One Piece: Burning Blood | Review

0



Οι fans της σειράς One Piece πάντα λαχταρούσαν ένα fighting τίτλο αντάξιο της σειράς Naruto Ultimate Ninja Storm και πλέον με το One Piece: Burning Blood η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα. Την ανάπτυξη του παιχνιδιού έφερε εις πέρας η Spike Chusoft, κάτι που θα προβληματίσει όσους γνωρίζουν το J-Stars, το οποίο στόχευε περισσότερο στην θεματολογία και όχι στο gameplay. Ωστόσο, έφτιαξαν έξυπνους μηχανισμούς με βάση τη σειρά, αλλά με αρκετά περιορισμένες λειτουργίες παιχνιδιού.

Οι περιορισμοί ξεκινούν από το κομμάτι της ιστορίας που καλύπτει το Burning Blood. Ενώ βλέπουμε χαρακτήρες από Dressrosa Arc, στο παιχνίδι υπάρχει μόνο η ιστορία στο Marineford, από τη στιγμή της επίθεσης του Whitebeard, μέχρι και την κορύφωση του Arc, που είναι η εμφάνιση του Shanks και το τέλος του πολέμου. Και όλα αυτά μάλιστα, χωρίς κάποιον πρόλογο για το πώς κατέληξε εκεί  ο Luffy. Επίσης, η ιστορία θα επαναληφθεί τέσσερις φορές χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, μέσα από τα μάτια διαφορετικού χαρακτήρα.


one piece burning blood (5)


Οι μάχες μπορούν να είναι μέχρι και 3vs3 μαζί με support χαρακτήρες. Κάθε χαρακτήρας έχει πόντους ανάλογα τη δύναμή του και για να φτιάξετε την ομάδα σας, δεν θα πρέπει να ξεπεράσετε τα όρια αυτών. Οι επιθέσεις χωρίζονται σε απλές και μακρινές, ενώ μπορείτε να αμυνθείτε για να τις αποκρούσετε. Πέρα τούτων, κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ειδικές επιθέσεις. Το θέμα είναι ότι οι επιθέσεις αυτές δεν χρησιμοποιούν κάποια μπάρα ενέργειας, παροτρύνοντας έτσι τη συνεχόμενη χρήση τους.

Φυσικά, υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες επιθέσεις, όπως τα δύο είδη guard break, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάμεσα στα combo και να σπάσετε την άμυνα του εχθρού. Εκτός του κανονικού guard break, έχουμε και το heavy, το οποίο είναι μια πολύ αργή κίνηση που πιάνει μεγαλύτερη όμως έκταση. Ένα σωστά τοποθετημένο guard break, θα χτυπάει τον αντίπαλο ακριβώς τη στιγμή που θα σηκωθεί από το έδαφος, δείχνοντας πόσο άδικο μπορεί να γίνει το παιχνίδι. Μαζί με αυτά, έχουμε και το Burning Gauge, το οποίο ανεβαίνει όσο παλεύετε και όταν γεμίσει, μπορείτε να μπείτε σε Awakening State. Στο state αυτό αλλάζουν οι επιθέσεις πολλών χαρακτήρων, και δίνεται πρόσβαση σε μια Ultimate Attack. Αυτή πολλές φορές απαιτεί να χτυπήσετε από κοντά τον εχθρό για να πραγματοποιηθεί, αλλά κάποιοι χαρακτήρες δεν έχουν τέτοια απαίτηση και απλά τον χτυπάνε αδιάκοπα.


one piece burning blood (2)


Οι πιο ξεχωριστοί μηχανισμοί είναι αυτοί των Devil Fruits και του Haki (Willpower). Με το πάτημα ενός κουμπιού οι χαρακτήρες με Devil Fruits, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους, για να αγνοήσουν τελείως τις επιθέσεις των εχθρών, παίρνοντας τη μορφή διαφόρων υλών, όπως φωτιά. Η χρήση τους περιορίζεται στην κατανάλωση μια μπάρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και τρόπο αντιμετώπισης. Με χρήση Guard Break ή Haki, μπορείτε να χτυπήσετε έναν εχθρό που χρησιμοποιεί Devil Fruit και να του κλειδώσετε την μπάρα για κάποια ώρα. Το Haki λειτουργεί όπως ακριβώς και τα Devil Fruits και αρκετοί χαρακτήρες τα χρησιμοποιούν ταυτόχρονα. Κάποιοι άλλοι βέβαια δεν χρησιμοποιούν κανένα από τα δύο, αλλά πολλοί από αυτούς είναι αρκετά δυνατοί και χωρίς αυτά.

Με τις ομάδες να χωρίζονται σε τρεις χαρακτήρες, έχουμε και τις κινήσεις Unity, με τις οποίες μπορείτε να βάλετε μέσα έναν άλλο, ώστε να σας βοηθήσει. Μπορείτε να καλέσετε κάποιον όταν δέχεστε ή κάνετε κάποιο combo ή για να αποτρέψετε τον αντίπαλο από το να κάνει το ίδιο. Επιπλέον, υπάρχουν support χαρακτήρες που έχουν διάφορες επιδράσεις στη μάχη, χωρίς να εμφανίζονται καθόλου. Δυστυχώς πολλούς από αυτούς, όπως τον Rob Lucci, θα προτιμούσαμε να τους δούμε playable.


one piece burning blood (7)


Καταλήγουμε έτσι στο AI του παιχνιδιού, το οποίο είναι γεμάτο προβλήματα. Πολλές φορές θα παρατηρήσετε τους αντιπάλους να κάνουν συνέχεια τις ίδιες ειδικές επιθέσεις, ενώ σε κάποια σημεία παρατηρούμε ότι υπάρχει μια ανεξήγητα ανεβασμένη δυσκολία. Με αυτό, θέλουμε να πούμε πως οι αντίπαλοι είναι αρκετά πιο δυνατοί, αφού δέχονται λιγότερη ζημιά, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν περισσότερη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν συγκεκριμένες επιθέσεις που το AI δεν μπαίνει καν στον κόπο να τις αποκρούσει, παροτρύνοντας σας έτσι να τις χρησιμοποιείτε συνέχεια, σε στιγμές που απλά δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσετε δίκαια.

