Windows 10: Θα υποστηρίζει εφαρμογές Android και iOS (περίπου…)

0
Η σημαντικότερη, ίσως, ανακοίνωση της Microsoft από το συνέδριο BUILD είναι αυτή που αφορά την υποστήριξη εφαρμογών Android και iOS από τις συσκευές Windows 10, αλλά όχι όπως πιθανότατα το φαντάζεστε.


Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο την κατάσταση, αυτή η υποστήριξη δεν σημαίνει ότι θα μπορείτε να εγκαταστήσετε αρχείο .apk από το Google Play ή .ipa από το iTunes στην Windows 10 συσκευή σας, ωστόσο, οι developers θα έχουν στα χέρια τους τα κατάλληλα εργαλεία για μεταφορά αυτούσιου του κώδικα των εφαρμογών τους (Java, C Objective) στην πλατφόρμα της Microsoft και να τις τρέχουν μέσα από συγκεκριμένο “ασφαλές” container εκμεταλλευόμενοι λειτουργίες του Windows 10, όπως π.χ. τα Live Tiles.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία φιλοδοξεί ότι θα κλείσει το “κενό των εφαρμογών” με τους ανταγωνιστές της και ταυτόχρονα θα δελεάσει τους developers να προχωρήσουν σε ανάπτυξη εφαρμογών για τη δική της πλατφόρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα έκδοση του Visual Studio υποστηρίζει το Xcode (την πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για iOS), με αποτέλεσμα οι developers να έχουν τη δυνατότητα import, debug και compile του κώδικα τους απευθείας σε περιβάλλον Windows 10.

Θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι με τα νέα εργαλεία λύνει τα χέρια των developers για να κάνουν port τις εφαρμογές τους με μεγάλη ευκολία.


πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top