Έρχονται SSD στα 10TB, από Intel και Toshiba

0
Η Micron η Intel, αλλά και η Toshiba, αποκάλυψαν ότι κάποτε θα έχουμε δίσκους Solid State Drives (SSD), στα 10 Terrabytes. Η διάθεση τους στο κοινό σύμφωνα με τις εταιρείες, θα αρχίσει από τις αρχές του επόμενου έτους.

Τελικά, ίσως είναι ακόμα αρκετά νωρίς για τεχνολογίες multi-layer chip που θα καθιστούν δυνατές τέτοιες χωρητικότητες, αλλά όπως φαίνεται δίσκοι SSD με χωρητικότητα στα 10TB μάλλον σύντομα (σε λιγότερο από ένα έτος) θα είναι προσβάσιμοι από το ευρύ κοινό για χρήση στις καθημερινές μας συσκευές.

Η Micron και η Intel αναφέρουν ότι με τη χρήση της τεχνολογίας 3D NAND, μπόρεσαν να χωρέσουν περισσότερα από 3.5TBs σε ένα δίσκο SSD μεγέθους «τσίχλας» (!) και περισσότερα από 10TB σε μια τυπική μονάδα των 2.5-ιντσών.

Όπως φαίνεται οι Solid State Drives με αυτές τις ιδιότητες (μέγεθος τσίχλας) θα αργήσουν να εμφανιστούν στην αγορά, αλλά σύμφωνα με τις εταιρείες πρόκειται να δούμε τεράστια άλματα στις δυνατότητες των παραδοσιακών σκληρών δίσκων.

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι Solid State Drives ήταν δημοφιλείς λόγω του μεγέθους και του βάρους τους, αλλά ξεχώριζαν για το πολύ υψηλό κόστος σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς σκληρούς. Με αυτή την τεχνολογία που φαίνεται να ωριμάζει και γίνεται όλο και πιο mainstream, η διαθεσιμότητα θα συνεχίσει να αυξάνεται και οι τιμές θα πρέπει να συνεχίσουν να πέφτουν, όπως αναφέρει το TNW.


πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top