Microsoft: πότε χρειάζεστε Product Key για τα Windows 10 και πότε όχι

0
Με τα Windows 10, η Microsoft εισήγαγε ένα νέο σύστημα ενεργοποίησης που ονομάζεται ψηφιακό δικαίωμα που επιτρέπει στους χρήστες να αναβαθμιστούν από ένα παλαιότερο λειτουργικό σύστημα, όπως τα Windows 7 και 8,1, με το νέο, χωρίς την ανάγκη ενός Product Key.
Μόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση, το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα (υποθέτοντας ότι τρέχατε μια γνήσια έκδοση των Windows 7 ή 8.1), και η Microsoft, στη συνέχεια, σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση χωρίς να σας ζητά έναν Product Key (αριθμό-κλειδί προϊόντος).
Τα Windows 10 θα ενεργοποιούνται εκ νέου κάθε φορά που κάνετε επανεγκατάσταση χάρη σε αυτό το ψηφιακό σύστημα δικαιώματος που αποδίδει αυτόματα ένα κλειδί προϊόντος για το σύστημά σας. Η χειροκίνητη εκ νέου ενεργοποίηση είναι απαραίτητη όταν κάνετε σημαντικές αλλαγές στη διαμόρφωση του υπολογιστή σας, όπως η αντικατάσταση της μητρικής πλακέτας.
Σε ένα ενημερωμένο άρθρο στο Windows 10 FAQ, η Microsoft αναφέρει λεπτομερώς τα σενάρια για το πότε χρειάζεστε ένα κλειδί προϊόντος για το νέο λειτουργικό σύστημα και πότε όχι, εξηγώντας όμως ότι όλοι οι χρήστες που πραγματοποιούν αναβάθμιση από μια παλαιότερη έκδοση δεν χρειάζεται να έχουν ένα κλειδί προϊόντος.
Βασικά, το ψηφιακό σύστημα δικαιώματος (Digital entitlement) κατά το οποίο δεν απαιτείται να έχετε ένα κλειδί προϊόντος, λειτουργεί σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, ως ακολούθως:
  • Όταν αναβαθμίζετε ένα υπολογιστή σε Windows 10 που τρέχει ένα γνήσιο αντίγραφο των Windows 7 ή Windows 8.1.
  • Όταν αγοράζετε γνήσια Windows 10 από το Windows Store και αυτά ενεργοποιούνται με επιτυχία.
  • Όταν αγοράζετε μία αναβάθμιση Windows 10 Pro από το Windows Store και αυτά ενεργοποιούνται με επιτυχία.
  • Όταν είστε Windows Insider και αναβαθμίζετε τη νεότερη των Windows 10 Insider Preview σε μια κατάλληλη συσκευή που έτρεχε μία ενεργοποιημένη προηγούμενη έκδοση των Windows και Windows 10 Preview.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν έχετε αγοράσει τα Windows 10 από το Store (ηλεκτρονικό κατάστημα των Windows), έχετε τη δυνατότητα να κάνετε την εγκατάσταση χωρίς την ανάγκη να γνωρίζετε ένα κλειδί προϊόντος. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το OS ξανά και ξάνά, όσες φορές θέλετε και η εκ νέου ενεργοποίηση θα πρέπει να εκτελείται πάντα αυτόματα.

Χρειάζεστε Κλειδί

Το Product Key απαιτείται στα ακόλουθα σενάρια:
  • Αν αγοράσετε ένα αντίγραφο των Windows 10 από εξουσιοδοτημένο έμπορο λιανικής.
  • Αν αγοράσετε ένα ψηφιακό αντίγραφο των Windows 10 από εξουσιοδοτημένο έμπορο λιανικής.
  • Αν έχετε μια συμφωνία πολλαπλών αδειών για τα Windows 10 ή είστε συνδρομής MSDN.
  • Αν αγοράστε μία νέα συσκευή που λειτουργεί με Windows 10.
Με απλά λόγια, εάν είστε ένας νέο πελάτης των Windows 10 που αγοράσατε μια συσκευή που τρέχει το νέο λειτουργικό σύστημα, θα πρέπει να έχετε ένα κλειδί προϊόντος. Αυτή άλλωστε είναι και η παραδοσιακή μέθοδος που χρησιμοποιείται για όλες τις άλλες εκδόσεις των Windows, και κατά συνέπεια θα πρέπει να βρείτε το κλειδί προϊόντος σε μια μικρή ετικέτα που συνοδεύει το δίσκο σας ή την συσκευή σας (αν αυτή τα έχει προεγκατεστημένα – ΟΕΜ).

Πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top