Η Microsoft επιβεβαιώνει την ύπαρξη zero-day ευπάθειας στον IE και υποσχέται επιδιόρθωση Microsoft Confirms Internet Explorer Zero Day Promises Fix

0
Ερευνητές ασφάλειας εντόπισαν μια ακόμη zero-day ευπάθεια η οποία επηρεάζει τον Internet Explorer 8 και στοχεύει τους χρήστες σχεδόν όλων των εκδόσεων των Windows.

Η συγκεκριμένη ευπάθεια είχε εντοπιστεί στα πλαίσια του προγράμματος HP Zero Day Initiative, τον
Οκτώβριο του 2013, και είχε γνωστοποιηθεί στην Microsoft. Ωστόσο η εταιρεία δεν έλαβε κάποιο μέτρο για την αντιμετώπισή της και οι ερευνητές αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν μια δημόσια συμβουλευτική ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους χρήστες σχετικά με το ζήτημα.

Εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε την ύπαρξη του κενού ασφάλειας στον Internet Explorer 8, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κανένας καταναλωτής δεν έχει επηρεαστεί μέχρι σήμερα, και ότι η εταιρεία εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε κάποιο patch.

«Είμαστε ενήμεροι για το ζήτημα που δημοσιοποιήθηκε σχετικά με τον Internet Explorer 8 και δεν έχουμε εντοπίσει περιστατικά ασφάλειας που επηρεάζουν τους πελάτες μας. Χτίζουμε και τεστάρουμε επιμελώς κάθε επιδιόρθωση, το συντομότερο δυνατό. Ορισμένες ενημερώσεις κώδικα ωστόσο είναι πιο περίπλοκες σε σχέση με άλλες, και πρέπει να εξετάζουμε την κάθε μία, με ένα τεράστιο αριθμό προγραμμάτων, εφαρμογών και διαφορετικών ρυθμίσεων».

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την αντιμετωπίση του συγκεκριμένου ζητήματος και θα κυκλοφορήσουμε μια ενημερωμένη έκδοση ασφάλειας όταν αυτή είναι έτοιμη, προκειμένου να συμβάλλουμε στην προστασία των χρηστών. Ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να αναβαθμίσουν σε ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα, όπως τα Windows 7 ή 8.1, και να τρέχουν την τελευταία έκδοση του Internet Explorer, για επιπλέον προστασία”, τόνισε ο εκπρόσωπος της Microsoft.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top