Umbrella Corps | Review

0


Το Umbrella Corps είναι ένα multiplayer/tactical shooter παιχνίδι, που αναπτύχθηκε και εκδόθηκε από την Capcom. Κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου για PC και PS4 και αποτελεί spin-off της σειράς Resident Evil.

Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα 2 χρόνια μετά το Resident Evil 6 και έχουν περάσει συνολικά 12 χρονιά από τη διάλυση της Umbrella Corporation. Παρά τη διάλυση της εταιρείας, υπάρχουν ακόμη δείγματα κρυμμένα σε διάφορες τοποθεσίες. Λόγο αυτού, πολλές εταιρείες στρατολογούν μισθοφόρους, με σκοπό να ανακτήσουν ό,τι έχει απομείνει. Εσείς έχετε το ρόλο ενός μισθοφόρου, που ανακτά πληροφορίες από τις εγκαταλελειμμένες πλέον εγκαταστάσεις. Ανεξάρτητα όμως από το setting του Umbrella Corps, δεν υπάρχει story mode ή γενικότερα κάποια πλοκή. Το single player κομμάτι περιλαμβάνει μερικές αποστολές, που πρέπει να ολοκληρώσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Πολλές πιστές βρίσκονται συνεχώς στις ίδιες τοποθεσίες, αλλά από διαφορετική μεριά, ενώ οι αποστολές είναι άκρως επαναλαμβανόμενες. Τα objectives είναι συνεχώς τα ίδια και αλλάζουν ανά πίστες.



Ο χειρισμός είναι αρκετά απλοϊκός και παρόμοιος με αυτών που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι shooter τίτλοι. Πρόκειται για ένα shooter 3ου προσώπου και μπορείτε να αλλάξετε σε 1ο πρόσωπο μόνο για να στοχεύσετε. Εκτός των όπλων και των χειροβομβίδων, υπάρχουν 2 μηχανισμοί που διαφοροποιούν κατά κάποιο τρόπο το gameplay. Ο πρώτος είναι το Brainer , ένα είδος τσεκουριού, που χρησιμοποιείται στο melee combat. Όσο στοχεύετε, μπορείτε να δείτε σε ευθεία την εμβέλεια που καλύπτει και να το κάνετε charge, ώστε να σκοτώσετε άμεσα τον στόχο σας. Εκτός του Brainer, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ζόμπι ως ασπίδα. Προσφέρει κάλυψη για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά πρέπει να το σκοτώσετε πριν καταφέρει να σας επιτεθεί. Οι μηχανισμοί και οι δυνατότητες που έχετε, εφαρμόζονται σε όλο το παιχνίδι (single/multiplayer).



Συνολικά υπάρχουν 2 διαφορετικά modes στο multiplayer, ενώ κάθε παίχτης καλείτε να ψηφίσει την πίστα που επιθυμεί, απ’ τις 2 που αναγράφονται. Το πρώτο απ’ αυτά ονομάζεται One Life, που πρακτικώς είναι το γνωστό σε όλους μας team deathmatch. Εάν πεθάνετε, δεν μπορείτε να κάνετε respawn μέχρι να τελειώσει ο γύρος. Αντιθέτως, στο Multi-Mission οι κανόνες αλλάζουν σε κάθε γύρω και μπορείτε να κάνετε respawn όσες φορές θέλετε. Όλα τα matches είναι 3vs3 με μοναδική διαφορά, πως υπάρχουν επίσης ζόμπι και άλλα μεταλλαγμένα πλάσματα στο map. Με τη χρήση του Zombie Jammer, τα zombies σταματούν να αισθάνονται την παρουσία σας. Κάθε παίχτης όμως, μπορεί να χρησιμοποιήσει το Jammer Buster, ώστε να επηρεάσει το Jammer των αντιπάλων και να γίνουν εχθρικά τα zombies. Όσο νικάτε matches, παίρνετε πόντους και ξεκλειδώνετε κοστούμια, I.C.O.N.S, Patches και Decals, για να κάνετε customize τον χαρακτήρα σας. Δυστυχώς, το online κομμάτι είναι σχεδόν νεκρό και μπορείτε να βρείτε, έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, παίχτες μόνο στα ranked matches. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβαίνει αυτό.



Οι μηχανισμοί του παιχνιδιού είναι φτωχοί και δεν υπάρχει καμία φυσική αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Η συνολική εμπειρία υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο, λόγω της ελαττωματικής κάμερας, που δε βοηθάει καθόλου τον παίκτη. Τα maps είναι υπερβολικά μικρά και οι πίστες αποτελούν κακές αναπαραστάσεις κλασσικών τοποθεσιών από παλιούς Resident Evil τίτλους. Oι developers είχαν δηλώσει πως πρόκειται για έναν fast-paced multiplayer τίτλο, αλλά πρακτικώς κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Υπάρχουν αρκετά bugs και πολλά από τα αυτά δεν μπορούν να διορθωθούν ακόμη και με patches. Το AI είναι κακό και ως συνέπεια οι εχθροί δεν συμπεριφέρονται σωστά. Συγκεκριμένα, πολλοί εχθροί σταματούν να κινούνται τελείως όταν ολοκληρώσουν την επίθεσή τους και σας αγνοούν πλήρως μέχρι να επιτεθούν ξανά. Τα textures είναι φτωχά σε ποιότητα και υπάρχουν 2-3 μοντέλα ζόμπι, τα οποία ανακυκλώνονται πολλές φορές. Επίσης, θα παρατηρήσετε πολλές γραφικές ατέλειες, όπως ζόμπι να «τρώνε» το έδαφος και αίμα να αιωρήται. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, framedrops φέρνουν το παιχνίδι σε unplayable κατάσταση και όταν παίζετε online επηρεάζει κατά πολύ ανεξάρτητα της σύνδεσής σας. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί δε φέρνει καθόλου σε horror σκηνικό και το μόνο που θυμίζει Resident Evil είναι η ύπαρξη των ζόμπι.


Umbrella Corps 6

Το Umbrella Corps απευθυνόταν κυρίως σε οπαδούς των shooter παιχνιδιών, αλλά δεν θα ικανοποιήσει ούτε τους ίδιους. Η έλλειψη περιεχομένου δε δικαιολογεί την τιμή που διατίθεται και θα μπορούσε να ήταν ένας free to play τίτλος με microtransactions. Από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του, υπήρχαν μεγάλα match queues και λιγοστοί παίκτες. Εάν ήταν ένας free to play multiplayer τίτλος, μπορεί να είχε έστω κάποια απήχηση. Όσοι έχετε παίξει το Resident Evil: Operation Raccoon City, θα το εκτιμήσετε περισσότερο.

Αρνητικά
  • Ελαττωματικός χειρισμός/camera controls
  • Φτωχός οπτικοακουστικός τομέας
  • Έλλειψη περιεχομένου

4 Κακό!

Umbrella Corps

Ένας κακός τίτλος που ευτυχώς δε φέρει τον τίτλο 'Resident Evil'



πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top