Android On-Body Detection κλειδώνει τη συσκευή όταν φύγει από πάνω σας

0
Τι είναι το On-Body Detection; Με το Android 5.1, η Google φέρνει το νέο χαρακτηριστικό Device Protection, το οποία θα κλειδώνει χαμένες ή κλεμμένες συσκευές. Οι συσκευές θα παραμένουν κλειδωμένες μέχρι οι ιδιοκτήτες τους να συνδεθούν με τον λογαριασμό τους στο Google.

Το χαρακτηριστικό ασφαλείας που χρησιμοποιεί η Google δεν είναι νέο καθώς η Apple το χρησιμοποιεί εδώ και καιρό με το «find my Phone».

Η Google όμως φαίνεται ότι ενίσχυσε αυτή την δυνατότητα επινοώντας ένα νέο επιπλέον χαρακτηριστικό ασφαλείας. Σύμφωνα με μια δημοσίευση του Android Police, η Google διέθεσε μια νέα λειτουργία έξυπνης κλειδαριά που ονομάζει “On-Body Detection.”


Το χαρακτηριστικό αυτό χρησιμοποιεί ένα επιταχυνσιόμετρο στο εσωτερικό του τηλεφώνου για να καταλάβει πού βρίσκεται το τηλέφωνο σε αντιστοιχία με το σώμα σας. Είναι στη τσέπη σας ή κάπου μακριά από εσάς;

Σε περίπτωση που το νέο χαρακτηριστικό ανιχνεύσει ότι το τηλέφωνο δεν είναι κοντά σας, θα κλειδώσει τη συσκευή, εμποδίζοντας τους snoopers να πάρουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

Η συσκευή θα παραμείνει κλειδωμένη μέχρι να την εντοπίσετε και να την ξεκλειδώσετε το χέρι. Θα παραμείνει ξεκλειδωμένη, όσο τη κρατάτε στο χέρι σας ή στην τσέπη σας, αλλά αν την αφήσετε σε ένα τραπέζι, θα κλειδώσει ξανά.

Αν δώσετε την ξεκλείδωτη συσκευή σε ένα άλλο πρόσωπο, θα παραμείνει ξεκλείδωτη, επειδή το σύστημα δεν είναι σχεδιασμένο να αναγνωρίζει «εσάς» και τον «άλλο». Μπορεί να καταλάβει μόνο αν κάποιος το έχει στο χέρι του ή στη τσέπη του.

Η πηγή που αποκάλυψε τις πληροφορίες για το νέο χαρακτηριστικό, χρησιμοποιούσε ένα Nexus 4 με Android 5.0.1, έτσι το On-Body Detection στην πραγματικότητα φαίνεται να υπάρχει όχι μόνο στο Android 5.1. Ο χρήστης ανέφερε επίσης ότι ήταν εγκατεστημένο το τελευταίο Play Services (7.0.97).


πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top