Μητσοτάκης: Απόλυση για το περιττό προσωπικό των ΝΠΙΔ, διαθεσιμότητα για τα ΝΠΔΔ

0
Το περιττό προσωπικό των ΝΠΙΔ θα απομακρυνθεί από το Δημόσιο και των ΝΠΔΔ θα τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτό το οποίο έχουμε κάνει και εντάσσεται στον πρώτο πυλώνα της πρωτοβουλίας για τη μεταρρύθμιση και για τον οποίο σας μίλησα πριν είναι ότι επεκτείνουμε την αξιολόγηση όλων των δομών του Δημοσίου και στην περιφέρεια του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της δουλειάς την οποία κάνουμε θα αξιολογηθούν όλα τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και όλες οι ανώνυμες εταιρίες. Αν μέσα από αυτή την αξιολόγηση προκύψει περιττό προσωπικό αυτό το προσωπικό θα πρέπει είτε να απομακρυνθεί, αν μιλάμε για ΝΠΙΔ, είτε να τεθεί σε διαθεσιμότητα αν μιλάμε για ΝΠΔΔ», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι το πρόβλημα του κράτους δεν είναι το μέγεθός του αλλά η αναποτελεσματικότητά του, τονίζοντας ότι «στο τέλος του 2009 ο συνολικός αριθμός απασχολούμενων στο Δημόσιο ήταν περίπου 913.000, στο τέλος του Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους βρισκόμασταν στους 681.392 δημόσιους υπαλλήλους», με αποτέλεσμα  η μισθολογική επιβάρυνση του Δημοσίου στον προϋπολογισμό να έχει μειωθεί κατά περίπου 30%:

«Στο τέλος του 2009 πληρώναμε για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων περί τα 24 δισ. ευρώ, εκτιμούμε ότι η δαπάνη αυτή στο τέλος του τρέχοντος έτους θα προσεγγίζει τα 16 δισ. ευρώ. Έχουμε, δηλαδή, μια εξοικονόμηση της τάξης των 8 δισ. ευρώ ως αποτέλεσμα και της μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων, αλλά και φυσικά ως αποτέλεσμα της οριζόντιας περικοπής των μισθών όλων των υπαλλήλων».        

πηγή: af todioikisi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top