Όπως αναφέραμε στην αρχή, η ιστορία που καλύπτει το παιχνίδι περιορίζεται στο Marinford Arc, μέσα από το Paramount War mode. Την ιστορία θα τη ζήσετε τέσσερις φορές, μέσα από τα μάτια του Luffy, του Whitebeard, του Akainu και του Ace. Το mode αυτό χωρίζεται σε μάχες, με κάποιες από αυτές να έχουν side objectives, που ξεκλειδώνουν έξτρα επεισόδια. Τα επεισόδια αυτά είναι πολύ πιο δύσκολα, αλλά σε πολλά από αυτά μπορείτε να ξεκλειδώσετε χαρακτήρες, χωρίς να χρειαστεί να τους αγοράσετε από το store.


one piece burning blood (3)


Από την άλλη, υπάρχει το WANTED Versus, όπου παίρνετε μέρος σε μια σειρά από μάχες, κερδίζοντας χρήματα για να ξεκλειδώσετε χαρακτήρες, αλλά και κάποια support. Το mode αυτό χωρίζεται σε κατηγορίες, όπου θα πρέπει να παλέψετε πανίσχυρες ομάδες με ένα μόνο χαρακτήρα, να κάνετε διάφορα special requirements και φυσικά, να παλέψετε σε κανονικές μάχες με μια ομάδα που θα φτιάξετε εσείς. Εδώ είναι που θα περάσετε και τις περισσότερες ώρες του παιχνιδιού, αν βέβαια δεν σας φέρει στα όριά σας η τελείως cheap, σε κάποιες στιγμές, δυσκολία.


Μαζί με όλα αυτά, δεν γίνεται να λείπουν και οι online μάχες, οι οποίες χωρίζονται σε player και ranked. Ωστόσο, το σημαντικότερο online mode αποτελεί το Pirate Flag Battle, όπου διαλέγετε με ποιο faction θα ξεκινήσετε και θα προσπαθήσετε να πάρετε στην κατοχή σας όλο και περισσότερα νησιά. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε συγκεκριμένο αριθμό κινήσεων, οι οποίες αναπληρώνονται με την ώρα, ενώ μπορείτε να αφήνετε πίσω defenders, ώστε να προστατέψουν τα νησιά που έχετε στην κατοχή σας.


one piece burning blood (4)


Τα γραφικά του παιχνιδιού δείχνουν πολύ ξεπερασμένα. Ειδικά στις περιοχές, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να σπάσετε, απλώς περνώντας από πάνω τους και το μόνο που καταφέρνουν, είναι να σας κρύψουν για λίγο την οθόνη, αφού δεν μένει καθόλου ζημιά στην πίστα. Επίσης, όταν νικήσετε έναν εχθρό και τον πετάξετε έξω από τα όρια της πίστας, πολλές φορές δεν υπάρχει κανένα animation στην καταστροφή των περιοχών, αλλά και όταν υπάρχει είναι τελείως αφύσικο.

Τουλάχιστον στο θέμα του ήχου έχουμε τους κανονικούς voice actors, οι οποίοι έχουν γυρίσει και ξεχωριστούς διαλόγους, που ακούγονται ανάλογα τα άτομα στην ομάδα σας ή τους αντιπάλους. Ακόμα και η μουσική είναι πολύ κοντά στα ακούσματα του anime, ενώ πολλές φορές είναι εμφανέστατο ότι ακούμε κάποια διασκευή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μουσική της πίστας Shandora, η οποία θυμίζει πάρα πολύ το κομμάτι “Three Towers” από το CP9 Arc.


one piece burning blood (8)


Σε γενικές γραμμές το περιεχόμενο του One Piece: Burning Blood είναι απογοητευτικό. Η έλλειψη σημαντικών χαρακτήρων ως playable είναι μεγάλη απώλεια και η κάλυψη της ιστορίας είναι απλά τραγική. Ακόμα και τα γραφικά του είναι μέτρια και με το ζόρι δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για παιχνίδι του Playstation 3. Το μόνο καλό του τίτλου βρίσκεται στους μηχανισμούς Haki και Devil Fruit, που δουλεύουν πολύ σωστά. Ακόμα και για τους οπαδούς της σειράς One Piece, το παιχνίδι είναι φτωχό χωρίς να έχει πολλά να προσφέρει και γρήγορα καταντάει βαρετό και μονότονο.


Θετικά
  • Οι μηχανισμοί Haki και Devil Fruit δουλεύουν όπως ακριβώς πρέπει
Αρνητικά
  • Μέτριο γραφικό περιβάλλον
  • Μικρή κάλυψη της ιστορίας
  • Προβληματικό AI

5  Μέτριο!

One Piece: Burning Blood

Ένας One Piece τίτλος που στοχεύει στο ενδιαφέρον των fans, ενώ έχει ελάχιστα πράγματα να προσφέρει




πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top