Anonymous: Operation Black October εναντίον του Τραπεζικού Τομέα

0
Οι Anonymous, η διάσημη ομάδα hacktivism που βοήθησε στην εξάπλωση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις αποκαλύψεις του Edward Snowden και μια πληθώρα άλλων κοινωνικών ζητημάτων, επικεντρώνει τώρα τις προσπάθειές της στα οικονομικά και τον τραπεζικό τομέα.


Μέσα από ένα βίντεο στο YouTube, η ομάδα ανακοίνωσε μια νέα εκστρατεία που ονομάστηκε Operation Black October, κατά την οποία οι χάκερς προτρέπουν τους ανθρώπους να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Η επιχείρηση έχει πολλούς στόχους και ενθαρρύνει τους χρήστες να:
– Πάρουν όλα τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς
– Σταματήσουν να χρησιμοποιούν πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες
– Πληρώνουν μόνο με μετρητά
– (Και φυσικά) Να γνωστοποιήσουν την εκστρατεία σε όλους

Η Black October θα εμφανίζεται ως η κύρια εκστρατεία των Anonymous καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου και η ομάδα θα αφοσιωθεί στην ανάδειξη των διεφθαρμένων τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών βιομηχανιών.

Η ομάδα ήταν επίσης πολύ φιλική στο παρελθόν με τις εναλλακτικές λύσεις, όπως τα Bitcoin, αλλά ακόμα κι αν παραλείφθηκε (εσκεμμένα ή όχι) από τους βίντεό τους, τα Bitcoin είναι μια σταθερή εναλλακτική λύση στον σημερινό τρόπο που οι άνθρωποι διαχειρίζονται τα χρήματα.
Ο τρόπος Bitcoin που έχουν κατασκευαστεί προκαλεί το ενδιαφέρον όχι μόνο των χάκερ και των κοινωνικών αποβλήτων, αλλά και τον ίδιο τον τραπεζικό τομέα. Πριν από μόλις δύο εβδομάδες υπήρξε είδηση ότι εννέα από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν τους δικούς τους blockchain διακομιστές, μία από τις βασικές τεχνολογίες πίσω από τα Bitcoin.


Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top