Έρχεται ο ασύρματος φορτιστής... εξ αποστάσεως

0
Οι περισσότεροι διαθέτουν πλέον ένα «έξυπνο» κινητό και κατά πάσα πιθανότητα έχουν βιώσει, έστω και μία φορά, την απογοήτευση που συνοδεύει η διακοπή ενός πολύ σημαντικού τηλεφωνήτος, μηνύματος, email κ.τ.λ. εξαιτίας αποφόρτισης της μπαταρίας.

Η ενοχλητική αυτή συνέπεια εξαιτίας της χρήσης των smartphone –πλέον- όλη την ημέρα, όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε και των «ενεργειακών» απαιτήσεων που έχουν οι προηγμένες τεχνολογικά συσκευές, μπορεί να αποτελεί σύντομα παρελθόν.

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει μια συσκευή, η οποία θα μπορεί να φορτίζει το κινητό τηλέφωνο από απόσταση –ακόμη κι αν το έχετε στην τσέπη σας- έτσι ώστε να μην «ξεμείνετε» ποτέ.

Ο ασύρματος φορτιστής MagMIMO μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία ενός iPhone 4 σε πέντε ώρες, από απόσταση 30 εκατοστών.

Ασύρματοι φορτιστές υπάρχουν ήδη, ωστόσο απαιτούν την τοποθέτηση του κινητού τηλεφώνου επάνω σε μια συγκεκριμένη μονάδα, επομένως οι χρήστες και πάλι πρέπει να θυμούνται να φορτίζουν το κινητό τους και να το βάζουν επάνω σε μια συσκευή.

«Στο δικό μας όραμα θέλαμε οι άνθρωποι να είναι σε θέση να φορτίζουν το κινητό τους τη στιγμή που κάθονται στο γραφείο τους: να πηγαίνουν σε μια σύσκεψη και όταν επιστρέφουν το κινητό να ξεκινά να φορτίζεται αυτόματα» εξήγησε στο New Scientist η Dina Katabi από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Ο πρωτότυπος φορτιστής που κατασκεύασε η ερευνητική ομάδα, χρησιμοποιεί ένα μαγνητικό πηνίο για να ακτινοβολεί ενέργεια σε ένα τηλέφωνο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 εκατοστών, ανεξάρτητα από το πώς είναι τοποθετημένο αυτό. Επομένως, θα μπορεί να είναι ακουμπισμένο σε ένα γραφείο, ή ακόμη και στην τσέπη του κατόχου του.

«Το MagMIMO καταναλώνει την ίδια ενέργεια, όσο οι υπάρχουσες λύσεις, ωστόσο μπορεί να φορτίσει ένα τηλέφωνο από απόσταση, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να το βγάλει από την τσέπη του» ανέφερε η Dr Katabi και η ομάδα της σε μια εργασία, που παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο International Conference on Mobile Computing and Networking που έγινε στη Χαβάη.

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top