound by Flame, ενώ για την ώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι real time. Κατά την διάρκεια της περιπέτειας σας θα μπορείτε να στρατολογήσετε διάφορους companions για να πολεμήσουν με το μέρος σας. Συνολικά, θα υπάρχουν πέντε διαθέσιμοι companions, αλλά μόνο δύο εξ' αυτών θα μπορούν να σας συνοδεύσουν ανά πάσα στιγμή. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν θα μπορείτε να ελέγξετε τους companions σας παρόλα αυτά θα υπάρχει η δυνατότητα να τους δώσετε ορισμένες εντολές ή να καθορίσετε την γενικότερη συμπεριφορά τους στην μάχη. Ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι με βάση τις επιλογές σας στους διαλόγους είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθούν ειδύλλια ή ισχυρές φιλίες μεταξύ του χαρακτήρα σας και των συντρόφων του.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Bound by Flame θα διατεθεί τελικά και για το PS4, παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Μάρτιο η Spiders είχε ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορούσε για PC, PS3, Xbox 360. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε κατά πόσο η γαλλική εταιρεία θα καταφέρει να αναδείξει τις δυνατότητες του PS4 μέσα από την Silk engine. Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι την έκδοση του Bound by Flame θα την αναλάβει η Focus Home Interactive.

[UPDATE 25/1/14] Ο Walid Miled, ένας εκ των παραγωγών της Spiders Studio, αποκάλυψε ότι δεν αναπτύσσεται κάποια έκδοση του Bound by Flame για το Xbox One αυτή τη στιγμή, λόγω του ότι δεν κατάφεραν να προμηθευτούν έγκαιρα τα development kits της κονσόλας της Microsoft. Ο ίδιος πάντως ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να διατεθεί στο μέλλον και για το Xbox One.

Το Bound by Flame θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014 για PC, PS4, PS3 και Xbox 360.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top