To FBI προειδοποιεί για νέο malware

0
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση στη Sony Pictures ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και αρκετές ημέρες μετά την ανακάλυψη ότι η πληροφοριακή του υποδομή είχε πληγεί, εξακολουθεί, σύμφωνα με το Reuters, να αντιμετωπίζει προβλήματα. Μεγάλος όγκος δεδομένων από τη Sony Pictures έχει κλαπεί, συμπεριλαμβανομένων και ευαίσθητων δεδομένων, πέρα από ολόκληρες ταινίες που διέρρευσαν σε πειρατικά δίκτυα.


Το FΒI προειδοποίησε τις αμερικανικές επιχειρήσεις, με μία πεντασέλιδη ενημέρωση για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο malware που μπορεί να μπει σε υπολογιστές επιχειρήσεων και να κάνει υποκλοπή δεδομένων. Το malware μπορεί, επίσης, να κλείνει και να καθιστά ανενεργούς τους υπολογιστές των θυμάτων του, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να ανακτήσει τον έλεγχο των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα εκεί τοπικά.

Το FΒI προειδοποίησε τις αμερικανικές επιχειρήσεις να κάνουν αναβάθμιση του λογισμικού ασφαλείας που χρησιμοποιούν και παράλληλα σύστησε στα τμήματα IT των εταιρειών να είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο μόλυνσης των συστημάτων τους από το επικίνδυνο malware που φέρεται να στρέφεται προς την πλευρά των ΗΠΑ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η επίθεση Hacking που έγινε στη Sony Pictures συνδέεται με την Βόρεια Κορέα. Το FΒI απέφευγε να κατονομάσει τη Sony Pictures στην αναφορά του, αλλά η στιγμή της έκδοσης της προειδοποίησής του δείχνει ότι πρόκειται για το πρώτο θύμα του εν λόγω malware.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top