ΑΠΟΣΤΟΛH ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: Yamaha Tricity 125 (VIDEO)

0
Βρεθήκαμε στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του τρίτροχου “οχήματος” και όχι scooter, όπως υποστηρίζει το εργοστάσιο. Η εμπειρία αυτή μας έκανε να λατρέψουμε τόσο το Tricity όσο και το Άμστερνταμ. Ο συνδυασμός και των δύο, ιδανικός!

Το Tricity 125 είναι το πρώτο τρίτροχο scooter της Yamaha και το πρώτο μιας νέας γενιάς για τη φίρμα του Iwata. Όταν πρωτοεμφανίστηκε σαν κόνσεπτ πριν από περίπου 10 μήνες, είχαμε γράψει χαρακτηριστικά πως “για το τι μέλλει γενέσθαι, ποια θα είναι δηλαδή τα επόμενα μοντέλα Tricity, με τι κινητήρα και πότε θα παρουσιαστούν, θα ξέρουμε με βεβαιότητα το καλοκαίρι του 2014”. Το πλήρωμα του χρόνου δεν μας διέψευσε και να που βρεθήκαμε στο άλλο άκρο της Ευρώπης προκειμένου να αποκτήσουμε μια πρώτη οδηγική γνωριμία μαζί του.

Προς το παρόν, 125

Ο μικρός τετράχρονος μονοκύλινδρος κινητήρας των 125 κ.εκ. είναι υγρόψυκτος, διαθέτει 1 ΕΕΚ, διβάλβιδη κεφαλή και αποδίδει 11 ίππους στις 9.000 στροφές, με 104 Nm ροπής να είναι διαθέσιμα από τις 5.000. Όπως διαπιστώσαμε, κινεί με αξιοπρέπεια το όχημα σε αστικές συνθήκες και -παρά τους δύο τροχούς μπροστά- ελίσσεται ανάμεσα στα αυτοκίνητα χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα “συνηθισμένα” δίτροχα μοντέλα!

Το βάρος εξαλείφεται ως δια μαγείας από τη στιγμή που θα κυλήσουν οι τρεις τροχοί των 14” και δεν προβληματίζει πουθενά, αποκαλύπτοντας με περίτεχνο τρόπο τον κύριο στόχο και σκοπό του μοντέλου. Να είναι δηλαδή ένα ευκολοδήγητο όχημα για όλη την οικογένεια, που να μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις ανάγκες του καθενός. Οικονομικό, αξιόπιστο, αλλά με μόνο αποθηκευτικό χώρο αυτόν κάτω από τη σέλα, που ευτυχώς χωράει ένα full face κράνος. Ο λόγος απλός, το εργοστάσιο θέλησε να κρατήσει το κόστος χαμηλά για ευνόητους λόγους.

Αυτό που σε κερδίζει όμως στο πρώτο τρίτροχο scooter με το διαπασών πάνω του, είναι η ασφάλεια που σου παρέχει. Πλαγιάζεις άφοβα μέχρι να ακούσεις το κεντρικό σταντ να εφάπτεται στην άσφαλτο και παραμένοντας ατάραχος βάζεις παραπάνω από δύο δάκτυλα στη μπροστινή μανέτα για να επιβραδύνεις από τα “πολλά”, αφού οι δύο ρόδες μπροστά, σε συνδυασμό με τα εκπληκτικά συνδυαζόμενα φρένα (χωρίς ABS), σε κρατάνε σταθερό και... όρθιο!

Σε εμπνέει δηλαδή εμπιστοσύνη να πιέσεις τη μανέτα του μπροστινού φρένου, χωρίς το άγχος του μπλοκαρίσματος και της -σχεδόν αναπόφευκτης- πτώσης. Είναι και η αίσθηση που εισπράτεις από τα ...4 τηλεσκοπικά καλάμια, δύο σε κάθε μπροστινό τροχό, μια αίσθηση σιγουριάς παραπάνω από ένα συνηθισμένο δίτροχο, ειδικά όταν αυτό δεν διαθέτει καλό ABS.

Σε λίγο μαζί μας

Με τιμή κάτω από τα 4.000 ευρώ και αναμενόμενη άφιξη μέσα Αυγούστου, το μόνο που μας απασχολεί πλέον είναι το πότε με το καλό θα δούμε ένα μεγαλύτερο αδερφάκι στην οικογένεια Tricity. Εκτίμησή μας είναι πολύ σύντομα και περισσότερα στοιχεία, λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά θα διαβάσετε στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού μοτοσυκλέτας Moto&Rider, που θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα Έθνος το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου.


          










πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top