O Ajay τα βάζει με τους "χιονάνθρωπους" των Ιμαλαΐων.

0
O Ajay τα βάζει με τους "χιονάνθρωπους" των Ιμαλαΐων.

Το 2014 ήταν μια "περίεργη" χρονιά για την Ubisoft, καθώς οι low-budget κυκλοφορίες της όπως το Child of Light κέρδισαν τις εντυπώσεις, ενώ τα triple-A projects της παρουσιάστηκαν κατώτερα των προσδοκιών μας. Στην τελευταία κατηγορία θα λέγαμε ότι ανήκει και το Far Cry 4, το οποίο δεν απογοήτευσε, αλλά κατά γενική ομολογία έμοιαζε υπερβολικά με τον προκάτοχό του τόσο στο gameplay, όσο και από τεχνικής πλευράς. Βέβαια αυτό είναι κάτι που το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια η Ubisoft, καθώς έχει την τάση να "ξεζουμίζει" τα IP της με αναρίθμητα sequels και φυσικά με μπόλικα DLC.

Κατόπιν αυτού, στην περίπτωση του Far Cry 4 δεν θα μπορούσε να ισχύσει κάτι διαφορετικό και έτσι μερικές μέρες μετά την κυκλοφορία του ανακοινώθηκε το περιεχόμενο του σχετικού Season Pass. To συγκεκριμένο περιλαμβάνει διάφορα DLC όπως το Escape from Durgesh Prison, το Overrun mode για το PvP, εξτρά όπλα και αποστολές, αλλά και το Valley of the Yetis. Από τα προαναφερθέντα DLC το Valley of the Yetis παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο campaign που επεκτείνει σημαντικά την συνολική αντοχή του Far Cry 4 στον χρόνο. Κάτι αντίστοιχο ίσχυε και με το Dead Kings του Assassin's Creed Unity, το οποίο αποδείχθηκε πραγματικά αξιόλογο. Θα καταφέρει άραγε η Ubisoft να μας παρουσιάσει ένα ανάλογο αποτέλεσμα και στο Valley of the Yetis; H απάντηση ακολουθεί παρακάτω.




Στην αρχή της ιστορίας, ο Ajay Ghale, βρίσκεται απομονωμένος σε μία από τις βουνοκορφές των Ιμαλαΐων, καθώς το ελικόπτερο του καταρρίφθηκε. Η πρώτη σας αποστολή είναι να ψάξετε για επιζώντες και να βρείτε τον πιλότου του ελικοπτέρου. Τουλάχιστον αρχικά το Valley of the Yetis έχει έναν ιδιαίτερα έντονο survival χαρακτήρα, αφού το μόνο όπλο που έχετε είναι ένα machete και μερικά throwing knives. Εύλογα λοιπόν η τοπική πανίδα είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, αφού αν για παράδειγμα συναντήσετε μια αρκούδα στο δρόμο σας, οι μόνες σας επιλογές είναι να τρέξετε ή να προσπαθήσετε να την αποφύγετε χρησιμοποιώντας stealth τακτικές.

Πολύ σύντομα όμως θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι μόνο τα άγρια ζώα, αυτά που θα πρέπει να φοβάστε, καθώς θα έρθετε αντιμέτωποι με τα μέλη μιας αίρεσης, η οποία λατρεύει τα Yetis ως θεότητες και θυσιάζει ανθρώπους σε αυτά. Τα Yetis είναι μυθικά πλάσματα, που μοιάζουν με γορίλα και ακόμη και σήμερα υπάρχουν αρκετοί θρύλοι που σχετίζονται με αυτά στους λαούς του Θιβέτ και του Νεπάλ. Την πρώτη φορά που θα αντικρίσετε ένα Yeti στο εν λόγω DLC είναι δεδομένο ότι θα νιώσετε δέος ή ακόμη και φόβο. Στην συγκεκριμένη αποστολή θα πρέπει να αποδράσετε από μια σπηλιά, χωρίς να γίνετε αντιληπτοί από αυτό το πλάσμα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα καταλήξετε στο... στομάχι του.
          


Αγώνας για επιβίωση
 
Τουλάχιστον στην αρχή το Valley of the Yetis θα σας κάνει να νιώσετε κάπως άβολα, καθώς ο βαθμός πρόκλησής του είναι αρκετά υψηλός. Οι εχθροί σας είναι καλύτερα οπλισμένοι, η πανίδα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και αν μάλιστα έχετε την ατυχία να συναντήσετε κάποιο Yeti που περιφέρεται στον χάρτη είναι δεδομένο ότι δύσκολα θα τα βγάλετε πέρα. Οι developers λοιπόν επιτυγχάνουν να σας κάνουν να νιώσετε απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και ως ένα βαθμό αβοήθητοι. Το πρόβλημα είναι ότι το αίσθημα αυτό αρχίζει σταδιακά να φθίνει, καθώς κερδίζετε υπέρ του δεόντως πολλά exp από τις αποστολές και κατ' επέκταση ξεκλειδώνετε μπόλικα skills. Για του λόγου του αληθές να αναφέρουμε ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής παίρνετε αρκετά exp για να ξεκλειδώσετε πέντε συνολικά skills.

