H Ιαπωνική Obayashi υπόσχεται ανελκυστήρα διαστήματος μέχρι το 2050

0
Μια Ιαπωνική εταιρεία ονόματι Obayashi σκοπεύει να φτιάξει ανελκυστήρα διαστήματος μέχρι το 2050. Η NASA βρίσκεται εδώ και χρόνια σε αναζήτηση των κατάλληλων εργαλείων προκειμένου να προχωρήσει το project αλλά όπως φαίνεται μια ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία φιλοδοξεί να την ξεπεράσει.

Η Obayashi ανακοίνωσε ότι στα σχέδιά της είναι να δημιουργήσει έναν πλήρως λειτουργικό ανελκυστήρα διαδήματος μέχρι το 2050 ο οποίος θα φτάσει μέχρι 96.000 χιλιόμετρα στο διάστημα και θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους και φορτία σε κόστος πολύ μικρότερο από αυτό που απαιτούν οι σημερινοί πύραυλοι που εκτοξεύονται από τη Γη.

Η διάρκεια του ταξιδιού με το ασανσέρ της Obayashi εκτιμάται στις 7 μέρες και κάτι και θα έχει προορισμό έναν ειδικά σχεδιασμένο διαστημικό σταθμό. Οι άνθρωποι θα βρίσκονται μέσα σε ρομποτικά αυτοκίνητα που κινούνται με μαγνητικούς κινητήρες και σε κάθε ένα από αυτά θα χωρούν 30 επιβάτες.

Για να γίνει όμως το εγχείρημα αυτό πραγματικότητα απαιτούνται ειδικά υλικά τα οποία δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αλλά η εταιρεία ευελπιστεί ότι η ανάπτυξη στην νανοτεχνολογία του άνθρακα θα είναι αυτή που θα τη βοηθήσει να δημιουργήσει τα κατάλληλα καλώδια και να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιό της.

space-elevator-01-570

space-elevator-570

Πηγή: 1

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top