Τσεχία: «Πειρατής» πρέπει να μαζέψει 200.000 views για να γλιτώσει τεράστιο πρόστιμο

0
Το τσεχικό δικαστήριο καταδίκασε τον τριαντάχρονο, γνωστός και ως Jakub F, σε τριετή ποινή φυλάκισης διότι διένειμε παράνομα software ποστάροντας links σε διάφορα forums. Αυτό επέτρεπε σε τρίτους να κατεβάσουν παράνομα το υλικό παραβιάζοντας τα πνευματικά δικαιώματα εταιρειών όπως η Microsoft.

Μιας και η ποινή του είναι με αναστολή, του επιβλήθηκε ένα πρόστιμο 5.7 εκατ. τσεχικές κορώνες που είναι περίπου 223.000 δολάρια, αλλά ο ίδιος δεν έχει να τα πληρώσει. Σύμφωνα με τις εταιρείες που κινήθηκαν εναντίον του, η ζημιά που έχει προκαλέσει υπολογίζεται στα 373.000 δολάρια.

Ωστόσο, η Business Software Alliance (BSA, έχει μέλη διάφορες μεγάλες εταιρείες και σκοπό την προστασία των πνευματικών τους δικαιωμάτων) αναγνώρισε ότι ο Τσέχος πειρατής δεν έχει τα χρήματα για να καταβάλει το ποσό. Έτσι προχώρησαν σε μια πρωτότυπη συμφωνία. Ο Jakub F έπρεπε να εμφανιστεί σε ένα video στο οποίο στέλνει το μήνυμα κατά της πειρατείας. Αν λοιπόν το video αυτό κατάφερνε να φτάσει τα 200.000 views σε δυο μήνες, τότε η BSA θα του χάριζε το πρόστιμο. Μέσα σε 5 μέρες το video έχει φτάσει σχεδόν τα 400.000 views.

«Στο video υποδύομαι τον εαυτό μου και αυτή είναι η ιστορία μου. Δημιούργησα το συγκεκριμένο video με τη βοήθεια επαγγελματιών.





Η όλη ιστορία ξεκίνησε με τον διαμοιρασμό [αρχείων] και έτσι θα ήθελα να τελειώσει», δηλώνει ο ίδιος στο video.

Στη σελίδα του ο ίδιος γράφει: «Νόμιζα ότι δεν έκανα κάτι κακό. Νόμιζα ότι δεν έβλαπτα τις μεγάλες εταιρείες. Δεν το έκανα καν για τα χρήματα, το έκανα για πλάκα. Είχα πειστεί ότι ήμουν ένα πολύ μικρό «ψάρι» για να με πιάσουν. Όμως με έπιασαν».



Πηγή: 1,2









Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top