Στο Valley of the Yetis συναντάμε συνολικά 20 αποστολές εκ των οποίων οι εννιά είναι προαιρετικές. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται το campaign είναι συγκεκριμένος, καθώς αναλαμβάνετε μια main αποστολή την ημέρα και μια night defense αποστολή την νύχτα. Στην τελευταία περίπτωση καλείστε να υπερασπίσετε το οχυρό σας από συνεχόμενα κύματα εχθρών. Να σημειωθεί εδώ ότι για κάθε προαιρετική αποστολή που ολοκληρώνετε ανταμείβεστε με διάφορα upgrades για το οχυρό σας, όπως αμυντικές οχυρώσεις, ναρκοπέδια, παγίδες κ.ο.κ. Τα upgrades αυτά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και με χρήματα, αλλά το αντίτιμο που απαιτείται είναι αρκετά μεγάλο.


Με βάση τα παραπάνω θα μπορούσαμε να πούμε ότι και τα side quests είναι κατά κάποιον τρόπο υποχρεωτικά, καθώς ακόμη και στο χαμηλότερο επίπεδο δυσκολίας θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να προστατέψετε το οχυρό σας, χωρίς τα απαραίτητα upgrades. Από την τρίτη night defense mission μάλιστα αρχίζουν να επιτίθενται στην βάση σας και Yetis κάνοντας το έργο σας ακόμη πιο δύσκολο. Για να ρίξετε ένα Yeti θα χρειαστεί προηγουμένως να το χτυπήσετε στο κεφάλι με κάποιο όπλο που κάνει μεγάλο damage (sniper rifle, grenade launcher κ.ο.κ) και στην συνέχεια όσο αυτό είναι σαστισμένο από το χτύπημα θα πρέπει να σκαρφαλώσετε στην πλάτη του για να το αποτελειώσετε με το μαχαίρι σας.

Στα side quests πάντως θα μπορούσε να υπάρχει λίγη παραπάνω ποικιλία, καθώς περισσότερες από τις μισές αποστολές εκτυλίσσονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κοινώς θα πρέπει να κλέψετε ένα φορτηγό και να το οδηγήσετε στην βάση σας. Αυτές που καταφέρνουν να προκαλέσουν αίσθηση είναι όσες σχετίζονται με την ορειβασία. Για να είμαστε ειλικρινείς στο Valley of Kings θα χρησιμοποιήσετε πιο πολλές φορές το grappling hook σας από ότι το χρησιμοποιήσατε σε ολόκληρο το campaign του Far Cry 4.


Οι βασικές αποστολές πάντως με εξαίρεση την τελευταία δεν διαφέρουν ιδιαίτερα σε σχέση με αυτές που είχαμε δει στο Far Cry 4. Ουσιαστικά θα πρέπει να εισβάλλετε σε διάφορα οχυρά (είτε με stealth τακτικές, είτε πυροβολώντας ότι κινείται) και να εξουδετερώσετε τους φρουρούς τους. Στην τελευταία main mission πάντως έχει πολλά Yetis, ένα “περίεργο” boss fight, αλλά και ένα ανατρεπτικό μεν, προβλέψιμο δε φινάλε. Το σίγουρο είναι ότι η τελική "γεύση" που θα σας αφήσει το Valley of the Yetis μετά από τις 4-5 ώρες που θα χρειαστεί να αφιερώσετε (9-10 αν κάνετε και τις προαιρετικές αποστολές) είναι αν μη τι άλλο ευχάριστη.


Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιστρέψετε στο Kyrat


To Valley of the Yetis ξεκινά ιδανικά, καθώς σας βάζει σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους αντιπάλους σας και κατ' επέκταση θα πρέπει να δώσετε μια πραγματική μάχη για να επιβιώσετε. Δυστυχώς το feeling αυτό χάνεται στην πορεία, καθώς ξεκλειδώνετε πολύ σύντομα δεκάδες skills και γίνεστε φανερά overpowered. Στο τέλος λοιπόν εσείς είστε ο απόλυτος "κυνηγός" των Ιμαλαΐων και όχι τα Yetis. Στο κομμάτι του gameplay δεν συναντάμε ιδιαίτερες καινοτομίες, αλλά όλα τα στοιχεία που αγαπήσαμε στο Far Cry 4 δίνουν δυναμικό παρόν και επιπλέον τα 14.99 ευρώ είναι ένα λογικό κόστος σε σχέση με το περιεχόμενο που προσφέρεται. Εάν σας άρεσε λοιπόν το περσινό FPS της Ubisoft και θέλετε να επισκεφθείτε ξανά τον κόσμο του, μην διστάσετε να αποκτήσετε το Valley of the Yetis.

Θετικά:
- Ικανοποιητική διάρκεια
- Οι αποστολές ορειβασίας με το grappling hook
- H εξολόθρευση των Yetis είναι πραγματικά απολαυστική

Αρνητικά:
- Μικρή ποικιλία στα side quests
- Πολύ σύντομα ο βαθμός δυσκολίας κάνει κάθετη πτώση
- Ελάχιστες καινοτομίες σε σχέση με το Far Cry 4

Βαθμολογία: 7.2


πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top