Online ψώνια με μια… selfie!

0

Ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα, πήγε τις διαδικτυακές αγορές ένα βήμα παραπέρα.

Οι selfies είναι η νέα, εναλλακτική πρόταση για πληρωμές μέσω smartphones που υιοθετεί η Alibaba.

Ο Τζακ Μα, ιδιοκτήτης της Alibaba Group Holdings, παρουσίασε ένα νέο εργαλείο αναγνώρισης προσώπου που προορίζεται για αποκλειστική χρήση από την υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου του Alipay.

Στην εμφάνισή του στην ετήσια έκθεση τεχνολογίας CeBit, στο Ανόβερο της Γερμανίας, ο Μα μιμήθηκε τον Στιβ Τζομπς προχωρώντας σε μια επίδειξη του «Smile to Pay», όπως είναι το όνομα της νέας εφαρμογής. Ο Μα χρησιμοποίησε την εφαρμογή για να αγοράσει ένα αναμνηστικό γραμματόσημο του 1948 από την τότε Εμπορική Έκθεση του Ανόβερου, μέσω της ιστοσελίδας της Alibaba.

To «Smile to Pay» επικυρώνει πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, αντιστοιχίζοντας μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον χρήστη, κατά τη στιγμή της αγοράς, με μια αποθηκευμένη φωτογραφία του προφίλ του.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η νέα εφαρμογή αναπτύχθηκε από την Ant Financial, η οποία χειρίζεται σήμερα τη λειτουργία του Alipay. Το Alibaba αποσύρθηκε από τoν έλεγχο της λειτουργίας του Alipay λίγο πριν την τελευταία IPO το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με τον Μα, το «Smile to Pay» θα λειτουργήσει αρχικά αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας. Εξάλλου, η συγκεκριμένη αγορά μπορεί να παρέχει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο test: To Alipay διεκπεραιώνει πάνω από 80 εκατομμύρια συναλλαγές την ημέρα εντός της Κίνας, από 300 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες.

Όσο για το γραμματόσημο που αγόρασε ο Μα, όπως ανέφερε ο ίδιος, «σε έξι ημέρες θα παραδοθεί στο γραφείο του δημάρχου του Ανόβερου.»


πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top