Star Defender 4 – Review

0
Το Star Defender 4 είναι ένα arcade παιχνίδι δράσης, το οποίο μπορείτε να βρείτε δωρεάν σε full version στο GameTop.com και να το κατεβάσετε χωρίς διαφημίσεις ή κακόβουλο λογισμικό. Το μόνο που χρειάζεστε για να παίξετε το παιχνίδι είναι να έχετε Windows και 13 MB κενά στο σκληρό δίσκο σας.






Πλοκή

sd43


Στο Star Defender είστε ένας πιλότος που μέσω μιας μαύρης τρύπας βρέθηκε στον γαλαξία όπου ορδές απο Insectus ετοιμάζουν την εισβολή τους. Στην προσπάθειά σας να προειδοποίησετε τα headquarters για την επικείμενη εισβολή επιστρέφετε στη μαύρη τρύπα, αλλά καταλήγετε σε ένα διαφορετικό και απροσδόκητο μέρος. Εκεί βλέπετε Insectus να επιτίθενται σε έναν άγνωστο πολιτισμό, τον οποίο προσπαθείτε να προσεγγίσετε. Το διαστημόπλοιό σας έχει υποστεί σοβαρές βλάβες και σκέφτεστε πως μια συνεργασία με αυτό τον άγνωστο πολιτισμό ίσως συνδράμει στην προσπάθειά σας να κατανικήσετε τους Insectus.


Gameplay

Το παιχνίδι εξελίσσεται σε levels όπου σας επιτίθενται διαφορετικοί αντίπαλοι με διαφορετικούς τρόπους. Θα δείτε εξωγήινα πλάσματα να κινούνται σε ποικίλες τροχιές και να πυροβολούν με διαφορετικούς τρόπους σε πολλές κατευθύνσεις. Με την πάροδο των levels στο Star Defender προστίθενται νέα πλάσματα, καθώς και εχθρικά διαστημόπλοια, καθώς η δυσκολία ολοένα και αυξάνεται. Η ταχύτητα με την οποία κινούνται οι στόχοι σας επίσης αυξάνεται, ενώ η τροχιά που ακολουθούν κυμαίνεται. Ο βασικός σας στόχος είναι τόσο να προστατέψετε το διαστημόπλοιό σας από τα χτυπήματα των αντιπάλων, όσο και να περάσετε στην αντεπίθεση, καταστρέφοντας τους αντιπάλους και περνώντας τελικά στο επόμενο level. Κάποιοι από τους αντιπάλους σας θα σας ανταμείψουν καθώς καταστρέφονται, είτε με επιπλέον σκορ, είτε με powerups.


sd42


Στο Star Defender 4 υπάρχουν συνολικά πάνω από 100 levels, 8 original αποστολές, και πολλά εκπληκτικά bosses. Στη διάθεσή σας έχετε ποικιλία οπλισμού: machine-gun, saw, flame thrower, acid bomb, cutter, lasers, infector, ball lightning, missiles, homing laser, καθώς και το parasitron. Στις ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε το επίπεδο δυσκολίας που ταιριάζει στην εμπειρία σας. Μιλώντας γενικά για το gameplay του Star Defender 4, θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει σίγουρα «old school», αφού θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το παιχίδι «Εξωγήινοι», που πολλοί είχαμε στα παλιά μας κινητά τηλέφωνα.

Γραφικά/Ήχος

Όπως προαναφέρθηκε, το Star Defender 4 είναι ένα παιχνίδι σε old school στυλ και, επομένως, τα γραφικά του μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, αλλά συνάδουν με την όλη ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Τα animations είναι καλοδουλεμένα και το interface του main menu είναι απλό, ενώ το background του πεδίου της μάχης εμπλουτίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Για τους λάτρεις των old school παιχνιδιών, τα συγκεκριμένα γραφικά είναι μάλλον ιδανικά. Ωστόσο, οι παίκτες που δίνουν μεγάλη έμφαση στα γραφικά του παιχνιδιού και προτιμούν ό, τι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η βιομηχανία του gaming, δε θα προτιμήσουν τα γραφικά του Star Defender 4.


sd45


Όσον αφορά τους ήχους, το παιχνίδι παραμένει old school με ένα απλό soundtrack που θυμίζει 8-bit εποχές. Μπορεί ο ήχος που συνοδεύει τις διαστημικές μάχες να είναι ευχάριστος, όμως τα ηχητικά εφέ μπορούν να χαρακτηριστούν έως και ενοχλητικά. Αυτό ισχύει βέβαια εάν ο παίκτης επιλέξει να παίξει στα default settings, ενώ σε κάθε περίπτωση έχει την ευχέρεια να αλλάξει τις ρυθμίσεις και να μειώσει την ένταση των ηχητικών εφέ. Στην πορεία του παιχνιδιού, παρόλα αυτά, ακόμα και η αρχικά ευχάριστη μουσική μπορεί να φανεί μονότονη, οπότε το Star Defender 4 σίγουρα δεν ενθουσιάζει από άποψης ήχου.

σδ47


Επίλογος

Για τους λάτρεις των Old School παιχνιδιών και τις ανελέητες arcade μάχες με εξωγήινους, το Star Defender 4 θα προσφέρει αρκετές ώρες ευχάριστου gameplay. Αν θέλετε να επανέφερετε στη μνήμη σας παλιές εποχές gaming σε ένα πιο ανανεωμένο περιβάλλον, το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα από τα 400+ ποικίλων κατηγοριών που προσφέρει το GameTop.com και αξίζει να κατεβάσετε.

Θετικά
  • Ενδιαφέρον και διασκεδαστικό gameplay
  • Ποικιλία οπλισμού
Αρνητικά
  • Μονότονος ήχος

65%   Καλό!

Οι εξωγήινοι ξαναχτυπούν

Το Star Defender 4 θα σας προσφέρει στιγμές διασκέδασης σε περιβάλλον από άλλο γαλαξία




πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top