Rise of the Tomb Raider | Review | 20 Year Celebration Update

0
H Lara Croft επιστρέφει για μια ακόμη μεγάλη περιπέτεια στο Rise of the Tomb Raider.

To Rise of the Tomb Raider είναι ένας action/adventure τίτλος, που αναπτύχθηκε από την Crystal Dynamics και εκδόθηκε από την Microsoft Studios και την Square Enix. Αποτελεί sequel του reboot της σειράς Tomb Raider, που κυκλοφόρησε το 2013. Το παιχνίδι κυκλοφορεί για Xbox 360 και Xbox One, ενώ στις αρχές του 2016 θα το δούμε για PC και στο τέλος του ίδιου έτους για PS4.

Πλοκή

Με τον κόσμο να την αντιμετωπίζει σαν φαντασιόπληκτη, η Lara Croft προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη της, αλλά και του πατέρα της, αναζητώντας έναν αρχαίο θησαυρό. Με τα στοιχεία να την οδηγούν στη Συρία όπου βρίσκεται κρυμμένος ένας ναός, έρχεται αντιμέτωπη με την οργάνωση Trinity, που θέλει αυτόν τον θησαυρό για δικό της όφελος.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ, όταν η Lara επιστρέφει στο σπίτι της, καθώς μετά από μια διάρρηξη, το βιβλίο που οδηγεί στον θησαυρό, πέφτει στα χέρια της Trinity. Έτσι, η Lara αναγκάζεται να ταξιδέψει στα χιονισμένα βουνά των Ιμαλαΐων, ώστε να φτάσει πρώτη στον θησαυρό, πριν αυτός πέσει σε λάθος χέρια.


3NFqAErVQ9OK

Gameplay

Διαδραματιζόμενο σε ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του κόσμου, το παιχνίδι, όπως και το προηγούμενο της σειράς, επικεντρώνεται περισσότερο στην επιβίωση. Συνδυάζει Platforming, μάχες με όπλα, εξερεύνηση, ενώ το κομμάτι stealth γίνεται πιο έντονο από ποτέ. Διασκορπισμένα στον κόσμο του παιχνιδιού, βρίσκονται κάποια Campfires, που λειτουργούν σαν Checkpoints. Εκεί μπορείτε να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας με πράγματα που βρίσκετε στο περιβάλλον. Nα αποκτήσετε καινούργιες ιδιότητες χρησιμοποιώντας Skill Points, τα οποία παίρνετε κάνοντας οτιδήποτε μέσα στο παιχνίδι. Επίσης, θα συναντήσετε διάφορα άτομα, τα οποία θα σας αναθέσουν Side Quests και θα σας ανταμείψουν με νέα πράγματα για τον εξοπλισμό σας.

Στις μάχες έχετε το δικό σας οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς σας. Στην διάθεσή σας έχετε πολυβόλα, καραμπίνες, πιστόλια, αλλά και το πιστό σας τόξο, το οποίο θα σας βοηθήσει σε διάφορα εμπόδια στο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας σχοινιά αλλά και φλεγόμενα βέλη. Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να φτιάξετε βέλη χρησιμοποιώντας κλαδιά δέντρων και φτερά πουλιών, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να φτιάξετε και δηλητηριώδη βέλη. Σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι, το Stealth αποτελεί σημαντικό κομμάτι του Gameplay, ενώ μάλιστα σε μεγαλύτερες δυσκολίες, η χρήση του κρίνεται απαραίτητη, μιας και οι εχθροί είναι αρκετά πιο επιθετικοί. Σε αυτό έρχεται να σας βοηθήσει το Survival Instinct της Lara, με το οποίο μπορείτε να δείτε τους εχθρούς, καθώς και το ποιοι από αυτούς δεν παρακολουθούνται. Για να τους εξουδετερώσετε σιωπηλά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τόξο σας, καθώς και τα υπόλοιπα όπλα σας χρησιμοποιώντας σιγαστήρα.

wCLbjU7BTSGQ

Το περιβάλλον του παιχνιδιού, ενώ μπορεί να είναι ο καλύτερός σας φίλος, ταυτόχρονα είναι και ο χειρότερος εχθρός σας. Στο περιβάλλον μπορείτε να βρείτε διάφορες πρώτες ύλες τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε διάφορα αντικείμενα. Επίσης, μπορείτε να κρυφτείτε σε θάμνους ή σε κλαδιά δέντρων, ώστε να αιφνιδιάσετε τους εχθρούς σας. Από την άλλη μεριά, η άγρια πανίδα και οι άσχημες καιρικές συνθήκες, αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα συναντήσετε στο παιχνίδι. Επιπλέον, θα συναντήσετε κρύπτες, απ’ όπου μπορείτε να βρείτε διάφορα πολύτιμα αντικείμενα, αλλά και αρχαίους τάφους που κρύβουν βιβλία, που σας μαθαίνουν νέες ιδιότητες. Το σκαρφάλωμα ίσως κάποιες φορές σας φανεί περίεργο, μιας και δεν μπορείτε να πάτε πάντα εκεί που θέλετε, αλλά αποτελεί το βασικότερο κομμάτι του παιχνιδιού και θα σας κόψει την ανάσα.


