Blackphone, θα λανσάρει το πρώτο app store με private-focused εφαρμογές

0
Με τα leaks του Snowden όλος ο κόσμος κατάλαβε εν ολίγοις το πόσο εκτεθειμένες είναι οι προσωπικές μας πληροφορίες και τα δεδομένα. Μια λύση σε αυτό το θέμα έχει έρθει να δώσει το Blackphone, ένα smartphone το οποίο εστιάζει στην ασφάλεια και ιδιωτικότητα δίνοντας έτσι μια αυξημένη ασφάλεια στον χρήστη.

Το Blackphone τρέχει PrivatOS, μια custom έκδοση του Android 4.4.2 KitKat, η οποία αφαιρεί τα περιττά και προσπαθεί να κάνει τις κλήσεις, τα μηνύματα, τις επαφές και το internet browsing όσο το δυνατόν πιο ασφαλή. Φυσικά αν κάποιος ήθελε να έχει αυτή την ασφάλεια ενώ χρησιμοποιούσε την συσκευή θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει μόνο τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές.

Αυτό όμως έρχεται να αλλάξει καθώς η εταιρεία που το ανέπτυξε αναμένεται να λανσάρει το πρώτο app store με private-focused εφαρμογές το οποίο έρχεται με το μεγαλύτερο update του PrivatOS μέχρι σήμερα. To app store θα ονομάζεται Silent Circle suite of apps οι οποίες θα προσφέρουν εφαρμογές που θα προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια για τον χρήστη. Το update θα φέρει επίσης ασφαλή cloud αποθηκευτικό χώρο στο Spider Oak καθώς και remote-wipe και device recovery επιλογές.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το Spaces, το οποίο δίνει την δυνατότητα ο χρήστης να χωρίζει τις επαφές, εφαρμογές, λογαριασμούς και δεδομένα σε ξεχωριστά sandboxes στην ίδια συσκευή, για παράδειγμα ένα προφίλ για την δουλειά και ένα προφίλ για την προσωπική ζωή.


Πηγή: 1,2

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top