Windows 10: Αυτές είναι οι διαφορετικές εκδόσεις

0
Η Microsoft αποκάλυψε τις επτά επίσημες εκδόσεις του Windows 10 που θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, με τις τέσσερις από αυτές να προορίζονται για χρήση σε PCs, workstations και tablet με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής x86, και τις δύο για smartphones και tablets.
Ας τις δούμε συνοπτικά:


Windows 10 Home: Η έκδοση που απευθύνεται στον καθημερινό χρήστη (ιδιώτες, gamers και μικρές επιχειρήσεις) και περιλαμβάνει τον κύριο πυρήνα των λειτουργιών, όπως τον νέο Edge browser, το Continuum mode, την ψηφιακή βοηθό Cortana, το λογισμικό αναγνώρισης βιομετρικών στοιχείων Windows Hello, το DirectX 12 gaming API κ.ά. Να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι συσκευών με οθόνη 10.1” ή μικρότερη θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στις Universal Office εφαρμογές όταν γίνουν διαθέσιμες. Η αναβάθμιση σε αυτήν την έκδοση θα είναι δωρεάν για τους χρήστες Windows 7 Home Premium και Windows 8/8.1.

Windows 10 Pro: Η μία από τις δύο εκδόσεις desktop που απευθύνεται σε επαγγελματίες, με προηγμένες λειτουργίες προστασίας των δεδομένων, άμεσες ενημερώσεις ασφαλείας, μεγαλύτερη πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud και δυνατότητα διαχείρισης εξ αποστάσεως για μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Η αναβάθμιση θα είναι δωρεάν για τους χρήστες Windows 7 Professional, Ultimate και Windows 8/8.1 Pro.

Windows 10 Enteprise: Η δεύτερη επαγγελματική λύση σχεδιασμένη για desktops και workstations που απευθύνεται σε μεγαλύτερες εταιρείες με κεντρική διαχείριση των δεδομένων των υπαλλήλων.
Θα προσφέρει προηγμένες επιλογές δικτύωσης, αναβαθμισμένη προστασία δεδομένων και πολλές λειτουργίες για διαχείρηση εξ αποστάσεως. Η αναβάθμιση δεν θα είναι δωρεάν, αλλά οι επιχειρήσεις που έχουν πληρωμένη μίσθωση θα μπορούν να συνεχίσουν το πακέτο τους στη νέα έκδοση χωρίς περαιτέρω χρεώσεις.

Windows 10 Education: Η έκδοση έχει σχεδιαστεί για χρήση στον εκπαιδευτικό τομέα (σχολεία, πανεπιστήμια κλπ.), με ξεχωριστές λειτουργίες για εκπαιδευτικούς, εξεταστές, εργαστήρια κλπ. Θα είναι διαθέσιμη σε ειδική τιμή για χώρες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα αναβάθμισης από Windows 10 Home / Pro αν υπάρχει μεμονωνένη ζήτηση.

Windows 10 Mobile: Η mobile έκδοση που θα χρησιμοποιηθεί σε smartphones και tablets με μέγεθος έως 7.99”. Όπως έχουμε δει μέχρι σήμερα, θα υποστηρίζει τις περισσότερες κύριες λειτουργίες της desktop έκδοσης και οι χρήστες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στις Universal Office εφαρμογές.

Windows 10 Mobile Enterprise: H mobile έκδοση σχεδιασμένη για επιχειρήσεις που μοιράζουν συσκευές στους υπαλλήλους τους, με πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και υπηρεσίες.

Windows 10 IoT: Κλείνουμε με την έκδοση που προορίζεται για low-power συσκευές, όπως είναι τα ATMs, τερματικά πωλήσεων, POS και συσκευές που βασίζονται σε μικροϋπολογιστές (π.χ. Raspberry Pi).

Οι εκδόσεις Windows 10 Home και Windows 10 Pro θα είναι διαθέσιμες δωρεάν και για πάντα για όσους χρησιμοποιούν γνήσεις εκδόσεις των Windows 7/8/8.1, αρκεί οι χρήστες να αναβαθμίσουν μέσα στον πρώτο χρόνο από την κυκλοφορία τους. Σχετικά με τις πειρατικές εκδόσεις, θα υπάρχει μεν η δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης, ωστόσο, η Microsoft θα έχει τρόπους για να προχωρά σε κλείδωμα.

Η απόφαση της Microsoft να μετατρέψει το Windows σε υπηρεσία θα φέρει δραματικές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτκή της εταιρείας και είναι ο λόγος που αναφέρει το Windows 10 ως την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι στο κοντινό μέλλον (μετά τον πρώτο χρόνο διάθεσης;) θα προσφέρει συνδρομητικά πακέτα για τη χρήση του Windows ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη (μηνιαία, ετήσια).



Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top