Σε θέμα Collectibles, έχουμε έναν νέο, πολύ ενδιαφέρων μηχανισμό. Όσο βρίσκετε διάφορα αντικείμενα από άλλες φυλές, τότε η Lara αρχίζει και εξοικειώνεται όλο και περισσότερο με τη γλώσσα τους, είτε αυτά είναι ελληνικά, είτε ρώσικα. Θα συναντήσετε αρχαία ερείπια, όπου θα πρέπει να έχετε μάθει αρκετά μια γλώσσα για να τα αποκρυπτογραφήσετε και αυτά θα σας αποκαλύψουν την τοποθεσία άλλων αρχαίων ευρημάτων. Ακόμη, θα βρείτε και κάποια αρχαία νομίσματα, τα οποία μπορείτε να ανταλλάξετε με αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν στην επιβίωσή σας.


l1-bAg_8Tp2M


Μια νέα προσθήκη στο Rise of the Tomb Raider, είναι το Expeditions Mode. Εκεί σας δίνεται η δυνατότητα να επαναλάβετε κάποια κομμάτια του Μain Story, ώστε να κερδίσετε πόντους. Με τους πόντους αυτούς, μπορείτε να αγοράσετε κάρτες, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βάλετε διάφορες παραμέτρους στο παιχνίδι σας. Επαναλαμβάνοντας κομμάτια του παιχνιδιού, μπορείτε να επιλέξετε αν θα το κάνετε με όλα τα Upgrades που έχετε ξεκλειδώσει ή χωρίς αυτά.
Ωστόσο υπάρχει και το Score Αttack, όπου βάζοντας διάφορες επιβαρύνσεις ή βοήθειες, μπορείτε να πάρετε ακόμα περισσότερους πόντους. Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε τη δικιά σας σειρά αποστολών, χρησιμοποιώντας τις κάρτες. Επιλέγετε μια περιοχή, βάζετε πέντε Objectives, επιλέγετε τον εξοπλισμό σας και βάζετε και τις παραμέτρους σας. Τις αποστολές αυτές μπορείτε να τις μοιραστείτε με τους φίλους σας, ενώ μπορείτε κι εσείς να παίξετε αυτές που έχουν δημιουργήσει εκείνοι.


eottr1

Γραφικά/ Ήχος

Με περιοχές που κόβουν την ανάσα, το παιχνίδι καταφέρνει να αριστεύσει στον τομέα των γραφικών. Η παραμικρή λεπτομέρεια γίνεται ευδιάκριτη, όπως οι ιστοί αράχνης μέσα σε μικρές σπηλιές, οι οποίες θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι εντελώς κλειστοφοβικές. Υπάρχουν επίσης και φθορές στα αρχαία μνημεία και στους ναούς, ενώ ταυτόχρονα δεν αφήνετε απλά πατημασιές στο χιόνι, αλλά βλέπετε το βάθος που υπάρχει, καθώς βουλιάζετε μέσα σε αυτό.
Τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι καλοσχεδιασμένα, με τους τραυματισμούς της Lara να είναι ρεαλιστικοί και τα μαλλιά της γεμάτα ζωντάνια. Θα παρατηρήσετε τις αλλαγές πάνω στον χαρακτήρα ανάλογα με το περιβάλλον, καθώς βλέπετε το χιόνι να παραμένει πάνω στα ρούχα, τα οποία επίσης στάζουν όταν βγαίνετε από το νερό. Θα παρατηρήσετε, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Lara μέσα από τις εκφράσεις της, ενώ το τρέμουλο που κάνει από το κρύο θα σας κάνει να το νιώθετε κι εσείς.

Στον τομέα του ήχου, η μουσική είναι αρκετά μυστηριώδης, και σας κρατάει σε ετοιμότητα, μιας και ποτέ σε αυτό το παιχνίδι δεν είστε ασφαλής. Το Voice Acting της Lara Croft είναι καταπληκτικό, μιας και έχει γίνει πολύ καλή δουλειά με τις κραυγές πόνου, αλλά και τον τρόπο που τρέμει η φωνή της από το κρύο. Τέλος, οι μονόλογοι που βγάζει στα Campfires δηλώνουν τη μοναξιά και το πόσο ετοιμοπόλεμη είναι για τα πράγματα που έρχονται.

 
pGJaXynbR8aP

Overview

Μπορεί οι μηχανισμοί του να μην απέχουν πολύ από τον προηγούμενο τίτλο, αλλά το Rise of the Tomb Raider, καταφέρνει να περάσει στον χρήστη τη μέγιστη προσπάθεια που κάνει η Lara Croft για να επιβιώσει. Το Stealth πλέον αποτελεί ένα από τα βασικά κομμάτια του παιχνιδιού και ο τεχνικός τομέας είναι πραγματικά ένα χάρμα οφθαλμών.

