Apple, πατεντάρει μηχανισμό που προστατεύει το iPhone στις πτώσεις

0
Μιας και η πολυσυζητημένη οθόνη από ζαφείρι τελικά δεν ήρθε στα φετινά iPhone 6 και iPhone 6 Plus και πολύ πιθανό να μην έρθει σύντομα, η Apple φαίνεται πως ψάχνει νέους τρόπους να προστατέψει τις οθόνες της όταν έρθουν σε επαφή με το πάτωμα. Η Apple κατέθεσε μια φουτουριστική πατέντα για να προστατεύει τα μελλοντικά iPhones.

Με την νέα πατέντα η Apple θέλει να προστατεύει τις συσκευές της από επικίνδυνες πτώσεις αλλάζοντας το σημείο πρόσκρουσης της συσκευής ώστε να προστατευτούν σημαντικά μέρη όπως η οθόνη και η κάμερα.

Καθώς οι συσκευές μας γίνονται όλο και πιο λεπτές είναι πιο ευαίσθητες στις πτώσεις, η λήψη μέτρων είναι απαραίτητη. Η πατέντα αυτή κάνει χρήση της ήδη υπάρχουσας τεχνολογίας στη συσκευή, όπως το επιταχυνσιόμετρο και το μαγνητόμετρο για να υπολογίσει σχεδόν αμέσως την πλευρά πρόσκρουσης της συσκευής.

Αφού γίνει ο υπολογισμός χρησιμοποιώντας το μοτέρ της δόνησης προσπαθεί να αλλάξει το σημείο με το οποίο θα προσκρούσει στο έδαφος ώστε να προστατέψει όσο το δυνατόν καλύτερα την συσκευή.

Φυσικά αυτό το μέτρο μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικό στο μέλλον καθώς κάποιες μικροαλλαγές στο hardware θα μπορούν να φέρουν και καλύτερα αποτελέσματα όπως ένα δυνατότερο μοτέρ δόνησης.

apple-patent-01-5070

apple-patent-570

apple-patent-02-5070

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top