Σκότωσε 94 ανθρώπους ο τυφώνας Ράμασουν

0
Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις Φιλιππίνες απο τον τυφώνα Ραμασούν, ενώ μια νέα καταιγίδα, η Μάτμο, με ανέμους που ξεπερνούν τα 150 χλμ. την ώρα και με καταρρακτώδεις βροχές, σαρώνει τις ήδη πληγείσες από τον τυφώνα περιοχές, ανακοίνωσαν οι αρχές.

"Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Ραμασούν που έπληξε τις ανατολικές ακτές των Φιλιππίνων, τη νύχτα της 15ης προς 16η Ιουλίου ανέρχεται σε 94, ενώ έξι είναι οι αγνοούμενοι. Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, στύλων ηλεκτρικού ρεύματος, καταρρεύσεις σπιτιών, ενώ η πλειοψηφία των προσώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι είχε πάει στη θάλασσα", παρά την ανακοίνωση για την έλευση του τυφώνα, δήλωσε η Μίνα Μαρασινιάν, εκπρόσωπος της κυβερνητικής υπηρεσίας διαχείρισης των καταστροφών.

Σύμφωνα με τη Manila Electric Co, τη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας, διακοπές της ηλεκτροδότησης εξακολουθούσαν να καταγράφονται το Σαββατοκύριακο σε περισσότερα από 400.000 νοικοκυριά στην περιφέρεια της Μανίλας, η οποία επίσης επλήγη από τον τυφώνα.

Σημειώνεται ότι ο Ραμασούν συνέχισε την πορεία του περνώντας από τη Νότια Σινική Θάλασσα για να πλήξει σήμερα με μεγάλη δριμύτητα 15 επαρχίες της νότιας Κίνας, προκαλώντας τον θάνατο 16 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα που μαστίζει τη νότια Κίνα τα τελευταία 41 χρόνια. Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους προληπτικά και περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια έχουν πληγεί από το πέρασμά του, ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων. Ο Ραμασούν έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στην ηλεκτροδότηση, στις τηλεπικοινωνίες και σε άλλες υποδομές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top