Detekt Αντικατασκοπευτικό εργαλείο κατά του spyware από τη Διεθνή Αμνηστία

0
Detekt: Ένα εργαλείο που απευθύνεται σε δημοσιογράφους και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι οποίοι θέλουν τους υπολογιστές τους ασφαλείς από γνωστά spyware παρακολούθησης κυκλοφόρησε η Διεθνής Αμνηστία, σε συνεργασία με οργανώσεις των χώρων της τεχνολογίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, το Detekt είναι το πρώτο εργαλείο που καθίσταται διαθέσιμο στο κοινό το οποίο εντοπίζει «σεσημασμένα» προγράμματα παρακολούθησης- spyware σε υπολογιστές, κάποια εκ των οποίων χρησιμοποιούνται από κυβερνητικές υπηρεσίες.


«Οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο επικίνδυνη και εξελιγμένη τεχνολογία που τους επιτρέπει να διαβάζουν τα ιδιωτικά email ακτιβιστών και δημοσιογράφων και εξ αποστάσεως να ενεργοποιούν την κάμερα ή το μικρόφωνο του υπολογιστή, προκειμένου να καταγράφουν μυστικά τις δραστηριότητές τους. Χρησιμοποιούν την τεχνολογία σε μια άνανδρη προσπάθεια να αποφύγουν επικρίσεις από πιθανή αποκάλυψή τους» αναφέρει ο Μάρεκ Μαρτσίνσκι, στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Το Detekt είναι ένα απλό εργαλείο το οποίο θα ενημερώνει ακτιβιστές για τέτοιου είδους εισβολές, έτσι ώστε να μπορούν να αναλάβουν δράση. Αποτελεί μία αντεπίθεση εναντίον κυβερνήσεων που χρησιμοποιούν πληροφορίες οι οποίες έχουν αποκτηθεί μέσω παρακολούθησης για να θέτουν υπό κράτηση αυθαίρετα, να συλλαμβάνουν παράνομα και ακόμα και να βασανίζουν υπερμάχους ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφους» προσθέτει.
Το Detekt αναπτύχθηκε από τον Κλαούντιο Γκουαρνιέρι και λανσάρεται από τη Διεθνή Αμνηστία σε συνεργασία με την Digitale Gesellschaft, την Electronic Frontier Foundation και την Privacy International.

                           download d detekt

πηγη
 
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top