Update: 20 Years Celebration

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του σε Xbox One και τη Lara να κλείνει τα 20 χρόνια, το Rise of the Tomb Raider κυκλοφόρησε επιτέλους σε Playstation 4. Ένας χρόνος μπορεί να πέρασε, αλλά το παιχνίδι δείχνει να είναι στα καλύτερά του, με σχεδόν ανύπαρκτες διαφορές στα γραφικά και στο frame rate, ανάμεσα στις δύο εκδόσεις. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται και όλα τα extras που κυκλοφόρησαν. Ανάμεσά τους βρίσκονται και κάποια νέα, όπως μια νέα δυσκολία για του βετεράνους του τίτλου, δύο modes που διαδραματίζονται στο Croft Manor και co-op λειτουργία για το Endurance Mode.

Για αρχή έχουμε το Blood Ties. Σε αυτό το chapter μαθαίνουμε περισσότερα για το παρελθόν και τους συγγενείς της Lara, εξερευνώντας το Croft Manor. Χωρίς καθόλου μάχες και platforming, το mode αυτό επικεντρώνεται στην εξερεύνηση, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνει και μερικούς γρίφους. Στην πορεία βρίσκετε διάφορα αντικείμενα που σας βοηθούν να προχωρήσετε, ενώ η ανάγνωση των μηνυμάτων είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς περιέχουν πολλές πληροφορίες.


14711506_10211350662429466_4026173385839186915_o


Διαδραματιζόμενο επίσης στο Croft Manor, έχουμε το Lara’s Nightmare. Εκεί, η έπαυλη έχει γεμίσει με ζόμπι και θα πρέπει να περάσετε μέσα από τις ορδές τους, ώστε να βρείτε τρία κρανία και να τα καταστρέψετε. Με το layout να αλλάζει κάθε φορά, δεν μπορείτε ποτέ να ξέρετε που βρίσκονται αυτά, αλλά και τα όπλα που θα σας βοηθήσουν σε αυτό το έργο. Να σημειωθεί πως το mode αυτό λειτουργεί όπως όλα τα expeditions και μπορείτε να βάλετε τους δικούς σας παράγοντες.

Τέλος, έχουμε το Endurance mode co-op. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Endurance αποτελεί μια λειτουργία, όπου βασικός στόχος είναι να βρείτε θησαυρούς και να επιβιώσετε. Ψάχνοντας τροφή και ζεστασιά για να αντέξετε στην αδίστακτη Σιβηρία, θα πρέπει να εξερευνήσετε αρχαίους τάφους γεμάτους παγίδες και να αντιμετωπίσετε τους στρατιώτες του Trinity. Στο τέλος θα πρέπει να κάνετε σήμα, ώστε να φύγετε με ελικόπτερο από την περιοχή και να πάρετε όλα αυτά που βρήκατε, καθώς αν πεθάνετε, τα χάνετε όλα και ξεκινάτε από την αρχή σε διαφορετικό layout. Στο co-op μπορείτε να συνεργαστείτε με ένα ακόμα άτομο, ώστε να επιβιώσετε μαζί στη Σιβηρία, ενώ μοιράζεστε ό, τι βρίσκετε και έχοντας κάποιες έξτρα ζωές. Ξεκάθαρα, παίζοντας με κάποιον που γνωρίζετε, γίνεται ακόμα πιο εύκολο.


14711119_10211350662469467_186771973538057919_o

Το Rise of the Tomb Raider, παραμένει ένας εκπληκτικός τίτλος που από μόνος του είχε τεράστια ποικιλία από υλικό για να προσφέρει. Με την νέα έκδοση και τον ερχομό του παιχνιδιού στο Playstation 4, η διάρκεια του τίτλου εκτοξεύεται στα ύψη με όλα αυτά τα extras, ενώ μπορεί να το παίξει περισσότερος κόσμος. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα, τότε σίγουρα η εορταστική αυτή έκδοση αποτελεί μια ακόμα αφορμή.


Θετικά
  • Πανέμορφα τοπία
  • Αρκετοί γρίφοι

Αρνητικά
  • Το Platforming καμιά φορά δε δουλεύει σωστά
  • Το παιχνίδι εξαρτάται πολύ από το Stealth, ειδικά σε μεγαλύτερες δυσκολίες


9.4

Εξαιρετικό!

Rise of the Tomb Raider

To Rise of the Tomb Raider περιέχει κάποιους νέους μηχανισμούς και ένα φανταστικό τεχνικό τομέα, που θα σας κάνουν να το αγαπήσετε.
Διάρκεια
9
Gameplay
8.5



πηγη




Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top