Dual Carbon μπαταρία, φορτίζει 20 φορές πιο γρήγορα και διαρκεί περισσότερο

0
Έχουμε ξαναπεί ότι μπορεί η τεχνολογία να προχωρά με γρήγορους ρυθμούς όσον αφορά στην εξέλιξη διάφορων συσκευών, όμως η ενέργεια παραμένει το αιώνιο πρόβλημα καθώς οι μπαταρίες δεν μπορούν εύκολα να ανταποκριθούν στις εκάστοτε ανάγκες. Έρχεται όμως η ιαπωνική εταιρεία Power Japan Plus και ανακοινώνει κάποια πολύ θετικά νέα.

Αναφέρει ότι ανέπτυξε και πολύ σύντομα θα βάλει σε μαζική παραγωγή, έναν νέο τύπο μπαταρίας με ηλεκτρόδια από άνθρακα ο οποίος μπορεί και φορτίζει 20 φορές πιο γρήγορα από τις συνηθισμένες μπαταρίες λιθίου και διαρκεί πολύ περισσότερο.

Η μπαταρία η οποία είναι φθηνή στην κατασκευή, ασφαλής και φιλική προς το περιβάλλον θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Η Ryden Dual Carbon μπαταρία, που σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο του Kyushu και κατασκευάστηκε από την Power Japan Plus, διαθέτει ηλεκτρόδια από άνθρακα, έχει τη δυνατότητα να παράγει την ίδια ενέργεια με μια μπαταρία li-ion ίδιας χωρητικότητας, αλλά αποφορτίζεται πιο αργά.

Παράλληλα φορτίζει περίπου 20 φορές πιο γρήγορα και σύμφωνα με δοκιμές μπορεί να ολοκληρώσει πάνω από 3.000 φορτίσεις και αποφορτίσεις χωρίς να μειωθεί η απόδοσή της.


dual-carbon-fast-charging-battery-01-570

dual-carbon-fast-charging-battery-02-570


dual-carbon-fast-charging-battery-03-570

Πηγή
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top